ΕΤΟΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ 1876
Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2026

Ίδρυμα Χατζηγάκη: Εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο Δημοτικό Σχολείο και στο Νηπιαγωγείο Μεγίστης

Το Ίδρυμα Χατζηγάκη στο #Καστελλόριζο!

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δράσεις μας στο νησί – μαζί με την Coco-Mat Greece, την The Tribe In Action και την EF93 έγιναν εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο Δημοτικό Σχολείο και στο Νηπιαγωγείο Μεγίστης.

Μέλη του Δ.Σ. του Ιδρύματος Ελισάβετ Σ. Χατζηγάκη (Γ.Γ) και Μιχαήλ Σ. Χατζηγάκης (Ταμίας) διάβασαν από τα καινούργια βιβλία στα παιδιά, δημιουργήσαμε έναν υπέροχο κήπο μυρωδικών στο Νηπιαγωγείο και οι δράσεις κορυφώθηκαν με μία ανοιχτή δενδροφύτευση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο νησί με την συνεργασία και την αρωγή του Δήμου Μεγίστης.

Το Ίδρυμα Χατζηγάκη με την υποστήριξη των εκδόσεων Εκδόσεις Διόπτρα – Dioptra Publications ολοκλήρωσε δωρεά βιβλίων προσχολικής ηλικίας για τον εμπλουτισμό της σχολικής βιβλιοθήκης και την προώθηση της φιλαναγνωσίας και της ίσης και ελεύθερης πρόσβασης σε διαφορετικά βιβλία για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες. Η Coco-Mat υποστηρίζοντας το πρόγραμμα, προχώρησε σε δωρεά 50 σχολικών τσαντών. Η Integrated Media και οι Αυστραλοί κινηματογραφιστές Chedwa Pugh Whyte και Rahm Adamedes ήταν μαζί μας, καταγράφοντας τις δράσεις μας στα πλαίσια γυρισμάτων ντοκιμαντέρ για το νησί, με στόχο την διάδοση της αποστολής μας στην Αυστραλία.

Το πρόγραμμα «Παιδεία & Περιβάλλον» τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και περιλαμβάνει δράσεις που θα πραγματοποιηθούν σε 6 διαφορετικά ακριτικά νησιά για το 2022-23.

Ο επόμενος σταθμός του προγράμματος θα ανακοινωθεί σύντομα #StayTuned

Ειδήσεις / Άρθρα

Μέ τούς δουλεμπόρους ἤ μέ τήν Ἑλλάδα;

Εφημερίς Εστία
Ἀποφασίστε, κύριοι τῆς Ἀριστερᾶς – Ἀμόκ ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέας Ἀριστερᾶς καί ΚΚΕ μετά τό τραγικό δυστύχημα μέ 15 νεκρούς παράνομους μετανάστες στήν Χίο – Ἐναντίον τοῦ Λιμενικοῦ πού φυλάσσει σύνορα

Ἡ παθητικότης δελεάζει

Μανώλης Κοττάκης
Tό βράδυ τής Δευτέρας ὁ Πρωθυπουργός τῆς Ἑλλάδος ὑποστήριξε σέ συνέντευξή του στόν «Σκάι» ὅτι μιά ἀπό τίς θετικές συνέπειες τῆς πολιτικῆς τῶν «ἤρεμων νερῶν» στό Αἰγαῖο εἶναι ἡ δραματική μείωση τῆς παράνομης μεταναστεύσεως ἀπό τά τουρκικά παράλια.

Ἡ Τουρκία ἀμφισβήτησε τήν ἑλληνική ΝΟΤΑΜ διασώσεως στήν Χίο

Εφημερίς Εστία
Σέ νέα ἔμπρακτη ἀμφισβήτηση κυριαρχίας καί κυριαρχικῶν δικαιωμάτων τῆς Ἑλλάδος στό Αἰγαῖο προέβη ἡ Τουρκία, ἀξιοποιῶντας τό τραγικό δυστύχημα τῆς Χίου.

Μή προτρεχέτω ἡ γλῶττα τῆς διανοίας

Δημήτρης Καπράνος
Δεκαπέντε ψυχές στόν ἄλλο κόσμο, λίγα μέτρα ἀπό τίς ἀκτές τῆς Χίου, δέν εἶναι μικρή ὑπόθεση.

Σάββατον, 5 Φεβρουαρίου 1966

Πρό 60 ἐτῶν
O ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΙΜΕΝΙΚΑ ΕΙΔΥΛΛΙΑ