Πληροφοριακό Σύστημα για τη Χωρική Ανάλυση της Επιχειρηματικότητας

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών ολοκλήρωσε την ανάπτυξη του Πληροφοριακού Συστήματος για τη Χωρική Ανάλυση της Επιχειρηματικότητας. Το έργο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία 2014-2020 “, με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μέσω των επιμέρους υποσυστημάτων, αναλύονται και αναπαριστώνται αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής τα στοιχεία που συλλέγει το Γενικό Εμπορικό Μητρώο και η Ελληνική Στατιστική Αρχή, με σκοπό την υποστήριξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Αττική.

Οι τρεις βασικοί Πυλώνες του Συστήματος είναι:

Α. Γεωπληροφοριακό Σύστημα (GIS), μέσω του οποίου παρουσιάζονται με τη μορφή διαδραστικών χαρτών βασικοί δείκτες της Προσφοράς και Ζήτησης της αγοράς.

Β.  Σύστημα Επιχειρηματικής Ευφυΐας (BI), το οποίο προσφέρει εργαλεία για δυναμική αναζήτηση στοιχείων αλλά και πρόσβαση σε πλήθος αναφορών (reports).

Γ. Εφαρμογή για Κινητές Συσκευές (Mobile Apps), η οποία βασίζεται στην τεχνολογία των Μηνυμάτων Ώθησης (Push Notification) και  μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επικοινωνία του ΕΒΕΑ με τα μέλη του αλλά και από επιλεγμένες επιχειρήσεις για την ενημέρωση του αγοραστικού κοινού (proximity marketing).

Για την επίσημη παρουσίαση του Συστήματος στο κοινό και τις επιχειρήσεις, θα πραγματοποιηθούν σχετικές ημερίδες.  Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου www.acci.gr, τις προσεχείς ημέρες.

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ειδήσεις / Άρθρα

Ναυτική ἄσκησις Ἑλλάδος – Ἰνδίας στήν Μεσόγειο ρελάνς στήν συμμαχία Τουρκίας – Πακιστάν

Εφημερίς Εστία
Κόκκινη κάρτα στήν BLS γιά τίς βίζες, ἀξίας 128 ἑκατ. εὐρώ, τοῦ ΥΠΕΞ

Ὁ ταχυδρόμος θά «κτυπήσει» δύο φορές!

Εφημερίς Εστία
Ὀργή στήν ἑλληνική περιφέρεια γιά τήν ἀπόσυρση τοῦ Κράτους ἀπό τήν καθημερινότητα – Κορυφή τοῦ παγόβουνου τό λουκέτο στά 204 καταστήματα τῶν ΕΛΤΑ – Λουκέτο σέ σχολεῖα, εἰρηνοδικεῖα, ἀστυνομικά τμήματα, ἐφορίες, λιγνιτωρυχεῖα, ὑποκαταστήματα τραπεζῶν καί ΑΤΜ – Στίς ἐκλογές τό τίμημα! – Βουλευτές τῆς ΝΔ καταθέτουν ἐρωτήσεις στούς ὑπουργούς

Ἡ ἀποτρεπτική ἰσχύς

Εφημερίς Εστία
Οσοι διαβάζουν τήν εἰδησεογραφία καί τίς ἀναλύσεις σχετικῶς πρός τίς ἐξελίξεις ὅσον ἀφορᾶ στήν ἄμυνα τῆς χώρας θά πρέπει νά αἰσθάνονται ἀποπροσανατολισμένοι.

Στόν «ἀέρα» οἱ ἀγροτικές ἐπιδοτήσεις

Εφημερίς Εστία
Ο Αντιπρόεδρος τῆς Κυβερνήσεως κ. Κωστῆς Χατζηδάκης ἐπιβεβαίωσε ὅσα ἔχουν λεχθεῖ στήν Ἐξεταστική Ἐπιτροπή γιά τόν χρόνο καταβολῆς τῶν ἐπιδοτήσεων ἀπό τόν ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ἡ ἀνύπαρκτη καταναλωτική μας συνείδηση

Δημήτρης Καπράνος
Ἡ καταναλωτική συνείδηση ἀποτελεῖ βασικό πυλῶνα μιᾶς ὥριμης, σύγχρονης κοινωνίας.