ΕΤΟΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ 1876
Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2026

Ίδρυμα Χατζηγάκη: Εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο Δημοτικό Σχολείο και στο Νηπιαγωγείο Μεγίστης

Το Ίδρυμα Χατζηγάκη στο #Καστελλόριζο!

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δράσεις μας στο νησί – μαζί με την Coco-Mat Greece, την The Tribe In Action και την EF93 έγιναν εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο Δημοτικό Σχολείο και στο Νηπιαγωγείο Μεγίστης.

Μέλη του Δ.Σ. του Ιδρύματος Ελισάβετ Σ. Χατζηγάκη (Γ.Γ) και Μιχαήλ Σ. Χατζηγάκης (Ταμίας) διάβασαν από τα καινούργια βιβλία στα παιδιά, δημιουργήσαμε έναν υπέροχο κήπο μυρωδικών στο Νηπιαγωγείο και οι δράσεις κορυφώθηκαν με μία ανοιχτή δενδροφύτευση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο νησί με την συνεργασία και την αρωγή του Δήμου Μεγίστης.

Το Ίδρυμα Χατζηγάκη με την υποστήριξη των εκδόσεων Εκδόσεις Διόπτρα – Dioptra Publications ολοκλήρωσε δωρεά βιβλίων προσχολικής ηλικίας για τον εμπλουτισμό της σχολικής βιβλιοθήκης και την προώθηση της φιλαναγνωσίας και της ίσης και ελεύθερης πρόσβασης σε διαφορετικά βιβλία για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες. Η Coco-Mat υποστηρίζοντας το πρόγραμμα, προχώρησε σε δωρεά 50 σχολικών τσαντών. Η Integrated Media και οι Αυστραλοί κινηματογραφιστές Chedwa Pugh Whyte και Rahm Adamedes ήταν μαζί μας, καταγράφοντας τις δράσεις μας στα πλαίσια γυρισμάτων ντοκιμαντέρ για το νησί, με στόχο την διάδοση της αποστολής μας στην Αυστραλία.

Το πρόγραμμα «Παιδεία & Περιβάλλον» τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και περιλαμβάνει δράσεις που θα πραγματοποιηθούν σε 6 διαφορετικά ακριτικά νησιά για το 2022-23.

Ο επόμενος σταθμός του προγράμματος θα ανακοινωθεί σύντομα #StayTuned

Ειδήσεις / Άρθρα

Ἰδού ἡ συγκυριαρχία!

Εφημερίς Εστία
Ἡ Τουρκία θεωρεῖ παράνομη μονομερῆ ἐνέργεια τίς ἔρευνες τῆς Chevron νοτίως τῆς Κρήτης, ἄν καί ἀναγνωρίζει ὅτι δέν θίγουν τήν θαλάσσια δικαιοδοσία της – Διακηρύσσει ὅτι θά στηρίξει τήν Λιβύη νά στραφεῖ κατά τῆς Ἑλλάδος γιά παραβίαση τοῦ τουρκολιβυκοῦ μνημονίου

Παπασταύρου: Πέταξε «χαρταετό» πρίν τήν Καθαρά Δευτέρα!

Μανώλης Κοττάκης
Εμεῖς καί τά γράψαμε τόν Δεκέμβριο καί τά εἴπαμε χθές, ἀλλά, ὡς συνήθως, φωνή βοῶντος…

Τόν ὑπουργό Παπαστεργίου ἐμπλέκει ὁ ἰδιοκτήτης τῆς «Βιολάντα»

Εφημερίς Εστία
O Κωνσταντῖνος Τζιωρτζιώτης, ἰδιοκτήτης τοῦ ἐργοστασίου «Βιολάντα», «ἔδειξε» ὡς κύριο ὑπεύθυνο γιά τήν ἐγκατάσταση τῶν σωληνώσεων προπανίου πού ὁδήγησαν στήν τραγωδία τόν νῦν ὑπουργό Ψηφιακῆς Διακυβερνήσεως Δημήτρη Παπαστεργίου.

Δέν εἶναι ἀρένες ταυρομαχίας τά νοσοκομεῖα

Δημήτρης Καπράνος
Μέ τό Γενικό Κρατικό Νοσοκομεῖο Νικαίας, τό «Κρατικό» ὅπως τό λέγαμε τότε, μέ συνδέουν τά χρόνια τῆς παιδικῆς μου ἡλικίας.

Σάββατον, 19 Φεβρουαρίου 1966

Πρό 60 ἐτῶν
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΟΜΠΕΛ ΚΑΙ ΓΚΡΙΝΙΑ