ΕΤΟΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ 1876
Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2026

Κατερίνα Σταμπολίτη – ΙΑΣΙΣ: Εγκαίνια της έκθεσης στο Aegean MarbleArt Museum

Την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου εγκαινιάζεται στο Κέντρο Τέχνης – Aegean MarbleArt Museum η έκθεση της Κατερίνας Σταμπολίτη με τίτλο «ΙΑΣΙΣ».

Θα παρουσιαστούν 25 περίπου έργα με ακρυλικά χρώματα ποικίλης θεματολογίας και διαστάσεων, τα οποία η καλλιτέχνης δημιούργησε την τελευταία διετία.

Ο Ph.D. Δημήτρης Πανταζίδης, αναφερόμενος στο περιεχόμενο της τελευταίας έκθεσης μεταξύ άλλων σημειώνει: «H εικαστική γραφή της Κατερίνας Σταμπολίτη είναι έντονη, παθιασμένη, εξπρεσιονιστική. Ένα παιχνίδι χρώματος με τον “πόλεμο των συναισθημάτων“. Αυθορμητισμός και εσωτερικότητα χαρακτηρίζουν τη ζωγραφική της. Δεν πρόκειται για τέχνη ανάμνησης, παράστασης, αλλά για τέχνη συναισθήματος. Συναίσθημα γεμάτο αντιθέσεις και έντονη πλοκή που κατατάσσουν την καλλιτέχνιδα σ΄εκείνο το είδος χειρονομιακής τέχνης που επικεντρώνεται στον αυθορμητισμό της έκφρασης και στην ατομικότητα της δημιουργού. Θα λέγαμε ότι πρόκειται για άναρχες πινελιές χρώματος που δημιουργούν την τελική ανατροπή στην εικόνα, απογειώνοντας την φαντασία. Με αυτό τον τρόπο, κάθε πίνακας αποκτά τη δική του μορφή ύπαρξης, τη δική του ζωή, απελευθερώνοντας την ψευδαίσθηση αναπαράστασης και ενεργοποιώντας τη δύναμη του ασυνείδητου και του φανταστικού. Θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε τα ζωγραφικά της έργα ως εικαστικό ισοδύναμο εκείνου που στη λογοτεχνία ονομάζεται “ελεύθερη ή αυτόματη γραφή”.»

Ακολουθούν μερικά από τα έργα της Κατερίνας Σταμπολίτη που θα παρουσιαστούν στην έκθεση:

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 18:30 – 21:00, Σάββατο 11:00 – 13:00
Διεύθυνση: Στασινού 8Α Αθήνα, Πλ. Προσκόπων (Μετρό Ευαγγελισμός)
Τηλ.: 6980-275555
Email: [email protected]

Ειδήσεις / Άρθρα

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 1966

Πρό 60 ἐτῶν
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΗΡΩΟΝ, ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΟΙΚΗΜΑΤΑ ΠΡΟΚΑΤΕΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΘΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΘΗ Ο ΔΗΜΟΣ

Ἔγκλημα μέ 1.300 κειμήλια τῆς ἱστορικῆς Μονῆς Εἰκοσιφοινίσσης!

Εφημερίς Εστία
Ἡ Κυβέρνησις ἐπιστρέφει τ ὀστᾶ τοῦ Τσάρου τῆς Βουλγαρίας πού βρέθηκαν σ' ἀνασκαφής στίς Πρέσπες

Ἡ στρατόσφαιρα τῆς ἀναισθησίας

Μανώλης Κοττάκης
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ δέν εἶναι ὅτι ὁ ὑφυπουργός Ἐξωτε- ρικῶν Χάρης Θεοχάρης χαρακτήρισε «κακομοίρηδες» τό 70% τῆς ἑλληνικῆς κοινωνίας

Γιά τόν Χρῆστο, τόν Ἕλληνα µετανάστη στήν Γερµανία

Δημήτρης Καπράνος
Πῶς θά ἤθελα νά ἤμουν ἀπο μιά μεριά σέ ἕνα ἐργοστάσιο τῆς Γερμανίας, νά δῶ τόν Χρῆστο, τόν Ἕλληνα μετανάστη

Ἐπιδόματα ἀντί μεταρρυθμίσεων

Εφημερίς Εστία
Γιατί ἡ Κυβέρνησις ἐπιμένει σταθερά στήν χορήγηση ἐπιδομάτων καί δέν προχωρᾶ σέ γενναῖες παρεμβάσεις