ΔΕΗ: 20.000 ευρώ μπόνους εθελουσίας

Στόχος να περιορισθεί το προσωπικό των λιγνιτικών μονάδων

ΤΙΣ βασικές αρχές του προγράμματος οικειοθελούς αποχωρήσεως εργαζομένων στην ΔΕΗ με μπόνους 20.000 ευρώ, πλέον της αποζημιώσεως 15.000 ευρώ, γνωστοποίησε η ΓΕΝΟΠ ύστερα από συζήτηση με την Γενική Διεύθυνση Ανθρωπίνων Πόρων και Οργανώσεως της επιχειρήσεως.

Το πρόγραμμα θα οριστικοποιηθεί με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ που αναμένεται να συνεδριάσει την προσεχή Τρίτη 2 Ιουνίου. Στόχος είναι να περιορισθεί το προσωπικό που απασχολείται στις λιγνιτικές μονάδες και τα ορυχεία κατά 700-1.000 άτομα και το πρόγραμμα να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Οκτωβρίου. Η εθελουσία εντάσσεται στο πλαίσιο της δρομολογημένης μειώσεως του προσωπικού της εταιρείας στην διαδικασία της απολιγνιτοποιήσεως, με δεδομένο ότι μέχρι το 2023 πρόκειται να «σβήσουν» σταδιακά όλες οι υφιστάμενες λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ. Υπολογίζεται ότι το κόστος του προγράμματος για την επιχείρηση θα ανέλθει σε 30-35 εκατ. ευρώ, αλλά εκτιμάται ότι μακροπρόθεσμα το όφελος θα είναι πολύ μεγαλύτερο.

Συμφώνως προς την ενημέρωση της ΓΕΝΟΠ:

1. Η εισήγησις προς το Δ.Σ. της ΔΕΗ θα αφορά στους μισθωτούς που εργάζονται στα Ορυχεία και τους Σταθμούς της Δυτικής Μακεδονίας, στον Τομέα Συντηρήσεως Βορείου Ελλάδος, στο Κέντρο Επιβλέψεως Έργων Πτολεμαΐδος, της ”Σχολής Ταχύρρυθμης Εκπαίδευσης Καρδιάς”, το προσωπικό της Διευθύνσεως Υγείας & Ασφαλείας στην Εργασία που εργάζεται στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτ. Μακεδονίας και σε όσους εργαζομένους ανήκουν στην Γενική Δ/νση Λιγνιτικής Παραγωγής, αλλά έχουν έδρα την Δυτική Μακεδονία.

2. Αντίστοιχη απόφασις θα ληφθεί και για τους μισθωτούς των θυγατρικών Λιγνιτικής Μελίτης Α.Ε. και Λιγνιτικής Μεγαλόπολης Α.Ε.

3. Το πρόγραμμα θα αφορά σε όσους μισθωτούς κλείνουν το 55ο έτος της ηλικίας τους έως και την 31η Δεκεμβρίου του 2020 ανεξαρτήτως εάν έχουν θεμελιώσει πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

4. Όσοι μισθωτοί πληρούν τις ανωτέρω προϋποθέσεις και επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα οικειοθελούς αποχωρήσεως θα πρέπει έως τις 30 Ιουνίου του 2020 να δηλώσουν την πρόθεσή τους σε σχετικό έντυπο που θα κυκλοφορήσει την επομένη εβδομάδα.

5. Η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα και με απόφαση του Διευθύνοντος Συμβούλου να παρατείνει την θητεία ορισμένων μισθωτών βάσει των αναγκών της επιχειρήσεως μέχρι 30 Ιουνίου 2021 με εξασφαλισμένο το bonus των 20.000 ευρώ κατά την αποχώρησή τους.

Tο προσωπικό που εργάζεται στο Ορυχείο Αμυνταίου και στον ΑΗΣ Αμυνταίου και δεν θα ενταχθεί στο πρόγραμμα οικειοθελούς αποχωρήσεως, τίθεται στη διάθεση των υπηρεσιών, προκειμένου από 1 Ιουνίου 2020 να γίνει η απόσπασις ή η οριστική μετακίνησίς του. Η ΓΕΝΟΠ επαναλαμβάνει πως εκτιμά ως θετική την πρόταση της διοικήσεως της επιχειρήσεως, ωστόσο επισημαίνει ότι η αξιοποίησις του κινήτρου οικειοθελούς αποχωρήσεως αφορά αποκλειστικά και μόνο στον κάθε εργαζόμενο χωριστά.

Ειδήσεις / Άρθρα

Ξεχάστε τίς ἐκλογές τῆς παραγραφῆς τό «στικάκι» ἔχει ἀφήσει ἴχνη

Μανώλης Κοττάκης
Τό Σύνταγμα ἄλλαξε, ἀλλά ὄχι ὁ νόμος περί εὐθύνης Ὑπουργῶν! – Εἶναι ἀλήθεια ὅτι «κομιστής» τῶν μονταρισμένων διαλόγων στά ΜΜΕ εἶναι Βουλευτής τῆς ΝΔ; – Ἡ πανομοιότυπος τακτική: Στά «σκυλιά» οἱ χαμηλόβαθμοι λειτουργοί γιά νά γλυτώνουν οἱ ἔνοχοι: ὁ σταθμάρχης στά Τέμπη, ἀξιωματοῦχοι τῆς ΕΥΠ στίς ὑποκλοπές, ἡ συνεργάτις τοῦ Γραμματέως τοῦ Ὑπουργείου Ἐσωτερικῶν στά «μαίηλ» τῆς ἐπιστολικῆς ψήφου – Σύστημα ἡ καταστροφή τῶν ἀποδείξεων

Πληθωρισμός: Νύχτα σπαρμένη …μάγια!

Εφημερίς Εστία
ΜΙΑ ἀπίστευτη καί, συγχρόνως, μελαγχολική διαπίστωση: ἡ τελευταία ἀνακοίνωση τῆς Eurostat γιά τόν πληθωρισμό στήν χώρα μας τόν περασμένο Φεβρουάριο συμπύκνωσε πολλαπλές καί πολύμορφες ἁμαρτίες κυβερνώντων πενῆντα ἐτῶν.

Τήν μικρότερη ἀγοραστική δύναμη στήν ΕΕ ἔχουν οἱ Ἕλληνες

Εφημερίς Εστία
ΤΗΝ ΔΕΙΝΗ κατάσταση πού εὑρίσκονται οἱ Ἕλληνες λόγῳ τῆς ἀκρίβειας καί τῶν χαμηλῶν εἰσοδημάτων ἐπιβεβαίωσαν τά στοιχεῖα πού δημοσιοποίησε σήμερα ἡ Eurostat.

Ὁ «βασικός μέτοχος» καί οἱ μοιραῖοι συμμέτοχοι

Δημήτρης Καπράνος
Πόσο καλύτερα θά ἦταν ὅλα γιά τήν Ἑλλάδα ἄν δέν εἶχε χαθεῖ ἡ εὐκαιρία γιά τόν «βασικό μέτοχο»!

Παρασκευή, 27 Μαρτίου 1964

Πρό 60 ἐτῶν
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ