ΔΕΗ: 20.000 ευρώ μπόνους εθελουσίας

Στόχος να περιορισθεί το προσωπικό των λιγνιτικών μονάδων

ΤΙΣ βασικές αρχές του προγράμματος οικειοθελούς αποχωρήσεως εργαζομένων στην ΔΕΗ με μπόνους 20.000 ευρώ, πλέον της αποζημιώσεως 15.000 ευρώ, γνωστοποίησε η ΓΕΝΟΠ ύστερα από συζήτηση με την Γενική Διεύθυνση Ανθρωπίνων Πόρων και Οργανώσεως της επιχειρήσεως.

Το πρόγραμμα θα οριστικοποιηθεί με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ που αναμένεται να συνεδριάσει την προσεχή Τρίτη 2 Ιουνίου. Στόχος είναι να περιορισθεί το προσωπικό που απασχολείται στις λιγνιτικές μονάδες και τα ορυχεία κατά 700-1.000 άτομα και το πρόγραμμα να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Οκτωβρίου. Η εθελουσία εντάσσεται στο πλαίσιο της δρομολογημένης μειώσεως του προσωπικού της εταιρείας στην διαδικασία της απολιγνιτοποιήσεως, με δεδομένο ότι μέχρι το 2023 πρόκειται να «σβήσουν» σταδιακά όλες οι υφιστάμενες λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ. Υπολογίζεται ότι το κόστος του προγράμματος για την επιχείρηση θα ανέλθει σε 30-35 εκατ. ευρώ, αλλά εκτιμάται ότι μακροπρόθεσμα το όφελος θα είναι πολύ μεγαλύτερο.

Συμφώνως προς την ενημέρωση της ΓΕΝΟΠ:

1. Η εισήγησις προς το Δ.Σ. της ΔΕΗ θα αφορά στους μισθωτούς που εργάζονται στα Ορυχεία και τους Σταθμούς της Δυτικής Μακεδονίας, στον Τομέα Συντηρήσεως Βορείου Ελλάδος, στο Κέντρο Επιβλέψεως Έργων Πτολεμαΐδος, της ”Σχολής Ταχύρρυθμης Εκπαίδευσης Καρδιάς”, το προσωπικό της Διευθύνσεως Υγείας & Ασφαλείας στην Εργασία που εργάζεται στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτ. Μακεδονίας και σε όσους εργαζομένους ανήκουν στην Γενική Δ/νση Λιγνιτικής Παραγωγής, αλλά έχουν έδρα την Δυτική Μακεδονία.

2. Αντίστοιχη απόφασις θα ληφθεί και για τους μισθωτούς των θυγατρικών Λιγνιτικής Μελίτης Α.Ε. και Λιγνιτικής Μεγαλόπολης Α.Ε.

3. Το πρόγραμμα θα αφορά σε όσους μισθωτούς κλείνουν το 55ο έτος της ηλικίας τους έως και την 31η Δεκεμβρίου του 2020 ανεξαρτήτως εάν έχουν θεμελιώσει πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

4. Όσοι μισθωτοί πληρούν τις ανωτέρω προϋποθέσεις και επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα οικειοθελούς αποχωρήσεως θα πρέπει έως τις 30 Ιουνίου του 2020 να δηλώσουν την πρόθεσή τους σε σχετικό έντυπο που θα κυκλοφορήσει την επομένη εβδομάδα.

5. Η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα και με απόφαση του Διευθύνοντος Συμβούλου να παρατείνει την θητεία ορισμένων μισθωτών βάσει των αναγκών της επιχειρήσεως μέχρι 30 Ιουνίου 2021 με εξασφαλισμένο το bonus των 20.000 ευρώ κατά την αποχώρησή τους.

Tο προσωπικό που εργάζεται στο Ορυχείο Αμυνταίου και στον ΑΗΣ Αμυνταίου και δεν θα ενταχθεί στο πρόγραμμα οικειοθελούς αποχωρήσεως, τίθεται στη διάθεση των υπηρεσιών, προκειμένου από 1 Ιουνίου 2020 να γίνει η απόσπασις ή η οριστική μετακίνησίς του. Η ΓΕΝΟΠ επαναλαμβάνει πως εκτιμά ως θετική την πρόταση της διοικήσεως της επιχειρήσεως, ωστόσο επισημαίνει ότι η αξιοποίησις του κινήτρου οικειοθελούς αποχωρήσεως αφορά αποκλειστικά και μόνο στον κάθε εργαζόμενο χωριστά.

Ειδήσεις / Άρθρα

Οἱ δημοσκοπήσεις εἶναι πάνω ἀπό τίς δικαστικές ἀποφάσεις!

Εφημερίς Εστία
Ὑποτιμητικό σχόλιο γιά τήν ἐτυμηγορία τοῦ Μονομελοῦς Πλημμελειοδικείου γιά τίς παρακολουθήσεις – «Εἴμαστε πρῶτοι παρά τίς ὑποκλοπές» – Σαμαρᾶς: «Εἶστε συνώνυμοι τῆς διαφθορᾶς – Πεῖτε μου ἄν ἐρευνήσατε ποιός παρακολουθοῦσε τό κινητό μου»! Ἀνδρουλάκης: «Ὅταν συνταγματάρχης τοῦ Ἰσραήλ παρακολουθεῖ τόν Α/ΓΕΕΘΑ, ἐσεῖς εἴσαστε οἱ πατριῶτες τῆς φακῆς»

Ν(έα) Δ(ικογραφία) – Μέ ποινικές ἐκκρεμότητες τό 14% τῶν μελῶν τῆς ΚΟ τῆς ΝΔ

Εφημερίς Εστία
Ζήτησα καί ἔλαβα πρό ἡμερῶν στό γραφεῖο μου τό πόρισμα τῆς Ἐξεταστικῆς Ἐπιτροπῆς τῆς Βουλῆς τῶν Ἑλλήνων γιά τόν ΟΠΕΚΕΠΕ, συνολικῆς ἐκτάσεως 807 σελίδων. 

«Ἐτίναξαν στόν ἀέρα» τήν δίκη γιά τά βίντεο!

Εφημερίς Εστία
Η δίκη τῶν Τεμπῶν γιά τά βίντεο ἀναβάλλεται ἐπ’ ἀόριστον καί θά ξεκινήσει ἀπό τήν ἀρχή, διότι ἔγινε δεκτή ἡ δήλωσις ἀποχῆς τῆς προέδρου ἀπό τό Συμβούλιο Πλημμελειοδικῶν Λάρισας.

Εὐτυχῶς πού ὑπάρχει γιά ἐμᾶς καί τό ΡΙΚ…

Δημήτρης Καπράνος
Προχθές, πρώτη Ἀπριλίου, ἦταν ἡ ἐπέτειος τῆς ἐνάρξεως τοῦ ἀπελευθερωτικοῦ ἀγῶνος τῆς ΕΟΚΑ, τό 1955.

Σάββατον, 2 Ἀπριλίου 1966

Πρό 60 ἐτῶν
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑΪΤ-ΚΛΑΜΠΣ… ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ!