ΕΤΟΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ 1876
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Στον αστερισμό της μάσκας και του ρίσκου

Πιστεύω ότι η κυβέρνηση -μέχρι στιγμής- τα πήγε πολύ καλά στο θέμα της αντιμετωπίσεως της πανδημίας

Μπορεί να μας «μάντρωσε» άρον-άρον, αλλά δεν έβγαινε πέρα η κατάσταση με άλλο τρόπο. Και καλό θα ήταν να πάψει η «μιζέρια» η οποία αναδύεται από διάφορες πλευρές… Ωστόσο, όλη αυτή κατάσταση που διαμορφώνεται, έχει και την εύθυμη-ή την ελαφρά αν προτιμάτε-πλευρά της. Κορυφαίο σημείο, οι περίφημες «μάσκες», οι οποίες-ορθώς- καθίστανται πλέον υποχρεωτικές στους κλειστούς χώρους. Μεταξύ μας, θα πέσει πολύ γέλιο. Α, και μην ξεχάσω. Γιατί δεν γίνεται υποχρεωτικό στα μέσα συγκοινωνίας και το …αποσμητικό; Κατ’ αρχάς, είναι ένας καλός τρόπος να κρυβόμαστε. Ουδείς μας εμποδίζει πλέον να φορέσουμε μια ολοπρόσωπη μάσκα. Κι αν κάποιος μας πει ότι η «φουλ φέις» μάσκα είναι ύποπτη έως παράνομη, θα απαντήσουμε ότι «έτσι αισθανόμαστε πιο ασφαλείς»!  Απόν την άλλη, αφού επιτρέπεται πλέον ελεύθερα η κυκλοφορία και συνεπώς και οι επισκέψεις σε σπίτια, μια ολοπρόσωπη μάσκα εξασφαλίζει την απόλυτη ανωνυμία για τα «ύποπτα» ραντεβού, τα οποία στερήθηκαν πολλοί και θα τα επιδιώξουν πάση δυνάμει εις το εγγύς μέλλον! Όσο για την φασαρία που γίνεται με το εργοστάσιο που θα κατασκευάζει ελληνικές μάσκες (δηλαδή είναι καλύτερα να εξαρτώμεθα με από την Κίνα;) την θεωρώ εκ του πονηρού και «άσφαιρη». Εξ άλλου, είναι πλέον πολύ εύκολο να φτιάξεις μάσκες στο σπίτι. Μια επίσκεψη στο ίντερνετ αρκεί. Πολλές οι μέθοδοι και εύκολες!

Πάντως, να ξέρετε, θα πληθύνουν τα «ύποπτα βλέμματα» στο μετρό, στο λεωφορείο, στο τρόλλεϋ, στον δρόμο. Θα βλέπεις τον απέναντί σου μασκοφόρο και θα τον κοιτάζεις επίμονα καθώς «δεν ξέρω ποιόν μου θυμίζει» ή «με ποιόν μοιάζει, σπάω το κεφάλι μου» ή «λες να είναι ο τάδε; Και ποιά είναι αυτή μαζί του;»…Πολύ φοβούμαι ότι αυτό το θέμα με τις μάσκες μπορεί να κλείσει σπίτια! Βεβαίως, οι ευνοημένες της υποθέσεως είναι εκείνες οι ταλαιπωρημένες αλλοδαπές, οι οποίες ούτως ή άλλως είναι μασκοφόροι, λόγω…μπούρκας! Και μην αποκλείσετε το ότι κάποιοι θα θεωρήσουν την μάσκα ως «εισαγωγή» στην παράδοση της χώρας στον ισλαμισμό! Α, να σας πω κι ένα εύθυμο: «Άκουγα συνεχώς να λένε όλοι ”μόνο με μάσκα πλέον στα σουπερ μάρκετ” το εφάρμοσα και πήγα, ο καημένος αλλά διαπίστωσα ότι όλοι οι άλλοι φορούσαν και…ρούχα!»…

Το άλλο που θα έχει πλάκα είναι εκείνο με τους θεωρούμενους «υπερήλικες». Προβλέπεται ότι θα γνωρίσουν μεγάλη κατανάλωση οι …ανδρικές βαφές, καθώς πολλοί «άνω των 67», οι οποίοι είναι σε φόρμα πολύ καλύτερη από πολλούς νεώτερους, θα βάψουν το λευκό μαλλί για να κυκλοφορούν ελεύθερα! Όπως και να έχει το πράγμα, πάντως, από την Δευτέρα μπαίνουμε σε μια νέα αρχή. Ο εγκλεισμός δίνει την θέση του στην αβεβαιότητα και στο «ρίσκο». Ασφαλώς, δεν υπάρχει εχέφρων Έλληνας που να μην επιθυμεί να πετύχει και το δεύτερο βήμα που επιχειρεί η κυβέρνηση. Είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις, που Έλληνας πρωθυπουργός έχει …την ευχή τόσο πολλών συμπατριωτών του!

Απόψεις

Συζήτηση Κρίστιαν Χατζημηνά στο DELPHI σχετικά με την επαναβιομηχανοποίηση και υψηλή τεχνολογία στην επιχειρηματικότητα

Εφημερίς Εστία
Ο κ. Κρίστιαν Χατζημηνάς, Ιδρυτής & CEO ΤHEON GROUP, Πρόεδρος Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε.), συμμετείχε στο fire chat με τη δημοσιογράφο της ΕΡΤ, κα Ανδριάνα Παρασκευοπούλου, με τίτλο «Ο ρόλος της επαναβιομηχανοποίησης και της υψηλής τεχνολογίας στην επιχειρηματικότητα και την εθνική οικονομία» στα πλαίσια του Delphi Economic Forum IX.

Ὁ ἀγῶνας τώρα δικαιώνεται! Στήν ΝΔ ὁ Μπελέρης μετά τήν κατακραυγή

Εφημερίς Εστία
Νίκη τοῦ Βορειοηπειρωτικοῦ Ἑλληνισμοῦ καί τῆς «Ἑστίας» ἡ ἔνταξις τοῦ ἐκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας στό εὐρωψηφοδέλτιο τῆς φιλελεύθερης παρατάξεως – Ὑπεχώρησε ἀτάκτως ὁ κ. Μητσοτάκης, ὁ ὁποῖος διοχέτευε τήν ἄρνησή του τήν περασμένη ἑβδομάδα – Ὁ ρόλος τῶν ἀρνητικῶν δημοσκοπήσεων

Τό Μαντεῖο δέν βγάζει πιά χρησμούς

Μανώλης Κοττάκης
ΕΔΩ καί ἐννέα χρόνια ὁ ἐπιχειρηματίας καί τέως ἐμπορικός ἀκόλουθος τῆς πρεσβείας τῶν ΗΠΑ στήν Ἀθήνα Συμεών Τσομῶκος συνέλαβε καί ἄρχισε νά ὑλοποιεῖ μιά ἐξαιρετική ἰδέα: νά διοργανώσει μιά ἀνάσα ἀπό τό Μαντεῖο τῶν Δελφῶν, στίς ἐγκαταστάσεις τοῦ Πολιτιστικοῦ Ἱδρύματος, τό «Ἑλληνικό Νταβός».

Ἀπών ὁ Μεϊμαράκης ἀπό τήν ἀνακοίνωση τοῦ ψηφοδελτίου

Εφημερίς Εστία
Δυσφορία γιά τήν σύνθεσή του

Εὐχαριστοῦμε, κύριε Νῖκο Πορτοκάλογλου

Δημήτρης Καπράνος
Τόν Νῖκο Πορτοκάλογλου τόν ξεχώρισα ἀπό τότε πού ἄκουσα τούς «Φατμέ».