Όταν παρεμβαίνει «η βοήθεια του κοινού»…

«Μα τί είναι αυτά που λες; Δεν βλέπεις τί λέει όλος ο κόσμος;…

… Όλοι είμαστε με την εισαγγελέα. Αυτό ήθελε να ακούσει ο κάθε λογικός άνθρωπος»… Βρε, τί έπαθα! Ευθεία επίθεση από την σύζυγο, για την άποψη την οποία εξέφρασα σχετικώς με την αγόρευση της εισαγγελέως. «Εκτιμώ ιδιαιτέρως την εισαγγελέα, σύζυγο του αξέχαστου φίλου μας Γιώργου Ασημακόπουλου, ενός από τους καλύτερους γενικούς γραμματείς του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ημερών του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Και δεν ήμουν από εκείνους που ήταν «σκληροί» απέναντί της. Η διαφωνία μου έγκειται στο ότι άφησε το συναίσθημα να υπερισχύσει της ψυχρής λογικής, η οποία πρέπει να χαρακτηρίζει την έδρα του κάθε δικαστηρίου. Χθες, μάλιστα, άκουσα έναν εκ των συνηγόρων πολιτικής αγωγής της δίκης, να δηλώνει ότι «παρά το ότι τον εξυπηρετεί η αγόρευση, πιστεύει ότι ήταν λάθος η παρορμητική στάση της εισαγγελέως» της απαντώ, αλλά ματαιοπονώ.

«Μπράβο στην εισαγγελέα! Να αγιάσει το στόμα της» ήταν το κατευόδιο της συμβίας… Νομίζω ότι για όλα όσα συνέβησαν (δεν έχει εκδοθεί η απόφαση μέχρι αυτή την ώρα) «ευθύνεται» και η μεγάλη δημοσιότητα της οποίας -δικαίως- έτυχε η συγκεκριμένη υπόθεση. Ήταν μια υπόθεση της οποίας όλες οι πτυχές, έχουν αντίκτυπο στην κοινωνία. Και, κυρίως, για όλους τους γονείς, που μεγαλώνουν παιδιά σε μια εποχή όπως η σημερινή, την οποία χαρακτηρίζει κυρίως η βία, την οποία συναντούμε σε κάθε έκφραση της ζωής!

«Πολύ καλά έκανε η κοπέλα και ταυτίστηκε με την Ελένη! Παιδιά έχουμε και καταλαβαίνουμε τον πόνο των γονιών της! Να πληρώσουν τα καθάρματα!» μου είπε η φίλη, που μένει απέναντί μας και είχε διαβάσει το (χθεσινό μου) σχόλιο.

«Ναι, δίκιο έχεις αλλά…» προσπάθησα να πω, όμως μπήκε στην συζήτηση και ο Νίκος, ο ψιλικατζής, από τον οποίο αγοράζω κάθε πρωί τις εφημερίδες. «Πολύ καλά έκανε. Μαζί της είμαστε όλοι!Και να καθίσει στα αυγά του ο Σκέρτσος!» μου λέει…

Να, που ο εφημεριδοπώλης έθιξε και το «καυτό» θέμα. «Και γιατί σε ενόχλησε η παρέμβαση του Σκέρτσου;» ρωτώ τον Νίκο, ο οποίος διατηρεί το «μίνι μάρκετ» που εξυπηρετεί την γειτονιά, ένας άνθρωπος που διαβάζει και παρακολουθεί τα πάντα!

«Να σας πω, κύριε Δημήτρη. Εμένα με ξέρετε, με τον Μητσοτάκη είμαι. Αλλά πρέπει να πει στους υπουργούς του να μην ασχολούνται με τα φέις -μπουκ και τα τούΐτερ. Κι αν θέλουν να τα χρησιμοποιούν, ας γράφουν μόνο ότι έχουν να ανακοινώνουν σχετικά με την δουλειά που τους έχει ανατεθεί. Κακό κάνει το «τουϊτάρισμα» των υπουργών. Να το κόψουν!» μου λέει και δεν έχω τί να απαντήσω…Χαιρετώ και γυρίζω να φύγω, αλλά ο Νίκος δεν έχει πει την τελευταία λέξη. «Μπορεί να έχετε δίκιο, τυπικά. Ναι, η εισαγγελέας έπρεπε να μιλήσει κάπως διαφορετικά. Να έχουν το ίδιο νόημα αλλά να τα πει με άλλα λόγια και ύφος. Εμένα, όμως, που έχω κόρη στην ηλικία της Ελένης, μου άγγιξε την καρδιά. Και με ταρακούνησε! Ο Θεός να την έχει καλά την εισαγγελέα!» μου είπε, δακρυσμένος…

Απόψεις

Ἡ μυστική συνάντησις τοῦ Ἀρχιεπισκόπου μέ τήν «Νίκη»

Μανώλης Κοττάκης
«Ἔχει καί ἀλλοῦ πορτοκαλιές», τό μήνυμά του πρός τά κατεστημένα κόμματα γιά τό μονοπώλιο τῆς Ὀρθοδοξίας

Ἡ γεωπολιτική ἀστάθεια ἀπειλεῖ τήν ἑλληνική οἰκονομία

Εφημερίς Εστία
Πιό χαμηλές πτήσεις θά πραγματοποιήσει ἡ ἑλληνική οἰκονομία τό 2024 συμφώνως πρός τό Ἵδρυμα Οἰκονομικῶν καί Βιομηχανικῶν Ἐρευνῶν πού ἐκτιμᾶ ὅτι ἡ ἀνάπτυξις θά τρέξει μέ ρυθμό 2,1% ἔναντι τοῦ 2,4% πού ἦταν ἡ προηγουμένη του πρόβλεψις.

Λές καί ἦταν (πού νά μήν ἦταν) χθές

Δημήτρης Καπράνος
Σάν χθές, 23 Ἀπριλίου τοῦ 2010, ὁ Γιῶργος Παπανδρέου, ὁ ὁποῖος εἶχε ἐκλεγεῖ μέ μεγάλο ποσοστό ψήφων πρωθυπουργός, διαβεβαιώνοντας τούς πολῖτες ὅτι «λεφτά ὑπάρχουν», μᾶς ἔβαλε στό πρῶτο «μνημόνιο».

Παρασκευή 24 Ἀπριλίου 1964

Πρό 60 ἐτῶν
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Ο ΕΡΩΣ!

Κάθαρσις μέ ἀστερίσκους γιά τήν δολοφονία Λυγγερίδη

Εφημερίς Εστία
Γιά σύσταση «ἐγκληματικῆς ὀργανώσεως» κατηγοροῦνται 25 ἡγετικά στελέχη τῆς «Θύρας 7» τοῦ Ὀλυμπιακοῦ μετά ἀπό εἰσαγγελική ἔρευνα συνενώσεως δικογραφιῶν ὀπαδικῆς βίας κατά τό νομικό πρότυπο τῆς «Χρυσῆς Αὐγῆς» Ἤρθησαν τό τραπεζικό καί τό τηλεφωνικό ἀπόρρητο τῶν συλληφθέντων – Ἀνοικτό τό ἐνδεχόμενο γιά τό πόσο ψηλά θά φθάσει ἡ ἔρευνα ΕΛ.ΑΣ.-Δικαστῶν – Στοῦ Ρέντη τήν ὥρα τῶν προσαγωγῶν χθές ὁ κ. Μητσοτάκης