Χρεωκόπησε η «Ευρώπη της αλληλεγγύης»

Διαβάζοντας «πίσω από τις γραμμές», αντιλαμβάνεται κανείς ότι η «κατάσταση πολιορκίας» θα διαρκέσει

Και όσο διαρκεί, εμείς, οι «κεκλεισμένοι», σκεπτόμαστε. Και όσο σκεπτόμαστε, τόσο περισσότερα «ακούει» η Γερμανία και η (έλάτε τώρα) Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Γερμανία, κατ΄ αρχάς, καθ΄ ότι όλα δείχνουν ότι «μυαλό δεν έβαλε». Θα μου πείτε «ποιός να βάλει μυαλό; Αφού η άρχουσα τάξις στην Γερμανία παρέμεινε ίδια και ανέγγιχτη» Ονόματα (και «φίρμες» να μην αναφέρουμε, αλλά μια ματιά στους δρόμους (και στα οχήματα) της Ευρώπης, αρκεί. Αιματοκύλισαν τον κόσμο, διέλυσαν την Ευρώπη (κάποιους λαούς, όπως τον δικό μας, τους αφάνισαν) αλλά κατόπιν ο ελεύθερος (και νικητής) κόσμος, έκανε τα πάντα για να ανοικοδομήσει την Γερμανία, την απάλλαξε από το βάρος της διατηρήσεως Στρατού και εξοπλισμών, της έδωσε δάνεια επί δανείων, έστειλε στρατιές μεταναστών προκειμένου να συμβάλουν στην αναδημιουργία της και σήμερα… εισπράττουμε τα επίχειρα! Δεν λέω, έξυπνοι οι Γερμανοί, «πουλούσαν εξυπνάδα» στους «δυτικούς», με δήθεν «γνώση των σοβιετικών μυστικών» και άλλα παραμύθια και -όπως το συνηθίζουν- μάζευαν χρήμα (και χρυσό). Και όταν είδαν ότι η «Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα» ήταν έτοιμη να πέσει σαν ώριμο φρούτο, δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη!

Πουλώντας, λοιπόν, «ενότητα και αλληλεγγύη», έβαλαν στο χέρι τα κλειδιά του μαγαζιού. Και ένα-ένα, τα έβαλαν στο δικό τους μπρελόκ και χωρίς να το καταλάβουν οι «εταίροι» οι Γερμανοί έγιναν «αφεντικά». Κι όταν «τα δικά τους παιδιά» ανέλαβαν την εξουσία στις χώρες του Νότου, άρχισαν οι «χρεωκοπίες», ξεπρόβαλαν δήθεν «κρίσεις» και ανετράπησαν εκλεγμένες κυβερνήσεις! Μην ξεχνάτε ότι τα «Κανάλια» και η τότε αντιπολίτευση (με ηγέτη τον μεγάλο Γιώργο) κατασκεύασαν «σκάνδαλο», ισχυριζόμενοι ότι το ελληνικό κράτος εξέδωσε …παραποιημένα ομόλογα! Δηλαδή μια χώρα-μέλος της ΕΕ και υπό την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης, εξέδιδε «κάλπικα» ομόλογα! Ήταν η αρχή για τον δρόμο προς την «χρεοκοπία».

Και το κόλπο όχι απλώς «έπιασε» αλλά ενέπλεξε στην δίνη του όλο το σύστημα, μέχρι και την Δικαιοσύνη, ασχέτως αν-μετά από δέκα χρόνια- αποδείχθηκε περιτράνως (με πραγματογνωμοσύνη του ΟΔΔΗΧ) ότι τα εν λόγω ομόλογα ήταν υπερκερδοφόρα και ότι αν τα είχαν κατακρατήσει τα Ταμεία θα είχαν σωθεί!

Κι ύστερα ήλθε το «Λεφτά υπάρχουν», το Καστελλόριζο, τα μνημόνια! Και γέμιζαν τα γερμανικά ταμεία με το αίμα των Ελλήνων πολιτών και φθάσαμε σήμερα εμείς να μην έχουμε επάρκεια κλινών στις ΜΕΘ, εν όψει της πανδημίας και να έχουν υπερεπάρκεια οι Γερμανοί (και) με τα δικά μας λεφτά!

Ας μην γελιόμαστε. Όλα δείχνουν ότι η κατάργηση της συμφωνίας «Σένγκεν» δείχνει ότι το οικοδόμημα της «Ευρώπης της αλληλεγγύης» καταρρέει σαν χάρτινος πύργος.

Το ότι η αιμοδιψής ΕΚΤ προσποιείται τώρα ότι «ξύπνησε», το ότι η πρόεδρος της «Κομμισσιόν» («Οικονομισιόν» καλύτερα) έστειλε κάποια τρίμματα για να μπαλώσουμε τον φράχτη στον Έβρο, δεν πείθουν.

Η Γερμανία είναι η χώρα που «παράτησε» πρώτη από όλους την Ευρώπη και πήδησε από το σκάφος της «Ενότητας», που κάνει νερά εδώ και χρόνια.

Ας είμαστε έτοιμοι για μια άλλη Ευρώπη, που δεν γίνεται να μην είναι καλύτερη…

Απόψεις

Γεννηματᾶ: Ἕνωσε ἔστω καί γιά λίγο τόν πολιτικό κόσμο τῆς χώρας

Εφημερίς Εστία
Γυναίκα πρότυπο, στό καθῆκον ἕως τό τέλος – Στό βῆμα τῆς Βουλῆς δύο ἡμέρες πρίν εἰσαχθεῖ στό νοσοκομεῖο! – Πανελλήνια συγκίνησις γιά τήν ἀπώλειά της

Πρός οὐδετερόθρησκο κράτος ἐπί ΝΔ

Μανώλης Κοττάκης
Στά χνάρια τοῦ Φίλη ὁ κ. Πλεύρης

ESM: Περισσότερο χρέος μέ μεγαλύτερα πλεονάσματα

Εφημερίς Εστία
Δύσκολα θά ἀλλάξει ἡ ὑποχρέωσις τό ἔλλειμμα νά μήν ὑπερβαίνει τό 3% τοῦ ΑΕΠ

Ἕνας τόσο ἄδικος καί ἀδόκητος θάνατος…

Δημήτρης Καπράνος
Καθώς διάβαζα τήν ἐφημερίδα στό μετρό, σκεπτόμουν –ἔτσι συμβαίνει κάθε πρωί– τά θέματα πού…

Πέμπτη, 26 Ὀκτωβρίου 1961

Πρό 60 ἐτῶν
Ο ΚΟΣΜΟΣ