Επιστροφή στα χρόνια του Διοκλητιανού

Ώστε έτσι, ε; Ιερέας χορήγησε την Αγία Κοινωνία παρανόμως από την πίσω πόρτα ιερού ναού στο Κουκάκι!

Και υπήρξαν και φωτογραφίες στα «σόσιαλ». Και ξεσηκώθηκε σούσουρο! Μάλλον δεν είμαστε καλά! Την είδα κι εγώ την φωτογραφία. Απεικονίζει έναν ιερέα και έναν άνδρα να κρατά στην αγκαλιά του το παιδί του, το οποίο λαμβάνει την Θεία Μετάληψη. Ε, και; Δεν είμαστε με τα καλά μας, μου φαίνεται! Τί έχουν, αλήθεια, πάθει όλοι ετούτοι οι «προοδευτικοί» με την Εκκλησία; Και φυσικά δεν εννοώ μόνον τους εκ παραδόσεως (πολλές φορές δήθεν) αθέους της αριστεράς. Πολύ πιο «προχώ» στην μάχη κατά της θρησκείας, είναι οι «φιλελεύθεροι» της δεξιάς.

Με το παραμικρό, είναι έτοιμοι να ξεσπαθώσουν, να καθυβρίσουν, να λοιδορήσουν, να καταδικάσουν, να εξευτελίσουν τους ιερείς, τους δεσποτάδες, την θρησκεία, κάθε τί που αναφέρεται στον Θεό, στον Χριστό, στην Ορθοδοξία, γενικώτερα. Πάντα θα φέρουν παράδειγμα τον Πάπα, θα εξυμνήσουν την δυτική εκκλησιαστική μουσική, με το εκκλησιαστικό όργανο και τις μεικτές χορωδίες, θα μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τις μυστικιστικές θρησκείες και ποτέ δεν θα βάλουν κατά του ισλαμισμού.

Η Ορθοδοξία, το ράσο, το καλιμαύχι, λειτουργούν επάνω τους όπως ο δηλητηριώδης μανδύας της Διηάνειρας στους ώμους του Ηρακλέους! Είναι έτοιμοι να χαρακτηρίσουν «αποδεκτή και μέσα στα όρια» την δήλωση του επί κεφαλής των «Ρομά» της Λαρίσης («δεν θα μπορούμε να κλέβουμε με την καραντίνα, άρα δώστε μας επίδομα») αλλά επ’ ουδενί μπορούν να αποδεχθούν τον ένα ιερέα, ο οποίος χορήγησε την Θεία Μετάληψη σε ένα παιδί! Αποδέχθηκαν -μάλλον επέβαλαν- την άποψη ότι όταν πηγαίνεις να ψωνίσεις τα καταναλωτικά σου αγαθά στο σούπερ μάρκετ και τηρείς απόσταση δυο-τριών μέτρων από τον προπορευόμενο ή τον διπλανό σου, δεν κινδυνεύεις να μολυνθείς από τον φοβερό ιό.

Επέβαλαν, όμως, την άποψη, ότι οι ναοί πρέπει να μείνουν κλειστοί ακόμη και για την κατά μόνας προσευχή!

Επέβαλαν την άποψη ότι η προμήθεια βρωσίμων και ποσίμων, με τήρηση των αποστάσεων, δεν μολύνει. Η πνευματική, όμως, η τροφή της ψυχής, απαγορεύεται! Τί στην ευχή συμβαίνει; Τί γίνεται; Αίφνης, οι Χριστιανοί, οι πιστοί, η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων, βρέθηκαν να λειτουργούν ως «ανεγκέφαλοι», ως «παρακρατικοί», ως «υπονομνευτές». Ενώ όλοι χειροκροτούσαν τις συναυλίες από τα μπαλκόνια των Ιταλών και τις εύρισκαν «υπέροχες» (όπως πράγματι ήταν), έκαναν ό,τι μπορούσαν και επέβαλαν να μην ακουστούν οι Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος και το «Χριστός Ανέστη» από τα μεγάφωνα -σε χαμηλές εντάσεις- των εκκλησιών!

Και φθάσαμε στην χθεσινή «καταγγελία μετά φωτογραφίας», όπου ιερέας στον ναό του Αγίου Νικολάου στο Κουκάκι «χορηγεί παράνομα κι από την πίσω πόρτα την Θεία Μετάληψη»! Λες και βρισκόμαστε στα χρόνια του Διοκλητιανού! Και αμέσως, η Αριεπισκοπή ανακοίνωσε ότι «θα διεξαχθεί έρευνα». Και θα κληθεί ο παππάς του Κουκακίου να λογοδοτήσει!
Βεβαίως, ουδείς αμφιβάλλει ότι εάν «παρανομούσε» ένας μουσουλμάνος ιερωμένος στην Ελλάδα, ουδείς εκ των «προοδευτικών» θα αντιδρούσε. Και για να τα λέμε με το όνομά τους, μάλλον «Θα έκαναν τουμπεκί ψιλοκομμένο»!

Απόψεις

Διαφωνία Δένδια – Μητσοτάκη γιά τό… Ἀζερμπαϊτζάν

Εφημερίς Εστία
Τί ἀναφέρει ὁ Ὑπουργός Ἐξωτερικῶν σέ ἀνάρτησή του – Καί στό βάθος διένεξις γιά τήν χρήση τῶν ὅρων «κυριαρχία» καί «κυριαρχικά δικαιώματα» σέ Αἰγαῖο καί Μεσόγειο

Φίλοι «σας» οἱ Τοῦρκοι, κύριε Πρόεδρε, ὄχι ὅμως καί φίλοι «μας»!

Μανώλης Κοττάκης
Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ὑποστηρίζει ὅτι τό τουρκολιβυκό μνημόνιο εἶναι παράνομο…

«Μικρασία: ὅσο σέ θυμᾶμαι, ζεῖς!»

Εφημερίς Εστία
ΟΙ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ πατρίδες τοῦ Ἑλληνισμοῦ τῆς Μικρᾶς Ἀσίας εἶναι…

Ἡ Νέα Δημοκρατία «ἔκλεισε» τά σαράντα ὀκτώ

Δημήτρης Καπράνος
Σάν χθές, τό 1974, ὁ Κωνσταντῖνος Καραμανλῆς ἵδρυσε τήν Νέα Δημοκρατία…

Παρασκευή, 5 Ὀκτωβρίου 1962

Πρό 60 ἐτῶν
Ο ΚΟΣΜΟΣ