Το «Κοινωνικό Παράρτημα» του «Συλλόγου των Αθηναίων» σταθερά στο πλευρό όσων το έχουν ανάγκη

Μια κοιτίδα ανθρωπιάς στα Πετράλωνα προσφέρει πασχαλινή χαρά στους μη έχοντες

Έχουν μετατρέψει την κοινωνική αλληλεγγύη σε γιορτή και την προσφορά σε τρόπο ζωής. Κάθε μήνα φροντίζουν εκατοντάδες οικογένειες να προμηθεύονται τα απαραίτητα. Όταν έρχονται γιορτές, έστω και υπό δύσκολες πολλές φορές συνθήκες, μοιράζουν απλόχερα αγάπη, φιλία, κατανόηση αλλά και όσα χρειάζονται για να γιορτάσουν και οι οικογένειες που εξυπηρετούνται από το «Κοινωνικό Παράρτημα» του «Συλλόγου των Αθηναίων».

Είναι μία δράκα γυναικών, οι οποίες έχουν δημιουργήσει μια φωλιά ανθρωπιάς στα Πετράλωνα, στη συμβολή των οδών Δημοφώντος και Νηλέως. Δεν υπάρχει ταμπέλα που να ενημερώνει τι συμβαίνει στον ισόγειο αυτό χώρο. Εκεί συναντιόνται τρεις οργανώσεις. Το «Κοινωνικό Παράρτημα» του «Συλλόγου των Αθηναίων» που προαναφέρθηκε, η «Ελληνική Εθελοντική Συμπαράσταση» (ΕΛ.ΕΘ.ΣΥ) και το HellenicRelief, το Ομογενειακό Ίδρυμα το οποίο επί χρόνια προσφέρει αθόρυβα στον χειμαζόμενο Αθηναϊκό πληθυσμό.

Ποιες είναι όμως οι γυναίκες με το θαυμαστό έργο; Έχοντας επικεφαλής την έμπειρη εθελόντρια κ. Μαρία Σούρδη, την Επίτιμη πρόεδρο του «Κοινωνικού Παραρτήματος» κ. Σάκη Κυπραίου και την κ. Ειρήνη Ξακουστή συμμετέχουν κοντά τους οι κυρίες Έλλη Θανογιάννη, Αντωνία Μπαντουβάκη, Σούλα Μπέλη, Αγγελική Χιόνου και Έμυ Σπανού. Τη Μεγάλη Τρίτη, 11 Απριλίου 2023, διένειμαν περισσότερα από 350 δέματα σε ωφελούμενους, με κάθε δέμα να περιλαμβάνει το απαραίτητο αρνί, αυγά, γλυκά και διάφορα δώρα για παιδιά.

Είχε προηγηθεί τη Μεγάλη Δευτέρα και ακολούθησε τη Μεγάλη Τετάρτη διανομή σε φορείς και Ιδρύματα. Η φετινή Πασχαλινή διανομή έγινε πραγματικότητα με τη γενναία χορηγία ενός πολύτιμου ομογενούς, του Κώστα Ζαχαριάδη, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα και συμμετείχε στη διανομή. Διότι μπορεί η σφοδρή οικονομική κρίση να πέρασε, αλλά είναι τεράστιος ο αριθμός συνανθρώπων μας, ιδιαιτέρως πολυμελών οικογενειών, οι οποίες δοκιμάζονται από την ανέχεια.

Τα χαμόγελα και οι ευχές, το θετικό κλίμα και η καλή διάθεση είναι η ανταμοιβή εθελοντών και χορηγών. Στους τελευταίους διακρίνονται πάντα ο Όμιλος Νικ. Κωνσταντόπουλου, η εταιρεία «Italkraft» της οικογένειας Ξακουστή (Μαϊάμι), η «Agrovim», το «Άριστον βούτυρα», η «FrieslandCampina», η «CocaCola», η «3E», η «Καραμολέγκος», η «ΑrlaFoods» και η «Τράπεζα Τροφίμων».

Στη γωνιά εκείνη της δυτικής Αθήνας, στη συμβολή των οδών Δημοφώντος και Νηλέως, στα Πετράλωνα, μία δράκα εθελόντριες στέλνουν το δικό τους εορταστικό μήνυμα. Ένα μήνυμα που έχει στο επίκεντρό του τον άνθρωπο και μας καλεί -τουλάχιστον αυτές τις ημέρες- να στρέψουμε στους μοναχικούς ανθρώπους και σε όσους-ες έχουν ανάγκη.

*κεντρική φωτο: Ο Πρόεδρος του «Συλλόγου των Αθηναίων» κ. Ελευθέριος Σκιαδάς, με τις υπεύθυνες του «Κοινωνικού Παραρτήματος», κ.κ. Σάκη Κυπραίου και Μαρία Σούρδη και τον κ. Κώστα Ζαχαράκο από την Ομογένεια

Ειδήσεις / Άρθρα

Τό πρωτοσέλιδο τῆς «Ἑστίας» γιά τήν νέα γενιά στά χείλη τοῦ ράπερ Λέξ!

Εφημερίς Εστία
Ὁ εὐθύς Θεσσαλονικιός ἑρμήνευσε μπροστά σέ 120.000 νέες καί νέους, σέ δύο διαδοχικές συναυλίες στό ΟΑΚΑ, τήν «Χειρότερη Γενιά», οἱ στίχοι τῆς ὁποίας περιλαμβάνουν ἀναφορά στήν ἐφημερίδα μας Ἔκρηξις κοινωνικῆς ἀμφισβητήσεως ἀπό τήν νεολαία

Παιχνίδια παραγραφῆς μέ τό Γνωμοδοτικό Τριαντόπουλου

Μανώλης Κοττάκης
OTAN τέθηκε γιά πρώτη φορά τό ζήτημα τῆς συνθέσεως τοῦ Γνωμοδοτικοῦ Συμβουλίου πού θά κληθεῖ νά ἀξιολογήσει ὡς «φυσικός δικαστής» τήν ὑπόθεση Τριαντόπουλου, ἡ Βουλή καί τό Ὑπουργεῖο Δικαιοσύνης διχάστηκαν γιά τό ποιός εὐθύνεται, πού στήν λίστα τῶν πρός κλήρωση δικαστῶν περιλαμβάνονταν κάποιοι πού ἀπεῖχαν ἕναν μῆνα ἀπό τήν συνταξιοδότηση.

Ἀκρίβεια-φωτιά σέ ὑπηρεσίες καί τρόφιμα ἐξ αἰτίας νέας πληθωριστικῆς ἐκρήξεως

Εφημερίς Εστία
Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ὄχι μόνο δέν ὑποχωρεῖ, ἀλλά ἀντιθέτως ἀκολουθεῖ ἀνοδική πορεία τούς τελευταίους δύο μῆνες.

Ἕνα κι ἕνα δέν μπορεῖ νά κάνουν ἕνδεκα

Δημήτρης Καπράνος
Ἀρκεῖ μία καί μόνη ματιά στό σημερινό –ὁμιχλῶδες καί δυσδιάκριτο– πολιτικό μας σκηνικό, γιά νά περιπέσουμε σέ βαθειά μελαγχολία.

Παρασκευή, 2 Ἰουλίου 1965

Πρό 60 ἐτῶν
O ΚΟΣΜΟΣ ΓΕΝΙΚΟΝ ΣΠΑΣΙΜΟ