ΕΤΟΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ 1876
Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2026

600 ευρω άνευ τηλεκαταρτίσεως

Την απόφαση να καταργηθεί το πρόγραμμα τηλεκαταρτίσεως για τους επιστήμονες…

… έλαβε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εν μέσω αντιδράσεων για την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών και της σφοδρής κριτικής της αντιπολιτεύσεως .Οι επιστήμονες θα λάβουν κανονικά την ενίσχυση των 600 ευρώ τον Απρίλιο χωρίς προϋποθέσεις. Ταυτοχρόνως με εντολή του Πρωθυπουργού, ξεκινά αξιολόγησις των Κέντρων Επαγγελματικής Καταρτίσεως μέσω ενδελεχούς ελέγχου των προγραμμάτων καταρτίσεως και αναπτύξεως ανθρωπίνου δυναμικού.

Η εξέλιξις αυτή ήλθε μετά τις καταγγελίες του επιστημονικού προσωπικού της χώρας που ζητούσε να καταργηθούν τα προγράμματα. Να σημειωθεί ότι φράσεις όπως το «Σκοιλ Ελικικού» και το «Μέτζη του νέουκτη» που εντοπίσθηκαν σε σελίδες ΚΕΚ δεν βγάζουν νόημα, και προφανώς προέρχονται από αυτόματη μετάφραση επιστημονικών εξειδικευμένων όρων μέσω Google και αποδεικνύουν πώς στήθηκε στο πόδι αυτή η υπόθεσις.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, στόχος του προγράμματος ήταν η αναβάθμισις των δεξιοτήτων των καταρτιζομένων και η δημιουργία προστιθέμενης αξίας. Ωστόσο το περιεχόμενο σε πολλά σημεία του δεν ανταπεκρίνετο σε αυτόν τον στόχο. Και, βεβαίως, δεν υπηρετεί απολύτως τον σκοπό για τον οποίο αρχικώς επελέγη από την Κυβέρνηση.

Για τον λόγο αυτό, αφού προηγήθηκε σχετική έρευνα με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης επιστημόνων με τηλεκατάρτιση καταργείται. Με εντολή του Πρωθυπουργού, ξεκινά αξιολόγησις των Κέντρων Επαγγελματικής Καταρτίσεως μέσω ενδελεχούς ελέγχου της ποιότητος των προγραμμάτων καταρτίσεως.

Ειδήσεις / Άρθρα

Λέξη γιά τήν Μονή τοῦ Σινᾶ, ναί στόν διάλογο μέ «ἀμοιβαῖες συγκλίσεις»

Εφημερίς Εστία
«Ἡ Ἑλλάδα δέν φοβᾶται νά ὑπερασπισθεῖ τίς θέσεις της οὔτε καί νά συνομιλήσει»

Κῦμα ἀποκαλύψεων κατά BLS στήν Ἱσπανία καί δικαίωση τῶν ἀνησυχιῶν τῆς «Ἑστίας» γιά τόν ἑλληνικό διαγωνισμό βίζας

Εφημερίς Εστία
«Ἔχουμε λάβει ὁδηγίες νά μήν ἔχουμε σχέσεις μέ τήν BLS γιά τά ἑπόμενα δύο χρόνια» προειδοποιοῦσε μέσῳ τῆς ἐφημερίδας μας ὁ τέως πρέσβυς τῆς Ἰνδίας στήν Ἑλλάδα, τόν Νοέμβριο τοῦ 2025 ‒ Σοβαρά τά ἐρωτήματα γιά τό ἑλληνικό ΥΠΕΞ

Ὄνειρο ἀπατηλό ἡ ἀριστεία στήν Ἑλλάδα Βελτιώνεται ἡ Τουρκία

Εφημερίς Εστία
H Aριστεία ἀποδεικνύεται ἄπιαστη στήν Ἑλλάδα

Ἀνώμαλος προσγείωσις

Μύρνα Νικολαΐδου
Καθώς ἡ θερινή ραστώνη παρέρχεται καί εἰσερχόμαστε στίς πρῶτες ἑβδομάδες τοῦ φθινοπώρου, ἡ ἀμείλικτος οἰκονομική πραγματικότης ἐπιβάλλει μιά ἀνώμαλο προσγείωση

Οἱ «κροῖσοι» τῆς διπλανῆς πόρτας

Εφημερίς Εστία
Ἀνάμνηση στήν συνείδηση τῆς κοινωνίας ὅσοι τήν διαβάζουν λάθος