Save a Greek Stray: Αστείρευτη αγάπη για τα αδέσποτα

Μέσα από τις δράσεις στειρώσεων που πραγματοποιεί η Save a Greek Stray, δεν φροντίζει μόνο να μειώνεται ο πληθυσμός των αδέσποτων, αλλά να πολλαπλασιάζεται και η αγάπη.

Η αστείρευτή μας αγάπη για τα αδέσποτα, μας βρήκε την εβδομάδα 20 έως 26 Απριλίου στην Ήπειρο και συγκεκριμένα στους Δήμους Ζηρού, Πρέβεζας και Πάργας.

Ο Δήμος Ζηρού μας υποδέχτηκε σε έναν υπέροχο χώρο, στην 8η εκστρατεία στειρώσεων, παρέχοντάς μας κάθε διευκόλυνση που θα έκανε το έργο μας ευκολότερο, και σε συνεργασία με τους δήμους Πρέβεζας και Πάργας, καταφέραμε να δούμε ξανά, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η επαρχεία.

Μια ομάδα σπουδαίων γιατρών, που για ακόμη μία φορά μας τίμησαν με την παρουσία τους, στείρωσαν εθελοντικά  257 σκυλιά σε 4 μέρες, ενώ οι αγαπημένοι μας εθελοντές σε συνεργασία με τους τοπικούς ήρωες των φιλοζωικών ομάδων περισυνέλλεξαν, καθάρισαν, τάισαν, περιποιήθηκαν και επανένταξαν με αγάπη όλα αυτά τα ζώα. Ήρωες, που με προσωπικό κόπο, χρόνο και χρήμα – αντικαθιστώντας επί δεκαετίες τους ουσιαστικά υπεύθυνους για τη διαχείριση των αδέσποτων – για άλλη μια φορά απέδειξαν την ποιότητά τους και την αναγκαιότητα της παρουσίας τους.

Η πραγματικότητα είναι πως οι Δήμοι έχουν την ευθύνη και πλέον το κράτος τους δίνει και τα μέσα να διαχειριστούν και να θέσουν υπό έλεγχο τον πληθυσμό των αδέσποτων στην επικράτειά τους. Εμείς δεσμευόμαστε να  είμαστε εκεί, να σταθούμε δίπλα σε κάθε πρωτοβουλία για να διασφαλίσουμε πως η προσπάθεια θα συνεχιστεί εκ μέρους τους με συνέπεια, προγραμματισμό και ευθύνη απέναντι στα ζώα και τον άνθρωπο.

Λειτουργώντας ένα καταφύγιο τόσα χρόνια, γίνεται όλο και πιο σαφές στη συνείδησή μας, πως οι μεμονωμένες και σπασμωδικές ενέργειες μπορούν μόνο να ανακουφίσουν εξατομικευμένα το κάθε ζώο,  αλλά δεν μπορούν να προσφέρουν καμία λύση στο τόσο γενικευμένο κοινωνικό πρόβλημα των αδέσποτων στη χώρα μας. Η συστηματική στείρωση είναι μονόδρομος. Είναι το μοναδικό όπλο που διαθέτουμε απέναντι στην εξαθλίωση.

Μέσα και από αυτή την επίσκεψή μας αυτή, διαπιστώσαμε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα εξακολουθεί να είναι η έλλειψη ενημέρωσης. Γι’ αυτό και κατόπιν αιτήματος του Δήμου Ζηρού θα φροντίσουμε, ώστε κανένας μαθητής, οποιασδήποτε βαθμίδας, να μην μείνει χωρίς να ακούσει, χωρίς να μάθει και την άλλη πλευρά του σεβασμού απέναντι στα ζώα, που ναι μεν μπορεί να δουλεύουν για εμάς, αλλά πρέπει και από τη μεριά μας να βοηθήσουμε να ζουν με αξιοπρέπεια.

Γιατί κάθε ζωή έχει αξία και για κάθε ζωή οφείλουμε να παλεύουμε.

Ειδήσεις / Άρθρα

Ὁ Πρωθυπουργός τῆς Μ. Βρεταννίας ἀκύρωσε συνάντηση μέ τόν Πρωθυπουργό τῆς Ἑλλάδος

Εφημερίς Εστία
Σοβαρό διπλωματικό ἐπεισόδιο μέ ἀφορμή τά Γλυπτά τοῦ Παρθενῶνος – Ἐνόχλησις Μητσοτάκη ἀπό τήν ἀπρόοπτο ἐξέλιξη

Ἡ δικηγορία, στίς μέρες μας, εἶναι μέγας ἡρωισμός!

Μανώλης Κοττάκης
ΔΙΚΑΙΩΣ ξέσπασε σάλος μετά τίς δηλώσεις τοῦ ὑφυπουργοῦ Ἐργασίας Πάνου Τσακλόγλου, μέ τίς ὁποῖες προέτρεψε προκλητικῶς τούς δικηγόρους νά ἐργαστοῦν ὡς ντελιβεράδες.

Πρός ἐκμετάλλευσιν οἱ σπάνιες γαῖες

Εφημερίς Εστία
«Η ΕΛΛΑΔΑ εἶναι μιά χώρα πού ἔχει ἀπίστευτο ὀρυκτό πλοῦτο.» Αὐτό ἐδήλωσε ὁ Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τήν ὁμιλία του στό Ἑλληνικό Ἐπενδυτικό Συνέδριο πού συνδιοργάνωσαν ἡ Morgan Stanley καί τό Χρηματιστήριο Ἀθηνῶν στό Λονδῖνο.

Ἡ βία ὡς μορφή καθημερινῆς ρουτίνας

Δημήτρης Καπράνος
«Ἀπαγορεύεται τό κάπνισμα στό λεωφορεῖο» εἶπε ὁ ὁδηγός τοῦ ὀχήματος σέ μιά παρέα νεαρῶν, οἱ ὁποῖοι ἄναψαν τσιγάρο.

Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 1963

Πρό 60 ἐτῶν
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ