Cine Πυλαία & Πανόραμα: Σινεμά κάτω από τα αστέρια

Οι πιο όμορφες κινηματογραφικές ιστορίες ζωντανεύουν και φέτος στα θερινά σινεμά Πανόραμα και Πυλαία της Θεσσαλονίκης

Για ακόμη ένα καλοκαίρι, και με τις μυρωδιές από το γιασεμί και το νυχτολούλουδο να τους συντροφεύουν, οι λάτρεις του κινηματογράφου θα απολαύσουν όλες τις ταινίες και τα μπλοκμπάστερ της σεζόν στις δύο φιλόξενες αίθουσες του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, οι οποίες υπόσχονται δυνατές σινεφίλ εμπειρίες κάτω από τα αστέρια. Δεν είναι τυχαίο πως στους δύο κινηματογράφους της συμπρωτεύουσας δίνουν κάθε χρόνο ραντεβού χιλιάδες θεατές, απολαμβάνοντας ταινίες πρώτης προβολής.

  • Από τη Γιώτα Βαζούρα

Η έναρξη για τον αγαπημένο δημοτικό θερινό κινηματογράφο Cine Πανόραμα, που βρίσκεται στο 1ο χλμ. της οδού Πανοράματος – Θέρμης, σε μια μαγευτική τοποθεσία, και τον υπέροχο καταπράσινο κήπο του να συνθέτει ένα μοναδικό σκηνικό, έγινε στα μέσα Μαΐου με την ταινία «Ενας άνθρωπος που τον έλεγαν Οττο» και τον Τομ Χανκς στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Μάλιστα, φέτος ο κινηματογράφος κλείνει τα 24 χρόνια ζωής, ομορφαίνοντας από το 1999 τα καλοκαιρινά βράδια των δημοτών.

Οσο για το Cine Πυλαία, άνοιξε τις πύλες του για το κοινό στα μέσα Ιουνίου. Ο κινηματογράφος, που βρίσκεται στο «Πέτρινο» Πολιτιστικό Κέντρο, στο κέντρο της Πυλαίας, είναι εξοπλισμένος με τα πιο σύγχρονα ψηφιακά μηχανήματα εικόνας και ήχου και με άνετες καρέκλες και τραπεζάκια, δημιουργώντας το κατάλληλο σκηνικό για την απόλυτη σινεφίλ εμπειρία.

Cine Πυλαία

«Αγαπάμε τον κινηματογράφο και ειδικά τα θερινά του δήμου μας, που διεκδικούν και φέτος πολλά… Οσκαρ στις καρδιές των σινεφίλ. Με ακόμη περισσότερες ταινίες, με τα πιο σύγχρονα οπτικοακουστικά συστήματα, συντροφιά με τα αστέρια. Σας περιμένουμε» τονίζει στο μήνυμά του ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, προσκαλώντας όλους τους συμπολίτες του να αφεθούν στη μαγεία της μεγάλης οθόνης.

Τι θα δούμε, όμως, στο φετινό πρόγραμμα των δύο κινηματογράφων; Στο σελιλόιντ των δύο θερινών σινεμά της συμπρωτεύουσας θα προβληθούν οι καλύτερες και πολυαναμενόμενες ταινίες του Χόλιγουντ αλλά και του ευρωπαϊκού κινηματογράφου.

Συγκεκριμένα, οι λάτρεις της έβδομης τέχνης θα δουν φιλμ, όπως τη νέα ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν με τίτλο «Οπενχάιμερ», το «Coup de Chance», το καινούργιο κινηματογραφικό έργο του Γούντι Αλεν, αλλά και το «Ο Indiana Jones και ο δίσκος του πεπρωμένου», με τον Χάρισον Φορντ στον ομώνυμο ρόλο του φημισμένου αρχαιολόγου.

Το κινηματογραφικό… μενού θα έχει, μεταξύ άλλων, τις ευρωπαϊκές ταινίες «Η τελευταία νύχτα του Φράνκο Αμόρε» και «75 μέρες», αλλά και αγαπημένες παιδικές ταινίες για τους μικρούς φίλους του σινεμά.

Η αυλαία στα θερινά σινεμά θα πέσει στα μέσα Σεπτεμβρίου με τις ταινίες «Μυστήριο στη Βενετία» (βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Αγκαθα Κρίστι» αλλά και «Γάμος αλά ελληνικά 3» της Νία Βαρντάλος.

Ειδήσεις / Άρθρα

Ἑστία, Τετάρτη, 31 Αὐγούστου 1966

Πρό 60 ἐτῶν
Πρό 60 ετων

Ο D GROUP διοργανώνει το 1ο «Πανελλήνιο Forum Μη Τυπικής Εκπαίδευσης & Πιστοποίησης 2026»: Επαναπροσδιορίζοντας την επόμενη μέρα

Εφημερίς Εστία
31 Αυγούστου & 1 Σεπτεμβρίου, Ξενοδοχείο THE STANLEY

Θερμό ἐπεισόδιο μέ τό καλώδιο στήν ΑΟΖ της «βλέπει» ἡ Λευκωσία

Μύρνα Νικολαΐδου
Γιατί ἡ Προεδρία Χριστοδουλίδη καί, γενικώτερα, τό πολιτικό σύστημα τῆς Μεγαλονήσου ἐξακολουθεῖ νά εἶναι καχύποπτο καί βάζει παρασκηνιακῶς «ἀστερίσκους» γιά τήν ἠλεκτρική διασύνδεση Ἀθηνῶν - Μεγαλονήσου καί τήν χρηματοδότησή της

Ἀναχαίτιση καί ἀνάσχεση

Εφημερίς Εστία
Υπάρχει κάποια ἠθελημένη ἤ ἀκουσία σύγχυση στά ἑτερόχθονα μέσα μαζικῆς ἐνημέρωσης (ΜΜΕ), ὅσον ἀφορᾶ στά μή ἐπανδρωμένα ἀεροσκάφη (ΜΕΑ) πού κατακλύζουν τελευταίως τόν ἐναέριο χῶρο τῆς Ἑλλάδος, εἰς ἀπόστασιν μέχρις δύο μιλίων ἀπό τῶν ἀκτῶν της:

Ἕνα φιὸρδ βαθιὰ μέσα στὴν ἀνθρώπινη θάλασσα

Δημήτρης Καπράνος
Μοῦ ἔχει προκαλέσει μεγάλη ἐντύπωση τό ὅτι ἄνθρωποι οἱ ὁποῖοι οὐδεμία σχέση ἔχουν μέ τήν θρησκεία, τήν Ἐκκλησία, τόν ἐκκλησιασμό, τίς θρησκευτικές παραδόσεις, δηλαδή ἄνθρωποι μοντέρνοι, χωρίς προκαταλήψεις, ἄνθρωποι τῆς ἐποχῆς, μίλησαν μέ τά καλύτερα λόγια γιά τήν ταινία «Τό φιόρδ»