ΔΕΗ: 20.000 ευρώ μπόνους εθελουσίας

Στόχος να περιορισθεί το προσωπικό των λιγνιτικών μονάδων

ΤΙΣ βασικές αρχές του προγράμματος οικειοθελούς αποχωρήσεως εργαζομένων στην ΔΕΗ με μπόνους 20.000 ευρώ, πλέον της αποζημιώσεως 15.000 ευρώ, γνωστοποίησε η ΓΕΝΟΠ ύστερα από συζήτηση με την Γενική Διεύθυνση Ανθρωπίνων Πόρων και Οργανώσεως της επιχειρήσεως.

Το πρόγραμμα θα οριστικοποιηθεί με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ που αναμένεται να συνεδριάσει την προσεχή Τρίτη 2 Ιουνίου. Στόχος είναι να περιορισθεί το προσωπικό που απασχολείται στις λιγνιτικές μονάδες και τα ορυχεία κατά 700-1.000 άτομα και το πρόγραμμα να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Οκτωβρίου. Η εθελουσία εντάσσεται στο πλαίσιο της δρομολογημένης μειώσεως του προσωπικού της εταιρείας στην διαδικασία της απολιγνιτοποιήσεως, με δεδομένο ότι μέχρι το 2023 πρόκειται να «σβήσουν» σταδιακά όλες οι υφιστάμενες λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ. Υπολογίζεται ότι το κόστος του προγράμματος για την επιχείρηση θα ανέλθει σε 30-35 εκατ. ευρώ, αλλά εκτιμάται ότι μακροπρόθεσμα το όφελος θα είναι πολύ μεγαλύτερο.

Συμφώνως προς την ενημέρωση της ΓΕΝΟΠ:

1. Η εισήγησις προς το Δ.Σ. της ΔΕΗ θα αφορά στους μισθωτούς που εργάζονται στα Ορυχεία και τους Σταθμούς της Δυτικής Μακεδονίας, στον Τομέα Συντηρήσεως Βορείου Ελλάδος, στο Κέντρο Επιβλέψεως Έργων Πτολεμαΐδος, της ”Σχολής Ταχύρρυθμης Εκπαίδευσης Καρδιάς”, το προσωπικό της Διευθύνσεως Υγείας & Ασφαλείας στην Εργασία που εργάζεται στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτ. Μακεδονίας και σε όσους εργαζομένους ανήκουν στην Γενική Δ/νση Λιγνιτικής Παραγωγής, αλλά έχουν έδρα την Δυτική Μακεδονία.

2. Αντίστοιχη απόφασις θα ληφθεί και για τους μισθωτούς των θυγατρικών Λιγνιτικής Μελίτης Α.Ε. και Λιγνιτικής Μεγαλόπολης Α.Ε.

3. Το πρόγραμμα θα αφορά σε όσους μισθωτούς κλείνουν το 55ο έτος της ηλικίας τους έως και την 31η Δεκεμβρίου του 2020 ανεξαρτήτως εάν έχουν θεμελιώσει πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

4. Όσοι μισθωτοί πληρούν τις ανωτέρω προϋποθέσεις και επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα οικειοθελούς αποχωρήσεως θα πρέπει έως τις 30 Ιουνίου του 2020 να δηλώσουν την πρόθεσή τους σε σχετικό έντυπο που θα κυκλοφορήσει την επομένη εβδομάδα.

5. Η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα και με απόφαση του Διευθύνοντος Συμβούλου να παρατείνει την θητεία ορισμένων μισθωτών βάσει των αναγκών της επιχειρήσεως μέχρι 30 Ιουνίου 2021 με εξασφαλισμένο το bonus των 20.000 ευρώ κατά την αποχώρησή τους.

Tο προσωπικό που εργάζεται στο Ορυχείο Αμυνταίου και στον ΑΗΣ Αμυνταίου και δεν θα ενταχθεί στο πρόγραμμα οικειοθελούς αποχωρήσεως, τίθεται στη διάθεση των υπηρεσιών, προκειμένου από 1 Ιουνίου 2020 να γίνει η απόσπασις ή η οριστική μετακίνησίς του. Η ΓΕΝΟΠ επαναλαμβάνει πως εκτιμά ως θετική την πρόταση της διοικήσεως της επιχειρήσεως, ωστόσο επισημαίνει ότι η αξιοποίησις του κινήτρου οικειοθελούς αποχωρήσεως αφορά αποκλειστικά και μόνο στον κάθε εργαζόμενο χωριστά.

Ειδήσεις / Άρθρα

Τό μάθημα ἀπό τίς ΗΠΑ: Μήν ἀγνοεῖς τίς πλειοψηφίες

Μανώλης Κοττάκης
Αὐξάνεται ὁ ριζοσπαστισμός κατά τοῦ καπιταλισμοῦ τῶν ἐλίτ πού δέν περιλαμβάνει τά λαϊκά στρώματα – Ἀπό Ἀριστερά στήν Ἀμερική καί ἀπό Δεξιά στήν Εὐρώπη

Καινούργιο κοσκινάκι μου, ἐδῶ καί τώρα

Δημήτρης Καπράνος
Πᾶμε τώρα νά δοῦμε τό «γιατί τώρα;», πού ἀκούγεται –κακῶς, κατά τήν ἄποψή μας– σχετικά μέ τίς ἀποκαλύψεις διαφόρων, πολύ σοβαρῶν, ὑποθέσεων διαφθορᾶς.

Σαρία vs Εὐρωπαϊκό Δίκαιο: Ἡ μάχη γιά τά ἰσλαμικά δικαστήρια καί τό νικάμπ

Εφημερίς Εστία
Ἡ ἄνοδος τῶν θρησκευτικῶν ὀργάνων ἐπίλυσης διαφορῶν καί ἡ ἀπάντηση τῶν εὐρωπαϊκῶν κυβερνήσεων, ὅπως τῆς Ἰταλίας, μέ ἀπαγορεύσεις καί κόκκινες γραμμές

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 1966

Πρό 60 ἐτῶν
Πρό 60 ετων: «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΡΕΑΤΩΝ» - «ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ Η «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΙΣ» ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΕΙΣ ΑΙΓΥΠΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΞ ΑΣΙΤΙΑΣ»

Καμπανάκι γιά τά «κόκκινα» δάνεια

Εφημερίς Εστία
Ποιοί ἐπιχειρηματικοί κλάδοι εὑρίσκονται σέ κίνδυνο – Πῶς τά προβληματικά δάνεια ἀπειλοῦν τήν ρευστότητα καί τήν ἀνάπτυξη