15 Ιουνίου οι Πανελλαδικές Εξετάσεις

Εκ περιτροπής η διδασκαλία των μαθημάτων στα σχολεία

ΣTIΣ 15 Ιουνίου θα αρχίσουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, συμφώνως προς το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία και την επανέναρξη, έστω και μικρής χρονικά, σχολικής χρονιάς. Όπως είπε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως η λειτουργία των σχολείων θα επανέλθει σταδιακά σε δύο φάσεις: Στις 11 Μαΐου επιστρέφουν στις αίθουσες οι μαθητές της Τρίτης Λυκείου και στις 18 Μαΐου οι μαθητές της Α και Β Λυκείου, και του Γυμνασίου. Προβλέπεται η επέκτασις του διδακτικού έτους για Γυμνάσια και Λύκεια μέχρι τις 12 Ιουνίου. Προανήγγειλε την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς από την 1η Σεπτεμβρίου.

Για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας και εξετάζεται το ενδεχόμενο να ανοίξουν την 1η Ιουνίου, βάσει της πορείας της πανδημίας. Εάν τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία επαναλειτουργήσουν εφέτος, εξετάζεται το ενδεχόμενο παρατάσεως του διδακτικού έτους ως τις 30 Ιουνίου.

Επί πλέον θα υπάρξουν δύο ζώνες λειτουργίας του σχολείου. Οι μαθητές θα πηγαίνουν στο σχολεία σε εκ περιτροπής υπο-τμήματα (που θα προκύψουν από τη διαίρεση του τμήματος στα δύο) με στόχο τη μείωση του συγχρωτισμού εντός της ίδιας αιθούσης. Η απόστασις μεταξύ μαθητών θα πρέπει να είναι 1,5 μ. και απώτατος αριθμός μαθητών εντός τάξεως τα 15 άτομα. Την Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή θα πηγαίνει σχολείο το μισό τμήμα και την Τρίτη – Πέμπτη το άλλο μισό, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα γίνεται το αντίστροφο. Τα ολιγομελή τμήματα (ως 15 άτομα) θα μπορούν να λειτουργούν καθημερινά. Θα υπάρχει πρόγραμμα για μελέτη στο σπίτι για τις ημέρες που οι μαθητές δεν θα είναι σχολείο.

Σε όλα τα σχολεία θα υπάρχουν αντισηπτικά και θα γίνεται φυσικός εξαερισμός, ενώ προβλέπεται καθαρισμός δύο φορές την ημέρα. Οι μαθητές θα βγαίνουν έξω στα διαλλείματα εκ περιτροπής, ενώ τα κυλικεία θα παραμείνουν κλειστά. Η χρήσις μάσκας εντός της αιθούσης θα είναι προαιρετική όπως και στα μέσα μεταφοράς μαθητών.
Θα υπάρχει η δυνατότητα μη προσμετρώμενης απουσίας για μαθητές που έχουν ειδικό λόγο (βάσει δηλώσεως των γονέων περί υπάρξεως ατόμου ευπαθούς ομάδος στο σπίτι όπως έχει ορισθεί από την Επιτροπή, ή περίπτωση ατόμου που νοσεί). Επίσης προβλέπεται ζωντανή αναμετάδοσις του μαθήματος μέσω τηλεκπαιδεύσεως για όσους μαθητές έχουν ειδικό λόγο απουσίας από το σχολείο. Εφέτος δεν πρόκειται να διεξαχθούν προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις. Θα δοθεί έμφασις στην κάλυψη της ύλης, κατόπιν οδηγιών του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Η δε αξιολόγησις των μαθητών θα γίνει βάσει των βαθμών των τετραμήνων.

Τα φροντιστήρια θα ακολουθήσουν τη σταδιακή επαναλειτουργία της αντίστοιχης εκπαιδευτικής βαθμίδος, δηλαδή τα τμήματα της Γ’ Λυκείου ξεκινούν στις 11 Μαΐου, ενώ τα τμήματα της Α’, Β’ Λυκείου και Γυμνασίου καθώς και τα μαθήματα ξένων γλωσσών θα αρχίσουν στις 18 Μαΐου. Θα ισχύουν και στα φροντιστήρια τα μέτρα προλήψεως, δηλαδή η απόστασις 1,5 μέτρου μεταξύ μαθητών, και το όριο 15 μαθητών ανά τμήμα. Για τα ειδικά σχολεία παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας. Η επαναλειτουργία των δομών ελληνόγλωσσης εκπαιδεύσεως εξωτερικού θα πραγματοποιείται βάσει αποφάσεως του συντονιστού εκπαιδεύσεως, αναλόγως με τις επικρατούσες συνθήκες της κάθε χώρας.

Ειδήσεις / Άρθρα

Ξεχάστε τίς ἐκλογές τῆς παραγραφῆς τό «στικάκι» ἔχει ἀφήσει ἴχνη

Μανώλης Κοττάκης
Τό Σύνταγμα ἄλλαξε, ἀλλά ὄχι ὁ νόμος περί εὐθύνης Ὑπουργῶν! – Εἶναι ἀλήθεια ὅτι «κομιστής» τῶν μονταρισμένων διαλόγων στά ΜΜΕ εἶναι Βουλευτής τῆς ΝΔ; – Ἡ πανομοιότυπος τακτική: Στά «σκυλιά» οἱ χαμηλόβαθμοι λειτουργοί γιά νά γλυτώνουν οἱ ἔνοχοι: ὁ σταθμάρχης στά Τέμπη, ἀξιωματοῦχοι τῆς ΕΥΠ στίς ὑποκλοπές, ἡ συνεργάτις τοῦ Γραμματέως τοῦ Ὑπουργείου Ἐσωτερικῶν στά «μαίηλ» τῆς ἐπιστολικῆς ψήφου – Σύστημα ἡ καταστροφή τῶν ἀποδείξεων

Πληθωρισμός: Νύχτα σπαρμένη …μάγια!

Εφημερίς Εστία
ΜΙΑ ἀπίστευτη καί, συγχρόνως, μελαγχολική διαπίστωση: ἡ τελευταία ἀνακοίνωση τῆς Eurostat γιά τόν πληθωρισμό στήν χώρα μας τόν περασμένο Φεβρουάριο συμπύκνωσε πολλαπλές καί πολύμορφες ἁμαρτίες κυβερνώντων πενῆντα ἐτῶν.

Τήν μικρότερη ἀγοραστική δύναμη στήν ΕΕ ἔχουν οἱ Ἕλληνες

Εφημερίς Εστία
ΤΗΝ ΔΕΙΝΗ κατάσταση πού εὑρίσκονται οἱ Ἕλληνες λόγῳ τῆς ἀκρίβειας καί τῶν χαμηλῶν εἰσοδημάτων ἐπιβεβαίωσαν τά στοιχεῖα πού δημοσιοποίησε σήμερα ἡ Eurostat.

Ὁ «βασικός μέτοχος» καί οἱ μοιραῖοι συμμέτοχοι

Δημήτρης Καπράνος
Πόσο καλύτερα θά ἦταν ὅλα γιά τήν Ἑλλάδα ἄν δέν εἶχε χαθεῖ ἡ εὐκαιρία γιά τόν «βασικό μέτοχο»!

Παρασκευή, 27 Μαρτίου 1964

Πρό 60 ἐτῶν
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ