Δάνεια μέσω του ταμείου εγγυήσεων αγροτικής ανάπτυξης από την Παγκρήτια Τράπεζα

H πρωτογενής παραγωγή και η μεταποίηση των προϊόντων που προκύπτουν από αυτή βρίσκεται στο επίκεντρο των χρηματοδοτικών δράσεων της Παγκρήτιας Τράπεζας τις οποίες χρηματοδοτεί με πολύ ευνοϊκούς όρους.

Η Τράπεζα, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤαΕ), συμμετέχει στο «Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης» για τη χρηματοδότηση επενδυτικών έργων τόσο του πρωτογενούς τομέα όσο και της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων.

Περιγραφή

Το χρηματοδοτικό αυτό εργαλείο παρέχει τη δυνατότητα στους συνεταιρισμούς, στις ομάδες και οργανώσεις παραγωγών σε συγκεκριμένους κλάδους της μεταποίησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων που πραγματοποιούν επιλέξιμες επενδύσεις, να λάβουν χρηματοδότηση με μειωμένο επιτόκιο και μειωμένες εξασφαλίσεις.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο Πληροφορικό Σύστημα των Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) στον δικτυακό τόπο www.ependyseis.gr προκειμένου να υπαχθούν στο Πρόγραμμα.

Το ύψος για επενδυτικό δάνειο ανά δικαιούχο κυμαίνεται από 10.000-500.000€, ενώ για κεφάλαιο κίνησης  μπορεί να φτάσει μέχρι 200.000€, ή για το 30% των εξόδων της επένδυσης.

Η διάρκεια των δανείων διαμορφώνεται  από 1-10 έτη.

Δράσεις- Στόχοι

Τα επενδυτικά σχέδια χρηματοδοτούνται με δανεισμό των επιχειρήσεων που έχουν ενταχθεί σε δράσεις του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014 – 2020 (Σχέδια Βελτίωσης και Μεταποίησης) ή υλοποιούν συναφείς επενδύσεις. Επιπλέον χρηματοδοτούνται με τη μορφή κεφαλαίου κίνησης,  δαπάνες που είναι άμεσα συνδεδεμένες με την υλοποίηση επενδυτικού έργου.

Η Παγκρήτια Τράπεζα στηρίζει τις δραστηριότητες του αγροτικού κόσμου προκειμένου να διευκολύνει τις επενδύσεις τμήματος της πελατειακής της βάσης αλλά και για να ενισχυθεί περαιτέρω η συμβολή του αγροτικού τομέα στην ελληνική οικονομία.

Για κάθε πληροφορία σχετικά με το πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο δίκτυο καταστημάτων της Παγκρήτιας Τράπεζας, ή στην ιστοσελίδα της pancretabank.gr.

Ειδήσεις / Άρθρα

«Τοκάτα για την Κόρη με το Καμένο Πρόσωπο»: Ενα σύγχρονο ορατόριο για την Ιστορία, τη μνήμη και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια

Εφημερίς Εστία
Η «Τοκάτα για την Κόρη με το Καμένο Πρόσωπο» μετατρέπει τη σκηνή του Auditorium σε έναν χώρο όπου η μουσική και ο λόγος συναντιούνται, φωτίζοντας τη φθορά της μνήμης και την εύθραυστη φύση της αλήθειας.

Την Παρασκευή 03.04 με την «Εστία»: Η Ιστορία της Δραχμής

Εφημερίς Εστία
Την Παρασκευή 03.04 και κάθε Παρασκευή με την  «Εστία»: Η ιστορία της Νεότερης Ελλαδας μέσα από τα χαρτονομισματα της δραχμής.

Το Σάββατο 04.04 με την Εστία: Μία διπλή προσφορά

Εφημερίς Εστία
Το Σάββατο 04.04  με την Εστία μία διπλή προσφορά

Την Κυριακή 05.04 με την «Εστία» της Κυριακής: Ο πόλεμος του πετρελαίου

Εφημερίς Εστία
Την Κυριακή 05.04 με την  «Εστία»: Ο πόλεμος του πετρελαίου – Ολη η αλήθεια για τις συγκρούσεις για το μαύρο χρυσό

Μέλος τῆς Φιλικῆς Ἑταιρείας ὁ Μπετόβεν

Εφημερίς Εστία
Ὁμοφροσύνη φιλίην ποιεῖ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ