ΕΤΟΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ 1876
Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Ο γέρος κι αν εγέρασε την φόρμα την κρατάει…

«Το άκουσες αυτό; Ο Βαλερί Ζισκάρ ντ΄Εσταίν ερευνάται για σεξουαλική παρενόχληση!»…

Με το που επετράπη η ελεύθερη έξοδος από τα σπίτια, η παρέα μας εντόπισε ένα «απάγκιο». Σε μια στοά διαμπερή, όπου υπάρχουν δυο-τρεις πάγκοι, που μας εξασφαλίζουν την απαιτούμενη μεταξύ μας απόσταση, περνάμε μερικές ώρες τα πρωινά, με τον καφέ μας στο χέρι.  Και περνάμε καλά, ίσως καλύτερα από ό,τι στην καφετέρια, όπου εκτός από την δυνατή μουσική είχαμε και διάφορους θορυβώδεις θαμώνες, που δεν σε άφηναν να ακούσεις τί λέει ο διπλανός σου… Χθες, λοιπόν, ένας εκ των στυλοβατών της συντροφιάς έφερε τα ολόφρεσκα νέα…

-Καλά, αυτό δεν είναι είδηση. Η είδηση είναι ότι ο Ζισκάρ ζει! Είπε ο χιουμορίστας της συντροφιάς, ο οποίος ουδέποτε γελά.

-Μωρέ ζει και είναι μια χαρά, 95 ετών. Και στα 94, όπως γράφει ο Τύπος, αποπειράθηκε να «κουτουπώσει» μια νεαρή δημοσιογράφο!

-Άξιος! Ανεφώνησε ο Γιώργης, παλαιός και επιτυχημένος συγγραφέας και στιχοπλόκος και σκηνοθέτης και φίλος των τεχνών και των καλλιτεχνών, απροσδιορίστου ηλικίας, μπορεί και ενενήντα, αλλά καλοστεκούμενος… Είδα να σηκώνονται σχεδόν όλα τα πλαστικά ποτήρια του καφέ, όπως σήκωναν και ένωναν τα ξίφη τους οι Σωματοφύλακες του Αλεξάνδρου Δουμά!

«Καλά, πανηγυρίζετε που ένας ξεμωραμένος πολιτικός «την έπεσε» σε μια νεαρά συνάδελφό μου;» είπα, προσποιούμενος τον οργισμένο, αλλά η παρέα είχε πάρει φωτιά!

-Βρε ξέρεις τί έκανε ο Βάρναλης στα στερνά του; Κι εκείνος κοντά στα ενενήντα του ήτανε, αλλά το μάτι του έπαιζε! Και μια μέρα πήγε να του μιλήσει μια νεαρή θαυμάστρια. «Πώς σε λένε κορίτσι μου;» την ρωτάει ο ποιητής. «Αθανασία, κύριε Βάρναλη» του λέει η μικρά. Την βουτάει ο ποιητής και της ρίχνει ένα σκαστό φιλί! «Αθανασία; Κοριτσάκι μου, εσένα περίμενα όλα αυτά τα χρόνια!» της λέει! διηγείται ο «ιστορικός» της συντροφιάς…

-Ναι, αλλά τότε δεν υπήρχε το κίνημα «#Metoo»! Τότε δεν είχαν ξεσηκωθεί τα θύματα του ανδρικού σεξισμού! Είπε η Μαρία, οδοντίατρος και φίλη, συνομήλική μας, η οποία προχθές πέρασε από την στοά και «κόλλησε» στην συντροφιά…

-Μα, τι λες; Ενενήντα τεσσάρων ετών και τον καταγγέλλει μια τριανταπεντάρα επειδή «την άγγιξε επανειλημμένα και πεισματικά»; ανέφερε έτερος Καππαδόκης.

-Και αν την άγγιξε; Γιατί να μη τον καταγγείλει; Έτσι, δηλαδή, όποιος είναι ενενήντα και βάλε έχει το «ελεύθερο» να απλώνει χέρι; Και, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο εικονολήπτης που είχε μαζί της για την συνέντευξη με τον Ζισκάρ, έκανε φασαρία, έριξε ένα φωτιστικό, έσπρωξε μια καρέκλα, αλλά ο Βαλερί είχε αφηνιάσει! Αντέτεινε η οδοντίατρος…

-Καλά και περίμενε να περάσουν σχεδόν δυο χρόνια από το συμβάν για να τον καταγγείλει; απόρησε ο κομιστής της ειδήσεως…

-Το σκέφτηκε πολύ, αλλά την στήριξε το κίνημα! Μας πληροφόρησε η επιστήμων…

-Και τί έγινε; Πώς αντέδρασε ο Ζισκάρ; ήταν η ερώτηση που ήλθε ως φυσική συνέχεια…

-Ο εκπρόσωπός του είπε ότι «ο Πρόεδρος «δεν έχει καμία ανάμνηση από τη συνάντηση»…

«#Mettoo εσείς; Αλτσχάιμερ εμείς!» ψιθύρισε ο Γιώργης, στο βάθος…

Απόψεις

Εστία Επενδυτική: Ασφαλιστικά μέτρα για τον τρόπο που επελέγησαν τα Μ.Μ.Ε. της «λίστας Πέτσα»

Εφημερίς Εστία
Kαταθέσαμε σήμερα ασφαλιστικά μέτρα για τον τρόπο που επελέγησαν  τα Μ.Μ.Ε.,  στα οποία διανεμήθηκε το περίφημο κονδύλι των 20 εκ. (διαδικασίες, κριτήρια κλπ.)

Ανεύθυνοι στρέφουν τις μαθητικές καταλήψεις εναντίον της αμύνης της χώρας

Εφημερίς Εστία
Ὕποπτα παιγνίδια καί ρεσιτάλ λαϊκισμοῦ σέ δύσκολους καιρούς

Τῶν ἀχράντων μυστηρίων

Μανώλης Κοττάκης
EXEI KANEI ἡ Κυβέρνηση λάθη στήν διαχείριση τῆς πανδημίας; Προφανῶς καί σοβαρά

Κλείνουν τά περίπτερα, μίνι μάρκετ καί κάβες ἀπό τά μεσάνυκτα

Εφημερίς Εστία
Γιά νά περιορισθεῖ ἡ συγκέντρωσις τῶν νέων στίς πλατεῖες

Ἡ φτώχεια θέλει καλοπέραση καί χιοῦμορ!

Δημήτρης Καπράνος
Ἄν τά πράγματα εἶναι ὅπως τά φαντάζομαι, δέν πρέπει νά ὑπάρχει Ἕλληνας ὁ ὁποῖος δέν ὀφείλει χρήματα