Έκπτωσις 25% για οφειλές- δόσεις και τον Ιούνιο

Τι ισχύει για ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας

ΕΠΕΚΤΕΝΕΤΑΙ και για τον Ιούνιο η έκπτωσις 25% για οφειλές και δόσεις ρυθμίσεων που θα πληρωθούν εμπροθέσμως, για επιχειρήσεις, επαγγελματίες, ιδιοκτήτες ακινήτων και εργαζομένους που πλήττονται από την πανδημία. Ταυτοχρόνως θεσπίζεται ευνοϊκώτερο πλαίσιο για τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα, ενώ εξαιρούνται και για το 2020 τα αγροτεμάχια από τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ.

Αυτά προβλέπονται, μεταξύ άλλων, στο νομοσχέδιο “Πλαίσιο χορήγησης μικροχρηματοδοτήσεων, ρυθμίσεις χρηματοπιστωτικού τομέα και άλλες διατάξεις” που κατετέθη στην Βουλή με το οποίο προβλέπεται η σύστασις ιδρυμάτων μικροχρηματοδοτήσεων, τα οποία θα μπορούν να χορηγούν πιστώσεις έως 25.000 ευρώ χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις. Η Τράπεζα της Ελλάδος ορίζεται ως αρμόδια αρχή εποπτείας και αδειοδοτήσεως, ενώ δικαιούχοι είναι, μεταξύ άλλων, οι πολύ μικρές επιχειρήσεις, τα φυσικά πρόσωπα για την σύσταση πολύ μικρών επιχειρήσεων και τα φυσικά πρόσωπα που ασκούν ατομική επιχειρηματική δραστηριότητα.

Τέλη κυκλοφορίας: Παρέχεται η δυνατότης σε ιδιοκτήτες οχημάτων που τελούν σε κατάσταση αναγκαστικής ακινησίας, εφ’ όσον αίρεται ο λόγος της ακινησίας αυτής εντός του 2020, να καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας αναλογικά για τους υπόλοιπους μήνες μέχρι το τέλος του έτους και όχι το σύνολο των ετησίων τελών κυκλοφορίας.

ΕΝΦΙΑ: Δεν θα συνυπολογίζεται και για το έτος 2020 στην συνολική αξία των δικαιωμάτων επί ακινήτου για τον υπολογισμό του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ η αξία των δικαιωμάτων επί γηπέδων εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού. Επίσης επεκτείνονται και για το 2020 οι μειώσεις (που ίσχυσαν το 2019) στον ΕΝΦΙΑ ειδικών κατηγοριών φυσικών προσώπων.

Εκπτωσις 25%: Επεκτείνεται και για τον μήνα Ιούνιο 2020 το ευνοϊκό μέτρο της εκπτώσεως 25% σε δόσεις βεβαιωμένων οφειλών και δόσεις ρυθμίσεων ή διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής που καταβάλλονται εμπροθέμως για τις πληττόμενες από την πανδημία επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα.

Ειδήσεις / Άρθρα

Tην Μεγάλη Πέμπτη με την Εστία: Ιερό Ευχέλαιο

Εφημερίς Εστία
Μη χάσετε την Μεγάλη Πέμπτη με την Εστία: ΤΟ ΙΕΡΟ ΕΥΧΕΛΑΙΟ!

Εκτάκτως το Μεγάλο Σάββατο με την Εστία της Κυριακής: Τριπλή προσφορά!

Εφημερίς Εστία
Μη χάσετε εκτάκτως το Μεγάλο Σάββατο με την Εστία της Κυριακής : Μία τριπλή προσφορά!

Tην Μεγάλη Παρασκευή με την Εστία: Nέα σειρά – Ψυχολογία

Εφημερίς Εστία
Την Μεγάλη Παρασκευή και κάθε Παρασκευή με την Εστία η νέα εκδοτική σειρά «ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ»

Ἡ Δικαιοσύνη στό ἀπόσπασμα

Εφημερίς Εστία
«Λαϊκό δικαστήριο» χθές μετά τήν ἀθώωση τῶν κατηγορουμένων στήν δίκη γιά τό Μάτι – Καρέκλες κατά δικαστῶν – Μέ 40.000 εὐρώ ἐξαγοράζουν τήν ποινή τους καί ἀφήνονται ἐλεύθεροι ὅσοι κατεδικάσθησαν γιά 104 θανάτους ἀπό φωτιά

Τό ἀνεπιθύμητον ἄγος

Μανώλης Κοττάκης
Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ κινοῦνται τά κόμματα, ἑνάμιση μῆνα πρίν ἀπό τίς εὐρωεκλογές, ἀλλά καί γενικώτερα ὅλο τό πολιτικό σύστημα, δείχνουν πώς κανείς δέν κατάλαβε τίποτα ἀπό ὅ,τι συνέβη στόν δεύτερο γῦρο τῶν περιφερειακῶν καί δημοτικῶν ἐκλογῶν τοῦ περασμένου Νοεμβρίου.