ΕΤΟΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ 1876
Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026

Αίτημα για ταυτόχρονη διερεύνηση των καταγγελιών Ανδρουλάκη και των στοιχείων για 17 βουλευτές υπό παρακολούθηση

Αίτημα μέσω επιστολής, έκανε ο εκδότης των εφημερίδων «δημοκρατία» και «Εστία» Γιάννης Φιλιππάκης, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής που συνεδριάζει σήμερα εκτάκτως ώστε να διερευνηθεί η απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου, του προέδρου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη.

Στην επιστολή του ζητάει να εξεταστούν, λόγω συνάφειας των υποθέσεων και οι υποκλοπές/hacking των λογαριασμών ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail) τόσο 17 βουλευτών όσο και του ιδίου, στελεχών της εφημερίδας, δικηγόρων και άλλων προσώπων.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «η ταυτόχρονη διερεύνηση είναι απαραίτητη για την προστασία των θεσμών, το κύρος της Βουλής των Ελλήνων και την Ελευθερία του Τύπου».

Τα στοιχεία που αποδεικνύουν τις παραπάνω υποκλοπές, περιέχονται τόσο στην ένορκη κατάθεση που έδωσε ο Βρετανός δικηγόρος της «δημοκρατίας», David Ηooper, στην ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, όσο και στα αντίστοιχα υπομνήματα που κατατέθηκαν στον Άρειο Πάγο.

Τα στοιχεία αυτά, που βρίσκονται στα χέρια της ελληνικής Δικαιοσύνης, αποδεικνύουν τη διάπραξη εγκληματικών υποκλοπών/hacking την περίοδο 2015-2016, όταν η «δημοκρατία» διερευνούσε τη «λίστα Λαγκάρντ». Επίσης, υπάρχει πλήθος άλλων ενδείξεων που εδραιώνουν την εικόνα ότι οι παρακολουθήσεις, στην πραγματικότητα συνεχίστηκαν μέχρι και τα μέσα του 2019, οπότε και συνελήφθη στη Νέα Υόρκη, από το FBI, ο φυσικός αυτουργός τους, ο Ισραηλινός ντετέκτιβ, Αβιράμ Αζάρι.

Όπως αποκάλυψε στην ελληνικές αρχές ο κ. Hooper, τα στοιχεία συγκεντρώθηκαν τόσο στο πλαίσιο της συνεργασίας που είχε με το FBI, για τη διερεύνηση της υπόθεσης, όσο και μέσω των επαφών του με το εξειδικευμένο ινστιτούτο Citizens Lab, του Πανεπιστημίου του Τορόντο, αλλά και στελέχη του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Thomson Reuters.

Όπως υπογραμμίζεται στην επιστολή, «λόγω της ταχύτητας ολοκλήρωσης της ανακριτικής διαδικασίας απὀ την κα Αλεβιζοπούλου, δεν ήταν δυνατή η δρομολόγηση δικαστικής συνεργασίας µε τις ΗΠΑ για την αποκάλυψη περισσότερων στοιχείων της λεγόμενης “ελληνικής πτυχής” του διεθνούς δικτύου παρακολουθήσεων µε κεντρικό πρόσωπο τον Αζάρι, ο οποίος εἶναι προφυλακισμένος από το 2019, ομολόγησε την ενοχή του ενώπιον του Δικαστηρίου της Νότιας Περιοχής της Νέας Υόρκης στις 20 Απριλίου 2022 και η ποινή κἀθειρξής του θα ανακοινωθεί στις 4.30 µ.µ.της 19 Οκτωβρίου 2022». Με την ανακοίνωση της ποινής του Αζάρι, θα δοθούν στην δημοσιότητα και όλα τα στοιχεία των υποκλοπών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν καταρχήν έρθει στο φως, εκτός από τα διευθυντικά στελέχη της «δημοκρατίας» και το νομικό επιτελείο της στην Μεγάλη Βρετανία και στην Ελλάδα, την χρονική περίοδο 2015-2016, θύματα υποκλοπών μέσω hacking, είχαν πέσει και οι βουλευτές:

Μάκης Βορίδης, Αθανάσιος Δαβάκης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Βασίλειος Οικονόμου, Ιωάννης Δέδες, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Ανδρέας Μαρίνος, Δημήτριος Κυριαζίδης, Παύλος Βογιατζής, Ροδούλα Ζήση, Αθανάσιος Μπούρας, Θεoδωρος Πάγκαλος, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Έλενα Ράπτη, Δώρα Αυγερινοπούλου, Διονύσης Σταμενίτης, Γεώργιος Μαυρωτάς.

Ειδήσεις / Άρθρα

«Ἑξάψαλμος» Τράμπ στήν Εὐρώπη: Εἶστε «ἀχάριστοι καί ἀγνώριστοι»

Εφημερίς Εστία
«Θά μιλούσατε γερμανικά ἄν δέν σᾶς εἴχαμε ἀπελευθερώσει» – «Ἐμεῖς κλείσαμε τά σύνορά μας, ἐσεῖς ἀφήσατε  ἀνεξέλεγκτη τήν μετανάστευση» – «Ἔχετε ρεκόρ ἐλλειμμάτων στόν προϋπολογισμό, στό ἐμπόριο καί αὐξανόμενο δημόσιο ἔλλειμμα, ἐνῷ ἐμεῖς νικήσαμε τόν πληθωρισμό» – Καί ἐπεισόδιο Λαγκάρντ μέ τόν ὑπουργό Ἐμπορίου τῶν ΗΠΑ

Ἡ χρησιμότητα τῆς ἀμφιβολίας στόν κόσμο τῆς βεβαιότητας

Μανώλης Κοττάκης
Ἡ τυραννία τῆς ὁμοιομορφίας ἀφυδάτωσε τήν δυτική σκέψη

18 ἔτη κάθειρξις στόν μεθυσμένο ὁδηγό τῆς Πόρσε

Εφημερίς Εστία
Ενοχος ἐκρίθη ὁ 45χρονος ὁδηγός Πόρσε γιά τό δυστύχημα πού προεκάλεσε, μέ συνέπεια τόν θάνατο ἑνός 21χρονου, στά Χανιά, τόν Ἰανουάριο τοῦ 2025.

Ἀναζητῶντας τά χαμένα μας τραγούδια…

Δημήτρης Καπράνος
Ὅταν ἔχεις μπλέξει μέ τήν μουσική ἀπό πολύ μικρός, δέν μπορεῖς νά ἀντισταθεῖς σέ ἕναν διαγωνισμό γιά τό τραγούδι πού θά ἐκπροσωπήσει τήν χώρα μας στόν διαγωνισμό τραγουδιοῦ(;) τῆς Eurovision…

Σάββατον, 22 Ἰανουαρίου 1966

Πρό 60 ἐτῶν
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ