Δάνεια μέσω του ταμείου εγγυήσεων αγροτικής ανάπτυξης από την Παγκρήτια Τράπεζα

H πρωτογενής παραγωγή και η μεταποίηση των προϊόντων που προκύπτουν από αυτή βρίσκεται στο επίκεντρο των χρηματοδοτικών δράσεων της Παγκρήτιας Τράπεζας τις οποίες χρηματοδοτεί με πολύ ευνοϊκούς όρους.

Η Τράπεζα, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤαΕ), συμμετέχει στο «Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης» για τη χρηματοδότηση επενδυτικών έργων τόσο του πρωτογενούς τομέα όσο και της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων.

Περιγραφή

Το χρηματοδοτικό αυτό εργαλείο παρέχει τη δυνατότητα στους συνεταιρισμούς, στις ομάδες και οργανώσεις παραγωγών σε συγκεκριμένους κλάδους της μεταποίησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων που πραγματοποιούν επιλέξιμες επενδύσεις, να λάβουν χρηματοδότηση με μειωμένο επιτόκιο και μειωμένες εξασφαλίσεις.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο Πληροφορικό Σύστημα των Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) στον δικτυακό τόπο www.ependyseis.gr προκειμένου να υπαχθούν στο Πρόγραμμα.

Το ύψος για επενδυτικό δάνειο ανά δικαιούχο κυμαίνεται από 10.000-500.000€, ενώ για κεφάλαιο κίνησης  μπορεί να φτάσει μέχρι 200.000€, ή για το 30% των εξόδων της επένδυσης.

Η διάρκεια των δανείων διαμορφώνεται  από 1-10 έτη.

Δράσεις- Στόχοι

Τα επενδυτικά σχέδια χρηματοδοτούνται με δανεισμό των επιχειρήσεων που έχουν ενταχθεί σε δράσεις του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014 – 2020 (Σχέδια Βελτίωσης και Μεταποίησης) ή υλοποιούν συναφείς επενδύσεις. Επιπλέον χρηματοδοτούνται με τη μορφή κεφαλαίου κίνησης,  δαπάνες που είναι άμεσα συνδεδεμένες με την υλοποίηση επενδυτικού έργου.

Η Παγκρήτια Τράπεζα στηρίζει τις δραστηριότητες του αγροτικού κόσμου προκειμένου να διευκολύνει τις επενδύσεις τμήματος της πελατειακής της βάσης αλλά και για να ενισχυθεί περαιτέρω η συμβολή του αγροτικού τομέα στην ελληνική οικονομία.

Για κάθε πληροφορία σχετικά με το πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο δίκτυο καταστημάτων της Παγκρήτιας Τράπεζας, ή στην ιστοσελίδα της pancretabank.gr.

Ειδήσεις / Άρθρα

Νομικός μανδύας ἀπό τήν Ἐθνοσυνέλευση στίς διεκδικήσεις τῆς Τουρκίας

Εφημερίς Εστία
Bloomberg: Ἡ Ἄγκυρα νομοθετεῖ τίς διεκδικήσεις της εἰς βάρος τῆς Ἑλλάδος στίς θαλάσσιες ζῶνες τοῦ Αἰγαίου καί τῆς ἀνατολικῆς Μεσογείου

Ἡ παρακμή τοῦ συστήματος

Εφημερίς Εστία
Ζοῦμε τήν παρακμή τοῦ πολιτικοῦ μας συστήματος.

Συντηρητικός ἄνεμος πνέει στήν Ἀγγλία

Εφημερίς Εστία
Λονδῖνο.- Μπορεῖ οἱ ἐκλογές πού διεξήχθησαν προχθές στό Ἡνωμένο Βασίλειο νά ἦσαν δημοτικές-περιφερειακές, ὅμως δείχνουν τήν τροπή πού ἔχουν λάβει τά πράγματα καί μᾶλλον προδιαγράφουν τό ἀποτέλεσμα τῶν βουλευτικῶν ἐκλογῶν τοῦ 2029, κατά τίς ὁποῖες ἡ ταυτοτική Δεξιά φαίνεται νά καταλαμβάνει τήν πρώτη θέση ὑποσκελίζοντας τά παραδοσιακῶς ἰσχυρά κόμματα τῶν Συντηρητικῶν καί τῶν Ἐργατικῶν, οἱ πολιτικές τῶν ὁποίων εἶχαν σχεδόν ὁμογενοποιηθεῖ.

Ὅταν ἡ λογική ἀρχίζει νά «πατινάρει» ἐπικίνδυνα

Δημήτρης Καπράνος
Τί θά γίνει, ἀλήθεια, μέ τήν μάστιγα τῶν «πατινιῶν»;

ΔΟΞΑ

Παύλος Νιρβάνας
Ἀπό τό ἀρχεῖο τῆς «Ἑστίας», 9 Μαΐου 1926