ΕΤΟΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ 1876
Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2026

600 ευρω άνευ τηλεκαταρτίσεως

Την απόφαση να καταργηθεί το πρόγραμμα τηλεκαταρτίσεως για τους επιστήμονες…

… έλαβε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εν μέσω αντιδράσεων για την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών και της σφοδρής κριτικής της αντιπολιτεύσεως .Οι επιστήμονες θα λάβουν κανονικά την ενίσχυση των 600 ευρώ τον Απρίλιο χωρίς προϋποθέσεις. Ταυτοχρόνως με εντολή του Πρωθυπουργού, ξεκινά αξιολόγησις των Κέντρων Επαγγελματικής Καταρτίσεως μέσω ενδελεχούς ελέγχου των προγραμμάτων καταρτίσεως και αναπτύξεως ανθρωπίνου δυναμικού.

Η εξέλιξις αυτή ήλθε μετά τις καταγγελίες του επιστημονικού προσωπικού της χώρας που ζητούσε να καταργηθούν τα προγράμματα. Να σημειωθεί ότι φράσεις όπως το «Σκοιλ Ελικικού» και το «Μέτζη του νέουκτη» που εντοπίσθηκαν σε σελίδες ΚΕΚ δεν βγάζουν νόημα, και προφανώς προέρχονται από αυτόματη μετάφραση επιστημονικών εξειδικευμένων όρων μέσω Google και αποδεικνύουν πώς στήθηκε στο πόδι αυτή η υπόθεσις.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, στόχος του προγράμματος ήταν η αναβάθμισις των δεξιοτήτων των καταρτιζομένων και η δημιουργία προστιθέμενης αξίας. Ωστόσο το περιεχόμενο σε πολλά σημεία του δεν ανταπεκρίνετο σε αυτόν τον στόχο. Και, βεβαίως, δεν υπηρετεί απολύτως τον σκοπό για τον οποίο αρχικώς επελέγη από την Κυβέρνηση.

Για τον λόγο αυτό, αφού προηγήθηκε σχετική έρευνα με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης επιστημόνων με τηλεκατάρτιση καταργείται. Με εντολή του Πρωθυπουργού, ξεκινά αξιολόγησις των Κέντρων Επαγγελματικής Καταρτίσεως μέσω ενδελεχούς ελέγχου της ποιότητος των προγραμμάτων καταρτίσεως.

Ειδήσεις / Άρθρα

Ἡ ἀναβλητικότης κοστίζει στήν χώρα: Πῶς τό «ὄχι» στόν Τράμπ ἔγινε «ναί»

Εφημερίς Εστία
Ὁ Πρωθυπουργός ἀπέφυγε νά μεταβεῖ στό Νταβός γιά νά μήν ἀκούσει τόν Ἀμερικανό Πρόεδρο, διοχέτευσε στά ΜΜΕ τήν πληροφορία ὅτι δέν θά μετάσχουμε στόν «νέο ΟΗΕ» τοῦ Τράμπ καί χθές βράδυ προέβη σέ μεγαλοπρεπῆ κυβίστηση – Ἕνα ἔτος μετά τήν ἐκλογή τοῦ Προέδρου τῶν ΗΠΑ, δέν ἔχει δίαυλο ἐπικοινωνίας μέ τόν Λευκό Οἶκο, ἐνῷ ὁ Ἐρντογάν εἶναι σέ διαρκῆ ἐπαφή μαζί του

Ἡ Ἱστορία καί τό ἠθικό χρέος στίς διεθνεῖς διαπραγματεύσεις

Μανώλης Κοττάκης
Τά παραδείγματα τῶν Τράμπ. Κάρνι, Μιλέι

Λύσις στήν Γροιλανδία στά πρότυπα τῆς Κύπρου

Εφημερίς Εστία
Βρυξέλλες.- Τό πρότυπο τοῦ καθεστῶτος κυριαρχίας τῶν βρεταννικῶν βάσεων στήν Κύπρο θά υἱοθετήσουν, συμφώνως πρός ὅλες τίς πληροφορίες, οἱ ΗΠΑ, ἡ Δανία καί τό ΝΑΤΟ ἀναφορικῶς μέ τήν παρουσία στρατιωτικῶν δυνάμεων τῆς Ἀμερικῆς στήν Γροιλανδία.

Ἡ Φύση δέν λησμονεῖ καί ὅταν πρέπει τιμωρεῖ

Δημήτρης Καπράνος
Σπανίως βλέπω τα «πρωινάδικα» στήν τηλεόραση.

Σάββατον, 22 Ἰανουαρίου 1966

Πρό 60 ἐτῶν
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΙ ΣΤΕΝΟΙ ΦΙΛΟΙ