Επιστροφή στα χρόνια του Διοκλητιανού

Ώστε έτσι, ε; Ιερέας χορήγησε την Αγία Κοινωνία παρανόμως από την πίσω πόρτα ιερού ναού στο Κουκάκι!

Και υπήρξαν και φωτογραφίες στα «σόσιαλ». Και ξεσηκώθηκε σούσουρο! Μάλλον δεν είμαστε καλά! Την είδα κι εγώ την φωτογραφία. Απεικονίζει έναν ιερέα και έναν άνδρα να κρατά στην αγκαλιά του το παιδί του, το οποίο λαμβάνει την Θεία Μετάληψη. Ε, και; Δεν είμαστε με τα καλά μας, μου φαίνεται! Τί έχουν, αλήθεια, πάθει όλοι ετούτοι οι «προοδευτικοί» με την Εκκλησία; Και φυσικά δεν εννοώ μόνον τους εκ παραδόσεως (πολλές φορές δήθεν) αθέους της αριστεράς. Πολύ πιο «προχώ» στην μάχη κατά της θρησκείας, είναι οι «φιλελεύθεροι» της δεξιάς.

Με το παραμικρό, είναι έτοιμοι να ξεσπαθώσουν, να καθυβρίσουν, να λοιδορήσουν, να καταδικάσουν, να εξευτελίσουν τους ιερείς, τους δεσποτάδες, την θρησκεία, κάθε τί που αναφέρεται στον Θεό, στον Χριστό, στην Ορθοδοξία, γενικώτερα. Πάντα θα φέρουν παράδειγμα τον Πάπα, θα εξυμνήσουν την δυτική εκκλησιαστική μουσική, με το εκκλησιαστικό όργανο και τις μεικτές χορωδίες, θα μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τις μυστικιστικές θρησκείες και ποτέ δεν θα βάλουν κατά του ισλαμισμού.

Η Ορθοδοξία, το ράσο, το καλιμαύχι, λειτουργούν επάνω τους όπως ο δηλητηριώδης μανδύας της Διηάνειρας στους ώμους του Ηρακλέους! Είναι έτοιμοι να χαρακτηρίσουν «αποδεκτή και μέσα στα όρια» την δήλωση του επί κεφαλής των «Ρομά» της Λαρίσης («δεν θα μπορούμε να κλέβουμε με την καραντίνα, άρα δώστε μας επίδομα») αλλά επ’ ουδενί μπορούν να αποδεχθούν τον ένα ιερέα, ο οποίος χορήγησε την Θεία Μετάληψη σε ένα παιδί! Αποδέχθηκαν -μάλλον επέβαλαν- την άποψη ότι όταν πηγαίνεις να ψωνίσεις τα καταναλωτικά σου αγαθά στο σούπερ μάρκετ και τηρείς απόσταση δυο-τριών μέτρων από τον προπορευόμενο ή τον διπλανό σου, δεν κινδυνεύεις να μολυνθείς από τον φοβερό ιό.

Επέβαλαν, όμως, την άποψη, ότι οι ναοί πρέπει να μείνουν κλειστοί ακόμη και για την κατά μόνας προσευχή!

Επέβαλαν την άποψη ότι η προμήθεια βρωσίμων και ποσίμων, με τήρηση των αποστάσεων, δεν μολύνει. Η πνευματική, όμως, η τροφή της ψυχής, απαγορεύεται! Τί στην ευχή συμβαίνει; Τί γίνεται; Αίφνης, οι Χριστιανοί, οι πιστοί, η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων, βρέθηκαν να λειτουργούν ως «ανεγκέφαλοι», ως «παρακρατικοί», ως «υπονομνευτές». Ενώ όλοι χειροκροτούσαν τις συναυλίες από τα μπαλκόνια των Ιταλών και τις εύρισκαν «υπέροχες» (όπως πράγματι ήταν), έκαναν ό,τι μπορούσαν και επέβαλαν να μην ακουστούν οι Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος και το «Χριστός Ανέστη» από τα μεγάφωνα -σε χαμηλές εντάσεις- των εκκλησιών!

Και φθάσαμε στην χθεσινή «καταγγελία μετά φωτογραφίας», όπου ιερέας στον ναό του Αγίου Νικολάου στο Κουκάκι «χορηγεί παράνομα κι από την πίσω πόρτα την Θεία Μετάληψη»! Λες και βρισκόμαστε στα χρόνια του Διοκλητιανού! Και αμέσως, η Αριεπισκοπή ανακοίνωσε ότι «θα διεξαχθεί έρευνα». Και θα κληθεί ο παππάς του Κουκακίου να λογοδοτήσει!
Βεβαίως, ουδείς αμφιβάλλει ότι εάν «παρανομούσε» ένας μουσουλμάνος ιερωμένος στην Ελλάδα, ουδείς εκ των «προοδευτικών» θα αντιδρούσε. Και για να τα λέμε με το όνομά τους, μάλλον «Θα έκαναν τουμπεκί ψιλοκομμένο»!

Απόψεις

Υπογραφή MoU ΕΒΙΔΙΤΕ – OHB HELLAS: Η ΕΒΙΔΙΤΕ καλωσορίζει την OHB Hellas ως νέο μέλος

Εφημερίς Εστία
H ΟΗΒ Hellas, που δραστηριοποιείται εδώ και σχεδόν 5 έτη στον τομέα της Διαστημικής στην Ελλάδα.

Οἱ λύκοι ἔγιναν «ἀμνοερίφια»

Εφημερίς Εστία
Τί κρύβεται πίσω ἀπό τήν ἐπίθεση φιλίας πρός τήν Ἑλλάδα ἀπό τούς κ.κ. Τσαβούσογλου καί Ἐρντογάν ἀνήμερα τῆς 25ης Μαρτίου – Ἡ μεγάλη συνεννόησις γιά τό Αἰγαῖο καί στό βάθος τά ἐνεργειακά – Γιατί Κυβέρνησις καί ἀξιωματική Ἀντιπολίτευσις σιώπησαν γιά τίς ἀποκαλύψεις τῆς «Ἑστίας» γιά τήν ὑποβάθμιση τῆς Κύπρου ἀπό τόν Πρωθυπουργό στήν νέα γεωπολιτική ἐξίσωση – Μηνύματα Χριστοδουλίδη στήν Ἀθήνα, στήν σκιά τῶν ἀποκαλύψεων κατά τῆς διχόνοιας μέ τό ἐθνικό κέντρο

Ἡ πατρίδα εἶναι κάτι πολύ μεγαλύτερο ἀπό ἐμᾶς

Μανώλης Κοττάκης
Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ τοῦ ἀποκαλυπτικοῦ ρεπορτάζ μέ τίς συγκλονιστικές ἐξομολογήσεις τοῦ Προέδρου τῆς Κυπριακῆς Δημοκρατίας Νίκου Ἀναστασιάδη γιά τίς ἀπόψεις τοῦ Πρωθυπουργοῦ Κυριάκου Μητσοτάκη περί τό Κυπριακό καί τίς ἀφόρητες πιέσεις πού τοῦ ἄσκησε νά διακοπεῖ τό πρόγραμμα γεωτρήσεων τῆς Κυπριακῆς Δημοκρατίας χάριν τῆς ἑλληνοτουρκικῆς προσέγγισης, μέ βρῆκε στόν ἱερό ναό τῆς Ἁγίας Σοφίας στήν Θεσσαλονίκη.

Διάστασις ἀπόψεων Ἀθηνῶν – Λευκωσίας γιά τόν ΙΜΟ

Εφημερίς Εστία
ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ μετά τήν ἀποκάλυψη τῆς «Ἑστίας» γιά τά ὅσα κατήγγειλε ὁ τέως Πρόεδρος τῆς Κύπρου κ. Νῖκος Ἀναστασιάδης εἰς βάρος τοῦ Ἕλληνος Πρωθυπουργοῦ, ἦλθε ἡ ἐπιβεβαίωσις γιά τό σοβαρό χάσμα στήν ἐξωτερική πολιτική Ἀθηνῶν – Λευκωσίας, εἰδικῶς μετά τήν ἀνάληψη τῆς νέας Κυβερνήσεως.

Τό Ἑλληνικό Ἵδρυμα Πολιτισμοῦ καί ὁ πολιτισμός μας

Δημήτρης Καπράνος
Κάποια μεσημέρια, πρίν πάω στό γραφεῖό μου, στήν «Καθημερινή» τῆς Ἑλένης Βλάχου, ἐπισκεπτόμουν τόν καθηγητή μου στήν Πάντειο, Ἰωάννη Γεωργάκη, στό γραφεῖό του, στό «Ἵδρυμα Ἑλληνικοῦ Πολιτισμοῦ».