Στον αστερισμό της μάσκας και του ρίσκου

Πιστεύω ότι η κυβέρνηση -μέχρι στιγμής- τα πήγε πολύ καλά στο θέμα της αντιμετωπίσεως της πανδημίας

Μπορεί να μας «μάντρωσε» άρον-άρον, αλλά δεν έβγαινε πέρα η κατάσταση με άλλο τρόπο. Και καλό θα ήταν να πάψει η «μιζέρια» η οποία αναδύεται από διάφορες πλευρές… Ωστόσο, όλη αυτή κατάσταση που διαμορφώνεται, έχει και την εύθυμη-ή την ελαφρά αν προτιμάτε-πλευρά της. Κορυφαίο σημείο, οι περίφημες «μάσκες», οι οποίες-ορθώς- καθίστανται πλέον υποχρεωτικές στους κλειστούς χώρους. Μεταξύ μας, θα πέσει πολύ γέλιο. Α, και μην ξεχάσω. Γιατί δεν γίνεται υποχρεωτικό στα μέσα συγκοινωνίας και το …αποσμητικό; Κατ’ αρχάς, είναι ένας καλός τρόπος να κρυβόμαστε. Ουδείς μας εμποδίζει πλέον να φορέσουμε μια ολοπρόσωπη μάσκα. Κι αν κάποιος μας πει ότι η «φουλ φέις» μάσκα είναι ύποπτη έως παράνομη, θα απαντήσουμε ότι «έτσι αισθανόμαστε πιο ασφαλείς»!  Απόν την άλλη, αφού επιτρέπεται πλέον ελεύθερα η κυκλοφορία και συνεπώς και οι επισκέψεις σε σπίτια, μια ολοπρόσωπη μάσκα εξασφαλίζει την απόλυτη ανωνυμία για τα «ύποπτα» ραντεβού, τα οποία στερήθηκαν πολλοί και θα τα επιδιώξουν πάση δυνάμει εις το εγγύς μέλλον! Όσο για την φασαρία που γίνεται με το εργοστάσιο που θα κατασκευάζει ελληνικές μάσκες (δηλαδή είναι καλύτερα να εξαρτώμεθα με από την Κίνα;) την θεωρώ εκ του πονηρού και «άσφαιρη». Εξ άλλου, είναι πλέον πολύ εύκολο να φτιάξεις μάσκες στο σπίτι. Μια επίσκεψη στο ίντερνετ αρκεί. Πολλές οι μέθοδοι και εύκολες!

Πάντως, να ξέρετε, θα πληθύνουν τα «ύποπτα βλέμματα» στο μετρό, στο λεωφορείο, στο τρόλλεϋ, στον δρόμο. Θα βλέπεις τον απέναντί σου μασκοφόρο και θα τον κοιτάζεις επίμονα καθώς «δεν ξέρω ποιόν μου θυμίζει» ή «με ποιόν μοιάζει, σπάω το κεφάλι μου» ή «λες να είναι ο τάδε; Και ποιά είναι αυτή μαζί του;»…Πολύ φοβούμαι ότι αυτό το θέμα με τις μάσκες μπορεί να κλείσει σπίτια! Βεβαίως, οι ευνοημένες της υποθέσεως είναι εκείνες οι ταλαιπωρημένες αλλοδαπές, οι οποίες ούτως ή άλλως είναι μασκοφόροι, λόγω…μπούρκας! Και μην αποκλείσετε το ότι κάποιοι θα θεωρήσουν την μάσκα ως «εισαγωγή» στην παράδοση της χώρας στον ισλαμισμό! Α, να σας πω κι ένα εύθυμο: «Άκουγα συνεχώς να λένε όλοι ”μόνο με μάσκα πλέον στα σουπερ μάρκετ” το εφάρμοσα και πήγα, ο καημένος αλλά διαπίστωσα ότι όλοι οι άλλοι φορούσαν και…ρούχα!»…

Το άλλο που θα έχει πλάκα είναι εκείνο με τους θεωρούμενους «υπερήλικες». Προβλέπεται ότι θα γνωρίσουν μεγάλη κατανάλωση οι …ανδρικές βαφές, καθώς πολλοί «άνω των 67», οι οποίοι είναι σε φόρμα πολύ καλύτερη από πολλούς νεώτερους, θα βάψουν το λευκό μαλλί για να κυκλοφορούν ελεύθερα! Όπως και να έχει το πράγμα, πάντως, από την Δευτέρα μπαίνουμε σε μια νέα αρχή. Ο εγκλεισμός δίνει την θέση του στην αβεβαιότητα και στο «ρίσκο». Ασφαλώς, δεν υπάρχει εχέφρων Έλληνας που να μην επιθυμεί να πετύχει και το δεύτερο βήμα που επιχειρεί η κυβέρνηση. Είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις, που Έλληνας πρωθυπουργός έχει …την ευχή τόσο πολλών συμπατριωτών του!

Απόψεις

Tην Μεγάλη Πέμπτη με την Εστία: Ιερό Ευχέλαιο

Εφημερίς Εστία
Μη χάσετε την Μεγάλη Πέμπτη με την Εστία: ΤΟ ΙΕΡΟ ΕΥΧΕΛΑΙΟ!

Εκτάκτως το Μεγάλο Σάββατο με την Εστία της Κυριακής: Τριπλή προσφορά!

Εφημερίς Εστία
Μη χάσετε εκτάκτως το Μεγάλο Σάββατο με την Εστία της Κυριακής : Μία τριπλή προσφορά!

Tην Μεγάλη Παρασκευή με την Εστία: Nέα σειρά – Ψυχολογία

Εφημερίς Εστία
Την Μεγάλη Παρασκευή και κάθε Παρασκευή με την Εστία η νέα εκδοτική σειρά «ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ»

Ἡ Δικαιοσύνη στό ἀπόσπασμα

Εφημερίς Εστία
«Λαϊκό δικαστήριο» χθές μετά τήν ἀθώωση τῶν κατηγορουμένων στήν δίκη γιά τό Μάτι – Καρέκλες κατά δικαστῶν – Μέ 40.000 εὐρώ ἐξαγοράζουν τήν ποινή τους καί ἀφήνονται ἐλεύθεροι ὅσοι κατεδικάσθησαν γιά 104 θανάτους ἀπό φωτιά

Τό ἀνεπιθύμητον ἄγος

Μανώλης Κοττάκης
Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ κινοῦνται τά κόμματα, ἑνάμιση μῆνα πρίν ἀπό τίς εὐρωεκλογές, ἀλλά καί γενικώτερα ὅλο τό πολιτικό σύστημα, δείχνουν πώς κανείς δέν κατάλαβε τίποτα ἀπό ὅ,τι συνέβη στόν δεύτερο γῦρο τῶν περιφερειακῶν καί δημοτικῶν ἐκλογῶν τοῦ περασμένου Νοεμβρίου.