Δωρεά 100 εκατ. δολλαρίων από το «Σταύρος Νιάρχος»

Ιδιαίτερη έμφασις στις δράσεις εντός Ελλάδος

ΜΙΑ από τις μεγαλύτερες δωρεές που έχουν γίνει έως τώρα –σε παγκόσμιο επίπεδο- στην μάχη κατά του κορωνοϊού ανεκοίνωσε το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Πρόκειται για μια διεθνή πρωτοβουλία δράσεως για τον COVID-19, ο προϋπολογισμός της οποίας αγγίζει τα 100 εκατομμύρια δολλάρια! Το ΙΣΝ δραστηριοποιείται φιλανθρωπικά σε περισσότερες από 120 χώρες και επιθυμία του είναι μέσω αυτής της δράσεως να βοηθήσει παντού, στο μέτρο του δυνατού, καθώς η εξάπλωσις της πανδημίας δεν γνωρίζει σύνορα και «η αντιμετώπισή της είναι κοινή για όλο τον πλανήτη». Ένας εκ των βασικών στόχων του Ιδρύματος είναι να βοηθήσει την ιατρική έρευνα. Για τον λόγο αυτό έχει προχωρήσει σε δωρεά τριών εκατ. δολλαρίων στο τμήμα ερεύνης του Rockefeller University, ένα από τα πιο αναγνωρισμένα κέντρα ερευνών στον κόσμο, το οποίο έχει ξεκινήσει μια ελπιδοφόρα προσπάθεια για την ανακάλυψη εμβολίων και την εξέλιξη των θεραπειών για τον COVID-19. «Πρόκειται για μια παγκόσμια επιδημία, η αντιμετώπιση της οποίας έχει πανανθρώπινη υπόσταση και όχι εθνικό χρώμα», εξηγεί στην ακανοίνωσή της το ΙΣΝ.
Ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί σε δράσεις στην Ελλάδα, καθώς εδώ εστιάζεται ένα μεγάλο τμήμα του φιλανθρωπικού έργου του Ιδρύματος. «Όχι μόνο γιατί εδώ γεννήθηκε και μεγάλωσε ο ιδρυτής μας, εδώ είναι οι ρίζες μας και εδώ βρίσκεται η καρδιά μας. Αλλά και γιατί η χώρα αναδύεται από μια βαθειά και εξαντλητική δεκαετή κοινωνικοοικονομική κρίση, και βρίσκεται σε ιδιαίτερα ευάλωτη θέση, αυτή τη στιγμή, όσον αφορά στις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες της πανδημίας. Γι’ αυτό, άλλος ένας σημαντικός μας στόχος είναι να στηρίξουμε ενεργά τους γιατρούς, νοσηλευτές αλλά και τους υπαλλήλους υποδομών και καθαρισμού των ΜΕΘ, σε όλα τα Νοσοκομεία Αναφοράς για τον COVID-19. Αυτοί είναι οι πραγματικοί ήρωες της καθημερινής μάχης που δίνει η ζωή απέναντι στον θάνατο, μέσα σε δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες, και αξίζουν απεριόριστη προστασία και υποστήριξη», επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Τρεις είναι οι άξονες που σχεδιάζει το Ίδρυμα να συνεισφέρει: «Η διασφάλιση σίτισης για εκείνους που έχουν ανάγκη, η ψυχολογική υποστήριξη εκείνων που τη χρειάζονται και η στήριξη των οργανισμών που θα αντιμετωπίσουν τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες που είναι βέβαιο πως θα εμφανιστούν μόλις τελειώσει η υγειονομική κρίση». Τέλος, ανέφερε ότι μια κρίσις αυτού του μεγέθους επηρεάζει σε μέγιστο βαθμό τις κοινωνικές δομές και αναδεικνύει την ανάγκη στηρίξεως των πιο ευάλωτων συνανθρώπων μας.

Ειδήσεις / Άρθρα

«Ὁμόλογα» χρυσοῦ ἄνευ ἀντικρίσματος!

Εφημερίς Εστία
Ἀναντιστοιχία τῶν τίτλων πού διαπραγματεύεται ἡ ἀγορά μέ τό πραγματικό ἀπόθεμα

Ἔμπορος ὅπλων ὁ γγ τοῦ ΝΑΤΟ!

Εφημερίς Εστία
Ο Μάρκ Ροῦτε προανήγγειλε ὅτι κατά τήν ἐπικειμένη Σύνοδο Κορυφῆς τοῦ ΝΑΤΟ στήν Ἄγκυρα θά ἀνακοινωθοῦν νέες συμβάσεις ὕψους δεκάδων δισεκατομμυρίων δολλαρίων, προσθέτοντας ὅτι οἱ ἀμυντικές βιομηχανίες σέ ὁλόκληρη τήν Συμμαχία αὐξάνουν τήν παραγωγή τους προκειμένου νά ἀνταποκριθοῦν στήν αὐξημένη ζήτηση.

Τί ἀπαντᾶ στήν «Ἑστία» ὁ Πρόεδρος τῆς Βουλῆς γιά τήν ἀποχώρηση Μητσοτάκη ἀπό τήν συναυλία Ξαρχάκου

Εφημερίς Εστία
Μέ Επιστολή του πρός τόν διευθυντή τῆς «Ἑστίας» Μανώλη Κοττάκη, ὁ Πρόεδρος τῆς Βουλῆς Νικήτας Κακλαμάνης δίδει ἀπάντηση γιά τό ζήτημα πού ἀνέδειξε τό πρωτοσέλιδο τῆς ἐφημερίδος σχετικά μέ τήν πρόωρη ἀποχώρηση τοῦ Πρωθυπουργοῦ Κυριάκου Μητσοτάκη ἀπό τήν συναυλία πρός τιμήν τοῦ Σταύρου Ξαρχάκου, στίς 24 Ἰουνίου, στό Μέγαρο τῆς Βουλῆς.

Ναυτοδικεῖον Ἀθηνῶν καί… θάλασσα στά Τρίκαλα!

Δημήτρης Καπράνος
Μεγάλο εἶναι τό λάθος τῆς Κυβερνήσεως καί προσβολή γιά τούς Πειραιῶτες ἡ ἀπομάκρυνση ἀπό τήν πόλη τοῦ Ναυτοδικείου Πειραιῶς.

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ

Παύλος Νιρβάνας
Ἀπό τό ἀρχεῖο τῆς «Ἑστίας», 28 Ἰουνίου 1926