Save a Greek Stray: Αστείρευτη αγάπη για τα αδέσποτα

Μέσα από τις δράσεις στειρώσεων που πραγματοποιεί η Save a Greek Stray, δεν φροντίζει μόνο να μειώνεται ο πληθυσμός των αδέσποτων, αλλά να πολλαπλασιάζεται και η αγάπη.

Η αστείρευτή μας αγάπη για τα αδέσποτα, μας βρήκε την εβδομάδα 20 έως 26 Απριλίου στην Ήπειρο και συγκεκριμένα στους Δήμους Ζηρού, Πρέβεζας και Πάργας.

Ο Δήμος Ζηρού μας υποδέχτηκε σε έναν υπέροχο χώρο, στην 8η εκστρατεία στειρώσεων, παρέχοντάς μας κάθε διευκόλυνση που θα έκανε το έργο μας ευκολότερο, και σε συνεργασία με τους δήμους Πρέβεζας και Πάργας, καταφέραμε να δούμε ξανά, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η επαρχεία.

Μια ομάδα σπουδαίων γιατρών, που για ακόμη μία φορά μας τίμησαν με την παρουσία τους, στείρωσαν εθελοντικά  257 σκυλιά σε 4 μέρες, ενώ οι αγαπημένοι μας εθελοντές σε συνεργασία με τους τοπικούς ήρωες των φιλοζωικών ομάδων περισυνέλλεξαν, καθάρισαν, τάισαν, περιποιήθηκαν και επανένταξαν με αγάπη όλα αυτά τα ζώα. Ήρωες, που με προσωπικό κόπο, χρόνο και χρήμα – αντικαθιστώντας επί δεκαετίες τους ουσιαστικά υπεύθυνους για τη διαχείριση των αδέσποτων – για άλλη μια φορά απέδειξαν την ποιότητά τους και την αναγκαιότητα της παρουσίας τους.

Η πραγματικότητα είναι πως οι Δήμοι έχουν την ευθύνη και πλέον το κράτος τους δίνει και τα μέσα να διαχειριστούν και να θέσουν υπό έλεγχο τον πληθυσμό των αδέσποτων στην επικράτειά τους. Εμείς δεσμευόμαστε να  είμαστε εκεί, να σταθούμε δίπλα σε κάθε πρωτοβουλία για να διασφαλίσουμε πως η προσπάθεια θα συνεχιστεί εκ μέρους τους με συνέπεια, προγραμματισμό και ευθύνη απέναντι στα ζώα και τον άνθρωπο.

Λειτουργώντας ένα καταφύγιο τόσα χρόνια, γίνεται όλο και πιο σαφές στη συνείδησή μας, πως οι μεμονωμένες και σπασμωδικές ενέργειες μπορούν μόνο να ανακουφίσουν εξατομικευμένα το κάθε ζώο,  αλλά δεν μπορούν να προσφέρουν καμία λύση στο τόσο γενικευμένο κοινωνικό πρόβλημα των αδέσποτων στη χώρα μας. Η συστηματική στείρωση είναι μονόδρομος. Είναι το μοναδικό όπλο που διαθέτουμε απέναντι στην εξαθλίωση.

Μέσα και από αυτή την επίσκεψή μας αυτή, διαπιστώσαμε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα εξακολουθεί να είναι η έλλειψη ενημέρωσης. Γι’ αυτό και κατόπιν αιτήματος του Δήμου Ζηρού θα φροντίσουμε, ώστε κανένας μαθητής, οποιασδήποτε βαθμίδας, να μην μείνει χωρίς να ακούσει, χωρίς να μάθει και την άλλη πλευρά του σεβασμού απέναντι στα ζώα, που ναι μεν μπορεί να δουλεύουν για εμάς, αλλά πρέπει και από τη μεριά μας να βοηθήσουμε να ζουν με αξιοπρέπεια.

Γιατί κάθε ζωή έχει αξία και για κάθε ζωή οφείλουμε να παλεύουμε.

Ειδήσεις / Άρθρα

Οἱ μέρες τοῦ ’31 πού ἔστρωσαν τόν δρόμο γιά τήν Κατοχή καί τό Ὁλοκαύτωμα στήν Θεσσαλονίκη

Εφημερίς Εστία
«Ἑκούσιο πάθος καί πυρετός καθ’ ἕξιν» εἶναι γιά τόν πεζογράφο καί δημοσιογράφο τῆς Θεσσαλονίκης τό μυστήριο τῆς ἔμπνευσης καί τοῦ γραψίματος.

Οἱ «Ἵπποι τοῦ Ἁγίου Μάρκου»: Ἕνα ταξίδι ἀπό τήν Κωνσταντινούπολη στήν Βενετία

Εφημερίς Εστία
Τέσσερα χάλκινα ἄλογα, αἰῶνες Ἱστορίας καί ἕνα ταξίδι πού συνδέει τήν Ἀρχαιότητα, τό Βυζάντιο, τήν Βενετία καί τόν Ναπολέοντα

Συμβαίνουν καί ἀλλοῦ, ἀλλά χωρίς κραυγές

Δημήτρης Καπράνος
Ἡ σιδηροδρομική τραγωδία (ἡ δεύτερη μέσα σέ λίγους μῆνες) στήν Ἱσπανία καλό θά εἶναι νά μᾶς διδάξει μερικά πράγματα

Ἐργαστήριο παραγωγῆς… Ἑλληνισμοῦ τό Κέντρο Πολιτισμοῦ Τασκένδης

Εφημερίς Εστία
«Δάκρυσα ἀπό τήν συγκίνηση, ὅταν στήν γιορτή τῆς 25ης Μαρτίου τραγούδησαν τό “Ἡ Ἑλλάδα ποτέ δέν πεθαίνει”. Τότε, στήν πρόβα, τρελλάθηκα. Δάκρυσα»

Ἀνακήρυξις ΑΟΖ ἡ μόνη δυνατή ἀπάντηση

Εφημερίς Εστία
Eάν ἔχουμε καθορίσει καί ἀνακοινώσει, μέσῳ χαρτῶν καί συντεταγμένων, τήν ΑΟΖ μας, τότε ἡ ἐπέκταση τῶν χωρικῶν μας ὑδάτων, καθολικά ἤ ἐπιλεκτικά, μπορεῖ νά ἀκολουθήσει