Αντί να αεροβατούμε, ας προσγειωθούμε αμέσως

Θα ήθελα να είμαι από κάποια μεριά και να ακούω τις συζητήσεις όλων εκείνων οι οποίοι…

… πιστεύουν(;) ότι «ο κορωνοϊός είναι μούφα», ότι «τα έχει οργανώσει όλα ο Μπιλ Γκαίητς για να μας βάλει τσιπάκι», ότι «ο Τσιόδρας είναι μίσθαρνο όργανο του Ρότσιλντ» κι ένα σωρό άλλα, που ακούγονται στις καφετέριες αλλά και γράφονται κατά κόρον στα «σόσιαλ μήντια». Ναι, εκεί που γράφτηκε ότι το Μαρμάρι βρίσκεται στην …Κροατία και ότι το σποτάκι των ελάχιστων λεπτών που έφτιαξε μια εταιρεία προβολή και επικοινωνίας στοίχισε… τριάντα δυο εκατομμύρια, τα οποία μοιράστηκαν ο πρωθυπουργός με κάτι φίλους του που έχουν τα γραφεία τους σε εξωτικά νησιά!

Για να είμαι ειλικρινής, στο «παρά πέντε» έχω φθάσει για να συμφωνήσω με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, ο οποίος τα έχει βάλει με τα «μέσα κοινωνικής δικτύωσης». Κάπου, για «να λέμε και του στραβού το δίκιο», έχει παραγίνει το κακό! Η αποβλάκωση και η παραπληροφόρηση, δεν έχουν πλέον φραγμούς και όρια!

Πάμε, όμως, πίσω στα του «κορωνοϊού», ο οποίος επανεμφανίζεται, καθώς η απερισκεψία ,η επιπολαιότητα αλλά και η κακοήθεια στέκονται στο πλάι του και τον στηρίζουν.

Γράφηκε, λοιπόν, παντού και μετεδόθη και από «έγκυρα» (κρατάτε με μην πέσω)ΜΜΕ, ότι η φοιτήτρια, η οποία επέστρεψε -μέσω Βουλγαρίας- από την Αγγλία, έλαβε εντολή να παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό για 14 ημέρες, παρεβίασε τον συγκεκριμένο όρο, της επεβλήθη πρόστιμο αλλά εκείνη έκανε και… πάρτυ με όλη την παρέα της! Από τον τρόπο με τον οποίο μετεδόθη και εγράφη η «είδηση», ο καθείς θα μπορούσε να ζήσει την κεφαλή της φοιτήτριας επί πίνακι. Φάνηκε, όμως, ότι δεν ήταν έτσι τα πράγματα. Οι γονείς της φοιτήτριας έδωσαν εξηγήσεις, παρουσίασαν τα πραγματικά γεγονότα και ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε ότι «το περιστατικό δεν εμπνέει ανησυχία». Ποιόν να πιστέψεις; Τους γονείς και τον υπουργό, φυσικά, οι οποίοι και αναλαμβάνουν την ευθύνη των λόγων τους. Ποιόν να πιστέψεις; Τα «σόσιαλ» που ανεβοκατεβάζουν την πανδημία «ψέμα»;

Ας ηρεμήσουμε, λοιπόν. Ο «κορωνοϊός» υπάρχει και καραδοκεί. Στην Βραζιλία δεν σταματούν να ανοίγουν μνήματα. Στο Περού τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται σαν τα λάμα! Απλώς, φαίνεται ότι η πανδημία κάνει «τον γύρο του κόσμου», πολύ πιο αργά από ό,τι τον έκανε ο Φιλέας Φογκ.

Κι εδώ, μην γελιέστε, μπορεί η «κλεισούρα» να μας διέσωσε, αλλά αυτές οι απερισκεψίες με τα «μπητς πάρτυ» και τους συνωστισμούς στα πανηγύρια και στις τελετές, δεν θα μας βγουν σε καλό.

Ας κρατήσουμε τις δέουσες αποστάσεις, όχι μόνο από τους διπλανούς μας, αλλά αι από κάθε πράξη η οποία μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία την δική μας και των γύρω μας. Και ας αφήσουν οι απερίσκεπτοι και προπετείς νεαροί (και οι «βουβουζέλες» της παραπληροφορήσεως) το «παραμύθι» που λέει ότι ο ιός «σκοτώνει μόνο τους γέρους».

Φίλτατος, ιατρός, πενηντάρης, προσπαθεί να ανακτήσει την κινητικότητά του σε κέντρο αποκαταστάσεως, έπειτα από την μακρά νοσηλεία  στην «Εντατική»! Καταλάβαμε;

Απόψεις

«Αστραψε και βρόντηξε» ο Μητροπολίτης Συμεών: «Να αποσυρθεί τώρα η διάταξη για τους μισθούς»

Εφημερίς Εστία
Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπολύει ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης Συμεών, με αφορμή τη διάταξη που προβλέπει σημαντικές αυξήσεις στις αποδοχές του Αρχιεπισκόπου και των Μητροπολιτών, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις φέρεται να φτάνουν ακόμη και το 90%, οδηγώντας ουσιαστικά σε σχεδόν διπλασιασμό των αποδοχών τους.

Θολές εξηγήσεις Αγαπηδάκη για τα 69 εκατ. ευρώ της UNICEF

Εφημερίς Εστία
Στη σκιά των 69 εκατ. ευρώ η τηλεοπτική εμφάνιση Αγαπηδάκη

Σκοτεινές μεθοδεύσεις για τα ΜΜΕ

Εφημερίς Εστία
Η κυβέρνηση έδωσε παράταση 4 ημερών για την κατάθεση των δικαιολογητικών, για το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης, τρεις ώρες πριν από την εκπνοή της αρχικής -ασφυκτικής- προθεσμίας

«Τόν νοῦ σας σέ ὅσους εἶναι ἐρωτευμένοι μέ τόν ἑαυτό τους, τό χρῆμα καί τήν ἐξουσία!»

Εφημερίς Εστία
«Ἡ πατρίδα εἶναι κάτι πολύ μεγαλύτερο ἀπό ἐμᾶς – Ὁ Ἐθνικός Ὕμνος καί τό “Τῇ Ὑπερμάχῳ” εἶναι “in”, ὄχι ντεμοντέ Ἐμεῖς εἴμαστε οἱ γνήσιοι Μακεδόνες – Δέν καταδεχθήκαμε ποτέ νά σφετεριστοῦμε τίς ταυτότητες ἄλλων»

Ἡ ἀνωτερότης ἑνός πολιτισμοῦ ἀκατάδεκτου στήν ἀντιγραφή

Μανώλης Κοττάκης
Τά θέματα Ἱστορίας δέν κλείνουν ποτέ ἐπειδή τό θέλουν οἱ πολιτικοί.