Δάνεια μέσω του ταμείου εγγυήσεων αγροτικής ανάπτυξης από την Παγκρήτια Τράπεζα

H πρωτογενής παραγωγή και η μεταποίηση των προϊόντων που προκύπτουν από αυτή βρίσκεται στο επίκεντρο των χρηματοδοτικών δράσεων της Παγκρήτιας Τράπεζας τις οποίες χρηματοδοτεί με πολύ ευνοϊκούς όρους.

Η Τράπεζα, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤαΕ), συμμετέχει στο «Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης» για τη χρηματοδότηση επενδυτικών έργων τόσο του πρωτογενούς τομέα όσο και της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων.

Περιγραφή

Το χρηματοδοτικό αυτό εργαλείο παρέχει τη δυνατότητα στους συνεταιρισμούς, στις ομάδες και οργανώσεις παραγωγών σε συγκεκριμένους κλάδους της μεταποίησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων που πραγματοποιούν επιλέξιμες επενδύσεις, να λάβουν χρηματοδότηση με μειωμένο επιτόκιο και μειωμένες εξασφαλίσεις.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο Πληροφορικό Σύστημα των Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) στον δικτυακό τόπο www.ependyseis.gr προκειμένου να υπαχθούν στο Πρόγραμμα.

Το ύψος για επενδυτικό δάνειο ανά δικαιούχο κυμαίνεται από 10.000-500.000€, ενώ για κεφάλαιο κίνησης  μπορεί να φτάσει μέχρι 200.000€, ή για το 30% των εξόδων της επένδυσης.

Η διάρκεια των δανείων διαμορφώνεται  από 1-10 έτη.

Δράσεις- Στόχοι

Τα επενδυτικά σχέδια χρηματοδοτούνται με δανεισμό των επιχειρήσεων που έχουν ενταχθεί σε δράσεις του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014 – 2020 (Σχέδια Βελτίωσης και Μεταποίησης) ή υλοποιούν συναφείς επενδύσεις. Επιπλέον χρηματοδοτούνται με τη μορφή κεφαλαίου κίνησης,  δαπάνες που είναι άμεσα συνδεδεμένες με την υλοποίηση επενδυτικού έργου.

Η Παγκρήτια Τράπεζα στηρίζει τις δραστηριότητες του αγροτικού κόσμου προκειμένου να διευκολύνει τις επενδύσεις τμήματος της πελατειακής της βάσης αλλά και για να ενισχυθεί περαιτέρω η συμβολή του αγροτικού τομέα στην ελληνική οικονομία.

Για κάθε πληροφορία σχετικά με το πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο δίκτυο καταστημάτων της Παγκρήτιας Τράπεζας, ή στην ιστοσελίδα της pancretabank.gr.

Ειδήσεις / Άρθρα

Μητσοτάκης πρός Σακελλαροπούλου: «Μήν πᾶς στό Καστελλόριζο»

Μανώλης Κοττάκης
Τό ἄγνωστο παρασκήνιο τῶν ἐθνικῶν μας θεμάτων – Πρώτη φορά ὡς πρωθυπουργός στό ἀκριτικό νησί, μετά ἀπό 7 χρόνια θητείας, ὁ κ. Μητσοτάκης ‒ Ἡ ἐργαλειοποίηση τῶν ἐθνικῶν θεμάτων στίς ἐκλογές – Ἀγωνία νά ντυθεῖ «Σαμαρᾶς»

Μήν ἀγγίζετε τό «ἱερό δισκοπότηρο» τῆς Ἰδιωτικῆς Ὑγείας

Εφημερίς Εστία
Σειρά ἐγκληματικῶν κενῶν καί παραλείψεων ὁδήγησαν τόν Μαζωνάκη στόν θάνατο

Σέ «μητρική» Α.Ε. τῆς SingularLogic ἡ Ἀκρόπολις καί ἡ Κνωσσός!

Μύρνα Νικολαΐδου
Ἀπίστευτο: Στήν ἑταιρεία Space, ἡ ὁποία ἐξηγόρασε προσφάτως τήν ἑταιρεία πού συλλέγει καί ἐκδίδει τά ἀποτελέσματα τῶν ἐθνικῶν ἐκλογῶν, ἀνετέθησαν ἀπό Ὀργανισμό τοῦ Ὑπουργείου Πολιτισμοῦ τά χρυσοφόρα πωλητήρια ὅλων τῶν ἀρχαιολογικῶν χώρων

Την Παρασκευή 18.09 με την Εστία: Νομίσματα της Αρχαίας Ελλάδας

Εφημερίς Εστία
Tην Παρασκευή 18.09 και κάθε Παρασκευή με την «Εστία»: Νομίσματα της Αρχαίας Ελλάδας

Το Σάββατο 19.09 με την Εστία: Ελληνική υποτέλεια και κλεπτοκρατία

Εφημερίς Εστία
Το Σάββατο 19.09 με την Εστία: Ελληνική υποτέλεια και κλεπτοκρατία 1830-1995