Δάνεια μέσω του ταμείου εγγυήσεων αγροτικής ανάπτυξης από την Παγκρήτια Τράπεζα

H πρωτογενής παραγωγή και η μεταποίηση των προϊόντων που προκύπτουν από αυτή βρίσκεται στο επίκεντρο των χρηματοδοτικών δράσεων της Παγκρήτιας Τράπεζας τις οποίες χρηματοδοτεί με πολύ ευνοϊκούς όρους.

Η Τράπεζα, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤαΕ), συμμετέχει στο «Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης» για τη χρηματοδότηση επενδυτικών έργων τόσο του πρωτογενούς τομέα όσο και της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων.

Περιγραφή

Το χρηματοδοτικό αυτό εργαλείο παρέχει τη δυνατότητα στους συνεταιρισμούς, στις ομάδες και οργανώσεις παραγωγών σε συγκεκριμένους κλάδους της μεταποίησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων που πραγματοποιούν επιλέξιμες επενδύσεις, να λάβουν χρηματοδότηση με μειωμένο επιτόκιο και μειωμένες εξασφαλίσεις.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο Πληροφορικό Σύστημα των Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) στον δικτυακό τόπο www.ependyseis.gr προκειμένου να υπαχθούν στο Πρόγραμμα.

Το ύψος για επενδυτικό δάνειο ανά δικαιούχο κυμαίνεται από 10.000-500.000€, ενώ για κεφάλαιο κίνησης  μπορεί να φτάσει μέχρι 200.000€, ή για το 30% των εξόδων της επένδυσης.

Η διάρκεια των δανείων διαμορφώνεται  από 1-10 έτη.

Δράσεις- Στόχοι

Τα επενδυτικά σχέδια χρηματοδοτούνται με δανεισμό των επιχειρήσεων που έχουν ενταχθεί σε δράσεις του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014 – 2020 (Σχέδια Βελτίωσης και Μεταποίησης) ή υλοποιούν συναφείς επενδύσεις. Επιπλέον χρηματοδοτούνται με τη μορφή κεφαλαίου κίνησης,  δαπάνες που είναι άμεσα συνδεδεμένες με την υλοποίηση επενδυτικού έργου.

Η Παγκρήτια Τράπεζα στηρίζει τις δραστηριότητες του αγροτικού κόσμου προκειμένου να διευκολύνει τις επενδύσεις τμήματος της πελατειακής της βάσης αλλά και για να ενισχυθεί περαιτέρω η συμβολή του αγροτικού τομέα στην ελληνική οικονομία.

Για κάθε πληροφορία σχετικά με το πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο δίκτυο καταστημάτων της Παγκρήτιας Τράπεζας, ή στην ιστοσελίδα της pancretabank.gr.

Ειδήσεις / Άρθρα

Οἱ Ρῶσσοι ἐξευτέλισαν στό φῶς τῆς ἡμέρας τόν Σύμβουλο Ἐθνικῆς Ἀσφαλείας

Εφημερίς Εστία
Τό ζήτημα ἔχει δύο πτυχές. Ἡ μία εἶναι ἡ ὀφθαλμοφανής.

Στρατηγικός ἑταῖρος τῆς ΕΕ καθίσταται ἡ Τουρκία

Εφημερίς Εστία
ΕΙναι ἀφελεῖς ὅσοι νομίζουν ὅτι ἀποτελεῖ διαπραγματευτικό «χαρτί» στά χέρια τῆς Ἑλλάδος ἡ στάσις τήν ὁποία ἐνδεχομένως θά κρατήσουμε ἀπέναντι στήν ἐνταξιακή πορεία τῆς Τουρκίας στήν Εὐρωπαϊκή Ἕνωση.

Ὠμή παρέμβασις Ἐρντογάν στούς Πομάκους τῆς Θράκης

Εφημερίς Εστία
Η Θράκη, ἡ ἀκριτική ἐσχατιά τοῦ Ἑλληνισμοῦ, ἐπανῆλθε στήν ἐπικαιρότητα γιά δύο γεγονότα, τά ὁποῖα, ἄν καί δέν συνδέονται ἀποδεδειγμένως μεταξύ των, ὑπενθυμίζουν τήν ἰδιαιτέρα βαρύτητα τῆς περιοχῆς ὑπό τό πρῖσμα τῆς ἐθνικῆς ἀσφαλείας καί τῆς ἐξωτερικῆς πολιτικῆς.

Ὅταν τραβᾶς σωστά κουπί, φθάνεις μακριά…

Δημήτρης Καπράνος
Τύχῃ ἀγαθῇ, συναντήθηκα μέ τόν ἐκλεκτό δημοσιογράφο καί συγγραφέα Ράγκναρ Γκράντ Στένε, ὁ ὁποῖος εἶχε ἀποφασίσει νά ζήσει στόν Πειραιᾶ καί φτιάξαμε ἕνα καλό «δίδυμο», συνεργαζόμενοι μέ νορβηγικούς ἐκδοτικούς οἴκους (ἀπό πρακτορεῖο εἰδήσεων μέχρι ἐφημερίδες καί περιοδικά).

ΕΝΑΣ ΕΥΘΥΜΟΣ ΦΟΡΟΣ

Παύλος Νιρβάνας
Οἱ φόροι δέν εἶναι καθόλου εὔθυμα πλάσματα. Ἀπεναντίας, εἶναι πολύ σοβαρά καί ἀγέλαστα.