10 χρόνια Κάπα Εκδοτική και εγκαίνια για ένα νέο βιβλιοπωλείο στην «καρδιά» της Αθήνας

Ο εκδοτικός οίκος άνοιξε και επίσημα το δικό του «σπίτι» στη Σόλωνος 103, με πλήθος προσωπικοτήτων του θεάτρου, των γραμμάτων, των τεχνών αλλά και της πολιτικής να δίνουν το «παρών»

Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 τα εγκαίνια του νέου βιβλιοπωλείου της Κάπα Εκδοτικής στο κέντρο της Αθήνας. Με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από το ξεκίνημά του, ο εκδοτικός οίκος, που ειδικεύεται στις εκδόσεις θεατρικών κειμένων, γιόρτασε μαζί με εκατοντάδες φίλους του θεάτρου και του βιβλίου το άνοιγμα του νέου της χώρου στη Σόλωνος 103, στην «καρδιά» της πόλης.

Στιγμιότυπο από τα εγκαίνια του νέου βιβλιοπωλείου της Κάπα Εκδοτικής στη Σόλωνος 103

Το νέο βιβλιοπωλείο της Κάπα Εκδοτικής φιλοδοξεί να γίνει ο απόλυτος προορισμός για όσους αναζητούν άρτιες αλλά και προσιτές εκδόσεις για το θέατρο και τις παραστατικές τέχνες, την ποίηση και τη λογοτεχνία, φιλοξενώντας πάνω από 400 τίτλους σε έναν καλαίσθητο χώρο 120τμ.

Από αριστερά: Ο Αντιστράτηγος ε.α. Δημήτρης Αλευρομάγειρος, ο εκδότης Κωνσταντίνος Τσίγκας, ο συγγραφέας Ανδρέας Γ. Ανδρουλιδάκης

Τα εγκαίνια του νέου βιβλιοπωλείου της Κάπα Εκδοτικής ήταν όντως μία μεγάλη γιορτή! Από νωρίς το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης 24.04.2024 εκατοντάδες πέρασαν από τη Σόλωνος 1013 για να ευχηθούν στον εκδότη Θεόδωρο Κουλεδάκη και τους συνεργάτες του «καλή επιτυχία» στο νέο του εγχείρημα, αλλά και για να φυλλομετρήσουν από κοντά όλους τους τίτλους του εκδοτικού οίκου που για πρώτη φορά εκτίθενται και διατίθενται σε έναν ενιαίο χώρο.

Από αριστερά: Θεόδωρος Κουλεδάκης, Γιάννα Παντελοπούλου, Μιχάλης Κατρίνης, Κωνσταντίνος Τσίγκας

Στα 10 χρόνια εκδοτικής «ζωής» της, η Κάπα Εκδοτική έχει επεκτείνει την παραγωγή της εκτός από το θέατρο, στην ποίηση, τη λογοτεχνία, τα δοκίμια και τις μελέτες. Τα βιβλία της έχουν καθιερώσει ένα ισχυρό εκδοτικό στίγμα, το οποίο είναι άμεσα αναγνωρίσιμο και επιδραστικό, με τα εξώφυλλά της να έχουν διακριθεί τόσο πανελλήνια (Ελληνικά Βραβεία Σχεδιασμού Οπτικής Επικοινωνίας ΕΒΓΕ) όσο και πανευρωπαϊκά (European Design Awards).

Ο συγγραφέας Γεράσιμος Γασπαρινάτος, με τα τρία θεατρικά του έργα που έχουν εκδοθεί από την Κάπα Εκδοτική, ανά χείρας

Το εκδοτικό «ταξίδι» της Κάπα Εκδοτικής συνεχίζεται με το άνοιγμα του δικού της βιβλιοπωλείου, στη Σόλωνος 103, να αποτελεί έναν ακόμη σημαντικό «σταθμό». Στα εγκαίνια του νέου χώρου, μεταξύ άλλων, το «παρών» έδωσαν ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Υπερταμείου Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης Γεώργιος Κοντογιώργης, οι πρέσβεις ε.τ. Δημήτριος Καραϊτίδης και Φωτεινή Τομαή-Κωνσταντοπούλου, ο Αντιστράτηγος ε.α. Δημήτρης Αλευρομάγειρος, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Μιχάλης Αγγελόπουλος, Ευάγγελος Αντώναρος και Βασίλης Χατζηιακώβου, ο εκδότης Ιωάννης Φιλιππάκης, καθώς και πλήθος ποιητών, συγγραφέων, εκδοτών, μεταφραστών, εικαστικών, ηθοποιών, κριτικών και δημοσιογράφων. 

Κωνσταντίνος Τσίγκας, Ευάγγελος Αντώναρος, Θεόδωρος Κουλεδάκης

Από αριστερά: Η νομικός Γιάννα Παντελοπούλου, ο εκδότης Κωνσταντίνος Τσίγκας, η Γεωργία Γιαννακούλια, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Υπερταμείου Γρηγόρης Δημητριάδης και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης.

 

Ειδήσεις / Άρθρα

Ὁ σπουδαῖος μουσικός Νῖκος Σαραγούδας

Δημήτρης Καπράνος
Ἔψαχνα στά σόσιαλ νά βρῶ τήν εἴδηση γιά τήν ἀπώλεια τοῦ σπουδαίου μουσικοῦ Νίκου Σαραγούδα, ἀλλά δέν τήν εὕρισκα…

Σάββατον, 20 Ἰουνίου 1964

Πρό 60 ἐτῶν
O ΚΟΣΜΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ!

«Φωτιά» στήν Εὐρωζώνη μέ νέα κρίση χρέους καί ὑπερβολικά ἐλλείμματα

Εφημερίς Εστία
Ἑπτά χῶρες τοῦ βορρᾶ καί τοῦ νότου, μέ πρῶτες τήν Γαλλία καί τήν Ἰταλία, σέ ἐπιτήρηση ἀπό τήν Κομμισσιόν, γιά τά δημοσιονομικά τους – Ἠχηρά προειδοποίησις γιά 12 ἀκόμη κράτη, μεταξύ τῶν ὁποίων καί ἡ Ἑλλάς, πού παρουσιάζουν «ἀνισορροπίες»

Χθεσινά συγχωρεμένα, σημερινά ἀσυγχώρητα

Μανώλης Κοττάκης
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ εἶναι ἕνα περίεργο σπόρ.

Ἀπολύσεις στόν ΣΥΡΙΖΑ, προγραφές στό ΠΑΣΟΚ

Εφημερίς Εστία
ΜΕ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ στελεχῶν πού πρόσκεινται στό στρατόπεδο τοῦ κ. Ἀλέξη Τσίπρα πορεύεται ὁ ΣΥΡΙΖΑ, ἐνῷ στό ΠΑΣΟΚ ὁ Πρόεδρός του κατηγορεῖ εὐθέως βουλευτές καί μέλη τοῦ κόμματος ὅτι «βοήθησαν» μέ τόν τρόπο τους τόν κ. Μητσοτάκη.