ΕΤΟΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ 1876
Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2025

Cine Πυλαία & Πανόραμα: Σινεμά κάτω από τα αστέρια

Οι πιο όμορφες κινηματογραφικές ιστορίες ζωντανεύουν και φέτος στα θερινά σινεμά Πανόραμα και Πυλαία της Θεσσαλονίκης

Για ακόμη ένα καλοκαίρι, και με τις μυρωδιές από το γιασεμί και το νυχτολούλουδο να τους συντροφεύουν, οι λάτρεις του κινηματογράφου θα απολαύσουν όλες τις ταινίες και τα μπλοκμπάστερ της σεζόν στις δύο φιλόξενες αίθουσες του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, οι οποίες υπόσχονται δυνατές σινεφίλ εμπειρίες κάτω από τα αστέρια. Δεν είναι τυχαίο πως στους δύο κινηματογράφους της συμπρωτεύουσας δίνουν κάθε χρόνο ραντεβού χιλιάδες θεατές, απολαμβάνοντας ταινίες πρώτης προβολής.

  • Από τη Γιώτα Βαζούρα

Η έναρξη για τον αγαπημένο δημοτικό θερινό κινηματογράφο Cine Πανόραμα, που βρίσκεται στο 1ο χλμ. της οδού Πανοράματος – Θέρμης, σε μια μαγευτική τοποθεσία, και τον υπέροχο καταπράσινο κήπο του να συνθέτει ένα μοναδικό σκηνικό, έγινε στα μέσα Μαΐου με την ταινία «Ενας άνθρωπος που τον έλεγαν Οττο» και τον Τομ Χανκς στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Μάλιστα, φέτος ο κινηματογράφος κλείνει τα 24 χρόνια ζωής, ομορφαίνοντας από το 1999 τα καλοκαιρινά βράδια των δημοτών.

Οσο για το Cine Πυλαία, άνοιξε τις πύλες του για το κοινό στα μέσα Ιουνίου. Ο κινηματογράφος, που βρίσκεται στο «Πέτρινο» Πολιτιστικό Κέντρο, στο κέντρο της Πυλαίας, είναι εξοπλισμένος με τα πιο σύγχρονα ψηφιακά μηχανήματα εικόνας και ήχου και με άνετες καρέκλες και τραπεζάκια, δημιουργώντας το κατάλληλο σκηνικό για την απόλυτη σινεφίλ εμπειρία.

Cine Πυλαία

«Αγαπάμε τον κινηματογράφο και ειδικά τα θερινά του δήμου μας, που διεκδικούν και φέτος πολλά… Οσκαρ στις καρδιές των σινεφίλ. Με ακόμη περισσότερες ταινίες, με τα πιο σύγχρονα οπτικοακουστικά συστήματα, συντροφιά με τα αστέρια. Σας περιμένουμε» τονίζει στο μήνυμά του ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, προσκαλώντας όλους τους συμπολίτες του να αφεθούν στη μαγεία της μεγάλης οθόνης.

Τι θα δούμε, όμως, στο φετινό πρόγραμμα των δύο κινηματογράφων; Στο σελιλόιντ των δύο θερινών σινεμά της συμπρωτεύουσας θα προβληθούν οι καλύτερες και πολυαναμενόμενες ταινίες του Χόλιγουντ αλλά και του ευρωπαϊκού κινηματογράφου.

Συγκεκριμένα, οι λάτρεις της έβδομης τέχνης θα δουν φιλμ, όπως τη νέα ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν με τίτλο «Οπενχάιμερ», το «Coup de Chance», το καινούργιο κινηματογραφικό έργο του Γούντι Αλεν, αλλά και το «Ο Indiana Jones και ο δίσκος του πεπρωμένου», με τον Χάρισον Φορντ στον ομώνυμο ρόλο του φημισμένου αρχαιολόγου.

Το κινηματογραφικό… μενού θα έχει, μεταξύ άλλων, τις ευρωπαϊκές ταινίες «Η τελευταία νύχτα του Φράνκο Αμόρε» και «75 μέρες», αλλά και αγαπημένες παιδικές ταινίες για τους μικρούς φίλους του σινεμά.

Η αυλαία στα θερινά σινεμά θα πέσει στα μέσα Σεπτεμβρίου με τις ταινίες «Μυστήριο στη Βενετία» (βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Αγκαθα Κρίστι» αλλά και «Γάμος αλά ελληνικά 3» της Νία Βαρντάλος.

Ειδήσεις / Άρθρα

Νίκος Βισκαδουράκης: «Ο καθρέφτης του κ. Χάιντ» τελευταία μέρα της έκθεσης στη Roma Gallery

Εφημερίς Εστία
Η Roma Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Νίκου Βισκαδουράκη με τίτλο «Ο καθρέφτης του κ. Χάιντ», σε επιμέλεια του ιστορικού τέχνης καθηγητή Μάνου Στεφανίδη.

ΠΟΙΗΣΗ και ΧΡΩΜΑ από τον Κωνσταντίνο Σιδηρόπουλο στο χώρο τέχνης Αγκάθι -Καρτάλος

Εφημερίς Εστία
Μια συνεργασία –έκπληξη επιφύλαξαν για το φιλότεχνο κοινό ο διδάκτορας Βιολογίας, εικαστικός και λογοτέχνης -στιχουργός Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος και ο γκαλερίστας Γιώργος Καρτάλος. Την Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2025 στις 19:00, παρουσίασαν μια βραδιά ζωγραφικής και ποίησης στην αίθουσα τέχνης Αγκάθι -Καρτάλος, Μηθύμνης 12 και Επτανήσου με έργα ζωγραφικής του καλλιτέχνη. Παράλληλα με το ποιητικό έργο του Κωνσταντίνου Σιδηρόπουλου, ασχολήθηκαν ο Χάρης Ρώμας, ο Γιώργος Χρανιώτης, ο Χρήστος Φερεντίνος, προσφέροντας στους παρευρισκόμενους ένα πολυδιάστατο πολιτιστικό γεγονός. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: Οι σκηνοθέτες Δημήτρης Αρβανίτης και Γιώργος Παπαθεοδώρου, ο Κωνσταντίνος -Κάρολος Αρμένης ,διευθυντής του Νέου Ελληνικού Θεάτρου, οι ηθοποιοί Δημήτρης Μαυρόπουλος, Χάρης Σώζος, Βερόνικα Ηλιοπούλου, Πέτρος Ιωάννου, η ηθοποιός και τραγουδίστρια Αγγέλα Σιδηροπούλου, η τραγουδίστρια Νάντια Καραγιάννη, η πρωταθλήτρια Ελλάδος στο βάδην Ελευθερία Ζαπαντιώτη, ο ηθοποιός και εικαστικός Γιάννης Γούνας, οι εικαστικοί Ολυμπία Μπουχλαριώτου, Αφροδίτη Δρακοπούλου Σάρδη και Κατερίνα Μωυσή. Φυσικα δεν έλειπε η πρώην Βουλευτής και Υπουργός Κατερίνα Παπακώστα, μητέρα του Κωνσταντίνου Σιδηρόπουλου.

Ν. Φιλαδέλφεια: Τα παιδιά πρωταγωνιστές στο άναμμα του δέντρου

Εφημερίς Εστία
Με βασικούς πρωταγωνιστές τα παιδιά θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου (στις 19.00) το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας στο πάρκο Μνημείου Μικρασιατών και Αλησμόνητων Πατρίδων!

«Ἄν ποῦμε στά μπλόκα ὅσα μᾶς λές, δέν θά προλάβουμε νά ἀρθρώσουμε λέξη!»

Εφημερίς Εστία
Ἐξέγερσις τῆς Κοινοβουλευτικῆς Ὁμάδoς κατά τοῦ ὑπουργοῦ Ἀγροτικῆς Ἀναπτύξεως – «Ἄν ἴσχυαν ὅσα ὑποστήριξες γιά τήν τεχνική λύση, ὁ Βορίδης θά εἶχε παραπεμφθεῖ στήν Προανακριτική» – «Πότε θά ἔρθει νά μᾶς ἐνημερώσει ὁ Πρόεδρος τοῦ ΟΠΕΚΕΠΕ;» – «Δέν ἔχουμε στρατηγική ἐκτόνωσης» – Σέ ὑποχώρηση τό Μαξίμου

«Ἀκυρώνονται τά Χριστούγεννα!»…

Μανώλης Κοττάκης
ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ κλισέ, τό ὁποῖο εἴθισται νά χρησιμοποιεῖται καμμιά φορά καθ’ ὑπερβολήν γιά νά δοθεῖ ἔμφαση σέ ἕνα θέμα, ἀλλά ἐδῶ, στήν προκειμένη περίπτωση, ἰσχύει κυριολεκτικῶς: ἡ Κυβέρνηση εἶναι σέ πραγματικό πανικό ἀπό τήν ἔκταση πού ἔχουν λάβει στήν ἐπικράτεια οἱ πανελλαδικές κινητοποιήσεις τῶν ἀγροτῶν, φοβᾶται τήν μετεξέλιξή τους σέ παλλαϊκά συλλαλητήρια τύπου Τεμπῶν καί κάνει σπασμωδικές κινήσεις γιά νά τίς περιορίσει.