600 ευρω άνευ τηλεκαταρτίσεως

Την απόφαση να καταργηθεί το πρόγραμμα τηλεκαταρτίσεως για τους επιστήμονες…

… έλαβε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εν μέσω αντιδράσεων για την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών και της σφοδρής κριτικής της αντιπολιτεύσεως .Οι επιστήμονες θα λάβουν κανονικά την ενίσχυση των 600 ευρώ τον Απρίλιο χωρίς προϋποθέσεις. Ταυτοχρόνως με εντολή του Πρωθυπουργού, ξεκινά αξιολόγησις των Κέντρων Επαγγελματικής Καταρτίσεως μέσω ενδελεχούς ελέγχου των προγραμμάτων καταρτίσεως και αναπτύξεως ανθρωπίνου δυναμικού.

Η εξέλιξις αυτή ήλθε μετά τις καταγγελίες του επιστημονικού προσωπικού της χώρας που ζητούσε να καταργηθούν τα προγράμματα. Να σημειωθεί ότι φράσεις όπως το «Σκοιλ Ελικικού» και το «Μέτζη του νέουκτη» που εντοπίσθηκαν σε σελίδες ΚΕΚ δεν βγάζουν νόημα, και προφανώς προέρχονται από αυτόματη μετάφραση επιστημονικών εξειδικευμένων όρων μέσω Google και αποδεικνύουν πώς στήθηκε στο πόδι αυτή η υπόθεσις.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, στόχος του προγράμματος ήταν η αναβάθμισις των δεξιοτήτων των καταρτιζομένων και η δημιουργία προστιθέμενης αξίας. Ωστόσο το περιεχόμενο σε πολλά σημεία του δεν ανταπεκρίνετο σε αυτόν τον στόχο. Και, βεβαίως, δεν υπηρετεί απολύτως τον σκοπό για τον οποίο αρχικώς επελέγη από την Κυβέρνηση.

Για τον λόγο αυτό, αφού προηγήθηκε σχετική έρευνα με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης επιστημόνων με τηλεκατάρτιση καταργείται. Με εντολή του Πρωθυπουργού, ξεκινά αξιολόγησις των Κέντρων Επαγγελματικής Καταρτίσεως μέσω ενδελεχούς ελέγχου της ποιότητος των προγραμμάτων καταρτίσεως.

Ειδήσεις / Άρθρα

Την Παρασκευή 17.04 με την «Εστία»: Η Ιστορία της Δραχμής

Εφημερίς Εστία
Την Παρασκευή 17.04 και κάθε Παρασκευή με την  «Εστία»: Η ιστορία της Νεότερης Ελλαδας μέσα από τα χαρτονομισματα της δραχμής.

Το Σάββατο 18.04 με την Εστία: Τα ντοκουμέντα της 21ης Απριλίου

Εφημερίς Εστία
Το Σάββατο 18.04 με την Εστία: Τα ντοκουμέντα της 21ης Απριλίου

Την Κυριακή 19.04 με την «Εστία» της Κυριακής: «Η Ελληνική οικονομία επί Γεωργίου Παπαδόπουλου»

Εφημερίς Εστία
Tην Κυριακή 19.11 η  «Εστία» παρουσιάζει «Η Ελληνική οικονομία επί Γεωργίου Παπαδόπουλου»

Ὁ μυστικός διάλογος ΗΠΑ-Κίνας πίσω ἀπό τήν ἐκεχειρία

Εφημερίς Εστία
Ζωτικῆς σημασίας γιά τό Πεκῖνο ἡ διατήρησις τῆς ὁμαλῆς ροῆς πετρελαίου ἀπό τόν Περσικό Κόλπο – Ἀβεβαιότης γιά τήν τήρηση τῆς καταπαύσεως τοῦ πυρός – Τό Ἰσραήλ, ἀστάθμητος παράγων

Εὐρωπαϊκή Συμμαχία ἐκτός Εὐρωπαϊκῆς Ἑνώσεως

Εφημερίς Εστία
Γιά μιάν Ακόμη φορά, κατά τήν τελευταία συνάντηση τοῦ Ντόναλντ Τράμπ μέ τόν Γενικό Γραμματέα τοῦ ΝΑΤΟ Μάρκ Ροῦτε, ἐτέθη τό ἐάν καί κατά πόσον οἱ ΗΠΑ θά παραμείνουν στό ΝΑΤΟ.