Προτιμητέος, αντί Φερράρι, ο αραμπάς

Κάποια στιγμή θα πρέπει να μας απασχολήσει σοβαρά ο ρόλος κάποιων διεθνών «Οργάνων» και…

… να δούμε πόσο καλά κάνουν την δουλειά τους (ενώ πολύ-πολύ καλά πληρώνονται τα στελέχη τους).

Δεν συμφωνώ με πολλές από τις επιλογές του απρόβλεπτου Προέδρου Τραμπ, αλλά νομίζω ότι καλώς επετέθη κατά του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας και απειλεί με διακοπή της χρηματοδοτήσεώς του από τις ΗΠΑ. Δεν ήταν σοβαρή η αντιμετώπιση του προβλήματος. Θυμηθείτε εκείνον τον μελαχροινό κύριο, με τα περίεργα αγγλικά, που έβγαινε κάθε τόσο και μας καθησύχαζε ενώ στην Κίνα γινόταν …της χήρας του Μάο!

Αλλά μήπως δεν τα έχει κάνει θάλασσα η υπηρεσία Προσφύγων του ΟΗΕ; Κοιάξτε μόνο το δικό μας το χάλι για να πάρετε μια ιδέα. Παχυλοί μισθοί σε «τυχερούς» υπαλλήλους, αλλά τα αποτελέσματα φαίνονται καθαρά στις (ο Θεός να τις κάνει) «Δομές»…Θυμάμαι την Ελένη Βλάχου, που όταν αναφερόταν στον ΟΗΕ τον έλεγε «Ωϊμέ»! Βεβαίως, τα πράγματα είναι τα ίδια και χειρότερα στην (πάψτε να σκάτε στα γέλια)…«Ενωμένη Ευρώπη». Στρατιές μανδαρίνων και χαρτογιακάδων, σε μια ρουτινιασμένη Κοινότητα, βολοδέρνουν μεταξύ Γκραν Πλας και Κοινοβουλίου, συσκέπτονται για να μην σκέπτονται και αποφασίζουν σε ρυθμούς χελώνας! Και, φυσικά, όλα τα περισπούδαστα και βαρύγδουπα «Όργανα», συλλαμβάνονται ξεκούρδιστα όταν βρεθούν μπροστά στην μεγάλη δυσκολία.

Έτσι, μάλλον φυσιολογική μας φάνηκε η παραίτηση του Ιταλού προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ερεύνης (ERC), καθηγητού Μάουρο Φερράρι.

Ο, εκ της θέσεως, επί κεφαλής επιστήμων της Ευρώπης, υπέβαλε την παραίτησή του, ως αποτυχών να πείσει τις Βρυξέλλες για την αναγκαιότητα της καταρτίσεως ενός μεγάλης κλίμακας επιστημονικού προγράμματος για την καταπολέμηση της νόσου Covid-19.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Φερράρι ετέθη επί κεφαλής του Οργανισμού μόλις τον περασμένο Ιανουάριο!

Η παραίτηση του Ιταλού καθηγητού, υπεβλήθη στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάυεν και ακολούθησε μια μακροσκελής δήλωσή του.

«Έχασα την πίστη του στο σύστημα» τόνισε και αναφέρθηκε σε «εσωτερική πολιτική καταιγίδα».

Ο καθηγητής τόνισε ότι είναι «άκρως απογοητευμένος από την ευρωπαϊκή απάντηση στη νόσο Covid-19 και από την παντελή απουσία συντονισμού στην πολιτική παροχής υπηρεσιών υγείας μεταξύ των κρατών-μελών».

Για σκεφτείτε! Σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση την οποία «θερίζει» ο φονικός ιός (όλα δείχνουν ότι εμείς μάλλον-μέχρι στιγμής- καλά τα καταφέρνουμε) τα «όργανα» δεν μπορούν να βρούν τρόπο για να αντιμετωπίσουν τον «κορωνοϊό»!

Δηλαδή στην πρώτη μεγάλη δυσκολία, η περίφημη «αλληλεγγύη» μεταξύ των κρατών-μελών πήγε περίπατο και τα κράτη κάνουν «ρεσάλτο» σε φορτία υγειονομικού υλικού τα οποία έχουν προορισμό άλλες χώρες!

«Νόμιζα ότι σε μια εποχή όπως αυτή, οι καλύτεροι επιστήμονες στον κόσμο θα πρέπει να διαθέτουν πόρους και ευκαιρίες για την καταπολέμηση της πανδημίας, με νέα φάρμακα, νέα εμβόλια, νέα διαγνωστικά εργαλεία, νέες δυναμικές προσεγγίσεις βασισμένες στην επιστήμη, να αντικαταστήσουν τις συχνά αυτοσχεδιασμένες διαισθήσεις των πολιτικών ηγετών», είπε χαρακτηριστικά, ενώ μίλησε για «την πλήρη απουσία συντονισμού πολιτικών υγείας ανάμεσα στα κράτη-μέλη και το μονομερές κλείσιμο των συνόρων» τόνισε ο Φερράρι.

Αλλά η «Ενωμένη Ευρώπη» αντί Φερράρι, προτιμά τον αραμπά!

Απόψεις

Την Κυριακή 05.12 με την Εστία: Αφιέρωμα Τα Ένοχα Μυστικά της Κατοχής & Beethoven Legendary Recordings 7ο CD

Εφημερίς Εστία
Στις  05.12 με την Εστία της Κυριακής: Μεγάλο αφιέρωμα για τα ΕΝΟΧΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ!

Ἡ μετάλλαξις νικᾶ τό ἐμβόλιο, βυθίζει τό Χρηματιστήριο καί κλείνει τά σύνορα

Εφημερίς Εστία
Τό πρῶτο περιστατικό ἀνιχνεύθηκε στό Βέλγιο – Ἐπί ποδός οἱ φαρμακευτικές ἑταιρεῖες – Αὐστηρά μέτρα καί στήν Ἑλλάδα

Ἡ ἄμετρος Ἀριστερά

Μανώλης Κοττάκης
ΟΠΩΣ ἐξελίσσεται ἡ ὑπόθεσις τοῦ «Μετρό Θεσσαλονίκης», καθίσταται ἐν τέλει κεντρικό πολιτικό θέμα

Φρένο στίς καταθέσεις – Ἐπιβράδυνσις νέων δανείων

Εφημερίς Εστία
Ἀρνητική παραμένει ἡ χρηματοδότησις πρός τά νοικοκυριά

Ἄς μήν γυρίσουν τά Νοσοκομεῖα στίς «ὡραῖες ἡμέρες»…

Δημήτρης Καπράνος
Ἡ πανδημία τοῦ κορωνοϊοῦ πρέπει νά…