ΕΤΟΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ 1876
Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2025

Ίδρυμα Χατζηγάκη: Εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο Δημοτικό Σχολείο και στο Νηπιαγωγείο Μεγίστης

Το Ίδρυμα Χατζηγάκη στο #Καστελλόριζο!

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δράσεις μας στο νησί – μαζί με την Coco-Mat Greece, την The Tribe In Action και την EF93 έγιναν εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο Δημοτικό Σχολείο και στο Νηπιαγωγείο Μεγίστης.

Μέλη του Δ.Σ. του Ιδρύματος Ελισάβετ Σ. Χατζηγάκη (Γ.Γ) και Μιχαήλ Σ. Χατζηγάκης (Ταμίας) διάβασαν από τα καινούργια βιβλία στα παιδιά, δημιουργήσαμε έναν υπέροχο κήπο μυρωδικών στο Νηπιαγωγείο και οι δράσεις κορυφώθηκαν με μία ανοιχτή δενδροφύτευση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο νησί με την συνεργασία και την αρωγή του Δήμου Μεγίστης.

Το Ίδρυμα Χατζηγάκη με την υποστήριξη των εκδόσεων Εκδόσεις Διόπτρα – Dioptra Publications ολοκλήρωσε δωρεά βιβλίων προσχολικής ηλικίας για τον εμπλουτισμό της σχολικής βιβλιοθήκης και την προώθηση της φιλαναγνωσίας και της ίσης και ελεύθερης πρόσβασης σε διαφορετικά βιβλία για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες. Η Coco-Mat υποστηρίζοντας το πρόγραμμα, προχώρησε σε δωρεά 50 σχολικών τσαντών. Η Integrated Media και οι Αυστραλοί κινηματογραφιστές Chedwa Pugh Whyte και Rahm Adamedes ήταν μαζί μας, καταγράφοντας τις δράσεις μας στα πλαίσια γυρισμάτων ντοκιμαντέρ για το νησί, με στόχο την διάδοση της αποστολής μας στην Αυστραλία.

Το πρόγραμμα «Παιδεία & Περιβάλλον» τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και περιλαμβάνει δράσεις που θα πραγματοποιηθούν σε 6 διαφορετικά ακριτικά νησιά για το 2022-23.

Ο επόμενος σταθμός του προγράμματος θα ανακοινωθεί σύντομα #StayTuned

Ειδήσεις / Άρθρα

Επετειακή εκδήλωση: 15 χρόνια «δημοκρατία»

Εφημερίς Εστία
Η εφημερίδα «δημοκρατία» γιορτάζει 15 χρόνια κυκλοφορίας με μια επετειακή εκδήλωση σε live streaming, στις 08 Δεκεμβρίου 2025, 07:00 μ.μ. με θέμα συζήτησης: «Κρίση της Δημοκρατίας σήμερα».

Ἐνόχλησις Ἀθηνῶν – Λευκωσίας γιά τήν ἔγερση ἀνατολικοῦ ζητήματος!

Εφημερίς Εστία
Γιά ἐπάνοδο στήν «πρό τοῦ 1919 ἐποχή» ὅπου ὑπῆρχε ἡ Ὀθωμανική αὐτοκρατορία ὁμίλησε ὁ ἀμερικανός διπλωμάτης! – Ἡ κατάλυσις της εἶχε ὡς στόχο τότε τόν περιορισμό τῆς καθόδου τῆς Ρωσσίας στήν Μεσόγειο Τώρα ζητεῖται ἡ διευκόλυνσις τῆς καθόδου της μέσῳ τῆς ἐξαφανίσεως τῶν ἐθνικῶν κρατῶν

Τό πρωτότυπο καί τό γενόσημο

Μανώλης Κοττάκης
O ΠΕΤΡΟΣ ΜΟΛΥΒΙΑΤΗΣ συνήθιζε νά λέει πώς «ὅσο μεγαλώνει ὁ ἄνθρωπος τά προτερήματά του βελτιώνονται καί τά ἐλαττώματά του ἐπιδεινώνονται.»

Στάσις πληρωμῶν, αὔξησις ληξιπρόθεσμων στήν Ἐφορία!

Εφημερίς Εστία
ΕΚΡΗΞΗ τῶν ληξιπρόθεσμων χρεῶν πρός τήν ἐφορία κατεγράφη στό 10μηνο Ἰανουαρίου – Ὀκτωβρίου, καθώς ηὐξήθησαν σχεδόν κατά 8 δισ. εὐρώ, ἀναδεικνύοντας τό ἀδιέξοδο στό ὁποῖο ἔχουν περιέλθει οἱ μισοί φορολογούμενοι, οἱ ὁποῖοι ἐμφανίζονται ὡς ὀφειλέτες τῆς Ἐφορίας.

Ἄς μιλήσουμε λίγο γιά τήν οἰκογενειοκρατία

Δημήτρης Καπράνος
Πόσες φορές, ἀλήθεια, ἔχουμε ἀκούει στήν πατρίδα μας τόν ὅρο «οἰκογενειοκρατία»;