Χάνει τον έλεγχο ο Τραμπ

Οι μεγαλύτερες ταραχές από το 1968

Ουάσιγκτων.- Με αμείωτη ένταση εξαπλώνονται οι ταραχές στις ΗΠΑ με αφορμή την δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζωρτζ Λόυντ. Εκατοντάδες  χιλιάδες Αμερικανοί κατέβηκαν για έκτη συνεχόμενη ημέρα στους δρόμουςπαρά την ανάπτυξη της εθνοφρουράς σε πάνω από τις μισές Πολιτείες της χώρας και τις συλλήψεις άνω των 4.000 ατόμων. Διαδηλώσεις έγιναν σε τουλάχιστον 145 πόλεις σ’ ολόκληρες τις ΗΠΑ ενώ σημειώθηκαν ταραχές που είχε να δει η χώρα από την δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ τζούνιορ το 1968. Διαδηλωτές λεηλατήσουν καταστήματα στην Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο, ενώ άναψαν φωτιές ακόμη και έξω από τον Λευκό Οίκο. Συμφώνως προς όσα απεκάλυψε το CNN, επικαλούμενο πηγές των μυστικών υπηρεσιών, τα εκτεταμένα επεισόδια στην Ουάσιγκτων έξω από τον Λευκό Οίκο ανάγκασαν το βράδυ της Παρασκευής τους πράκτορες να φυγαδεύσουν τον Ντόναλντ Τραμπ σε καταφύγιο του Λευκού Οίκου, βλέποντας την κατάσταση έξω από αυτόν να κλιμακώνεται μετά την συγκέντρωση εκατοντάδων διαδηλωτών. Την ίδια ώρα, το FBI ενισχύει την παρουσία του, έχοντας δημιουργήσει θέσεις διοικήσεως σε όλη την χώρα για την αντιμετώπιση των διαμαρτυριών.

Ο Γενικός Εισαγγελεύς Μπιλ Μπαρ διέταξε την ομάδα διαχειρίσεως ομηρίας του FBI να βοηθήσει την τοπική αστυνομία στην Ουάσιγκτων. Περισσότερες από 40 πόλεις έχουν επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας, ενώ η εθνοφρουρά επιστρατεύθηκε σε 26 Πολιτείες και την πρωτεύουσα Ουάσιγκτων. Τουλάχιστον 10 άτομα έχουν χάσει την ζωή τους κατά την διάρκεια των ταραχών. Οι δύο τελευταίοι θάνατοι σημειώθηκαν στην Αϊόβα, όπου οι διαδηλωτές σκοτώθηκαν από πυρά αστυνομικών ενώ ένας αστυνομικός τραυματίσθηκε. Το τελευταίο 24ωρο έχασε την ζωή του κι άλλος ένας άνθρωπος στο Λουίσβιλ στο Κεντάκι. Πάντως, ο Πρόεδρος Τραμπ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα κηρύξουν το κίνημα antifa -ομάδα που σχετίζεται με ακροαριστερούς ακτιβιστές κατά του φασισμού- τρομοκρατική οργάνωση. Ωστόσο οι επικριτές του Προέδρου σημείωσανότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αφ’ ενός δεν έχουν νόμο για την τρομοκρατία και ότι οι antifa δεν είναι οργάνωσις με αρχηγό και μέλη.

Εκτός συνόρων, παρέμβασις υπήρξε χθες από το Πεκίνο. Οι ταραχές που σημειώνονται σε αμερικανικές πόλεις αποτελούν ένδειξη «της σοβαρότητος του προβλήματος του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας στις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών Ζάο Λιζιάν.

Αλλά και οι χάκερ γνωστοί ως Anonymous απειλούν την κυβέρνηση Τραμπ με αποκαλύψεις εάν δεν αποδοθεί δικαιοσύνη. Λίγες ώρες μετά το βίντεο των Anonymous στο διαδίκτυο, ακτιβιστές στον κυβερνοχώρο απεκάλυψαν την σχέση γνωστών προσωπικοτήτων με το δίκτυο εμπορίας παιδιών του Τζέφφρυ Έπσταιν, μεταξύ των οποίων και της κόρης του Ιβάνκα Τραμπ. Στο προεκλογικό μέτωπο, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει αυξήσει κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες το προβάδισμά του έναντι του Ντόναλντ Τραμπ εν όψει των προεδρικών εκλογών του προσεχούς Νοεμβρίου.

Κατά την δημοσκόπηση που διεξήγαγαν οι ABC – WashingtonPost, μεταξύ 22 και 28 Μαΐου σε δείγμα 1.001 ενηλίκων, ο Μπάιντεν προηγείται πλέον του Τραμπ κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες, με τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ να συγκεντρώνει το 53% των ψήφων και τον νυν ένοικο του Λευκού Οίκου το 43%. Σημειώνεται ότι στην δημοσκόπηση που είχαν πραγματοποιήσει οι ABC – WashingtonPost μεταξύ 22 και 25 Μαρτίου, όταν η πανδημία του κορωνοϊού κλιμακώνετο στις ΗΠΑ και οι περισσότερες πολιτείες επέβαλαν μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων, το προβάδισμα του Μπάιντεν έναντι του Τραμπ ήταν μόλις δύο ποσοστιαίες μονάδες, καθώς συγκέντρωναν 49% και 47% αντιστοίχως. Ωστόσο, η αποδοχή του Τραμπ κατακρημνίσθηκε κατά την διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ειδήσεις / Άρθρα

Ἀλλάξτε τόν νόμο γιά τήν ἀσυλία πολιτικῶν γιά νά φθάσουμε στήν ἀλήθεια γιά τά Τέμπη

Εφημερίς Εστία
Παρέμβασις-σόκ τῆς Εὐρωπαίας Eἰσαγγελέως κατά τῆς Διαφθορᾶς κ. Κοβέτσι ἐκθέτει τό πολιτικό καί δικαστικό μας σύστημα! – «Μᾶς μπλοκάρουν, μᾶς ἀπαγορεύουν νά κάνουμε ἔρευνα!»

Ὅ,τι κάνατε, μαζί τό κάνατε

Μανώλης Κοττάκης
Πῶς ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι καί δυνάμεις ΠΑΣΟΚ συνέπραξαν τό θέρος τοῦ 2019 γιά τόν Ποινικό Κώδικα

Διαξιφισμοί Φλωρίδη-Τζανακόπουλου γιά τόν Μίχο

Εφημερίς Εστία
Η ΠΡΟΤΑΣΙΣ τῆς εἰσαγγελέως νά ἀπαλλάξει τόν Ἠλία Μίχο ἀπό τήν κατηγορία τοῦ βιασμοῦ καί τῆς μαστροπείας τῆς 12χρονης στόν Κολωνό πού ἔχει συγκλονίσει τό πανελλήνιον, ἔχει προκαλέσει ἐκτός τῶν ἄλλων καί πολιτική ἀντιπαράθεση, μέ τά κόμματα τῆς ἀντιπολιτεύσεως νά ἐπιτίθενται στήν Κυβέρνηση καί ἐκείνη νά θυμίζει τόν παλαιότερο Ποινικό Κώδικα τοῦ ΣΥΡΙΖΑ.

Οἱ τσαρλατᾶνοι ὑπῆρχαν καί θά ὑπάρχουν πάντα

Δημήτρης Καπράνος
Εἶναι φρικώδη αὐτά πού ἀπεκαλύφθησαν γιά τήν δῆθεν θαυματουργή εἰκόνα σέ Μοναστήρι τῆς Κύπρου.

Σάββατον, 14 Μαρτίου 1964

Πρό 60 ἐτῶν
Ο ΚΟΣΜΟΣ Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ