ΕΤΟΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ 1876
Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2025

Οι γάμοι της Μαργαρίτας

Παρασκευή, 6 Μαΐου 1960

Ο ΚΟΣΜΟΣ

Η ΠΡΩΗΝ ΜΗΤΡΥΙΑ

Από τας προκαταρκτικάς περιγραφάς της τελετής των γάμων της Μαργαρίτας: «Είναι ήδη γνωστά τα φορέματα που θα φορέσουν αι δύο εκ των τριών αλληλοδιαδόχων συζύγων του πατέρα του Τόνυ, αι οποίαι θα παρίστανται όλαι εις το Αββαείον». Η πρώτη, ως γνωστόν, είναι η μητέρα του Τόνυ• η Τρίτη είναι η σημερινή σύζυγος του πατρός του• την δευτέραν, όμως, που δεν είναι ούτε μητέρα, ούτε πλέον μητρυιά του γαμβρού, διατί την εκάλεσαν; Δεν έμενε παρά να καλέσουν και την σύζυγον του… Τάουνσεντ, αφού και αυτή είναι ολίγον συγγενής της Μαργαρίτας!

ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ

ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΗ Η ΠΑΡΟΧΗ ΦΩΤΑΕΡΙΟΥ

Κατά την τελευταίανσυνεδρίασιν του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Φωταερίου Αθηνών, απεφασίσθη η επέκτασις της παροχής φωταερίου προς την περιοχήν του Γ΄ Νεκροταφείου Αθηνών και εις έκτασιν 6 χιλιομέτρων. Η δαπάνη, ως υπολογίζεται, θα ανέλθη εις 4 εκατομμύρια δραχμών.

Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΙΣ

Τον Υπουργόν Προνοίας κ. Στράτονεπεσκέφθη ο Γερμανός εμπειρογνώμων κ. Γκρόουν και συνειργάσθη μετ’ αυτού επί θεμάτων αγροτικής ασφαλίσεως.

Απόψεις

Οἱ νέοι μισθοί στίς Ἔνοπλες Δυνάμεις καί τά Σώματα Ἀσφαλείας

Εφημερίς Εστία
Θά ἰσχύσουν ἀπό τόν Ὀκτώβριο – Μέτρα μέ ἐθνική στόχευση – Τά 77 ἑκατομμύρια πού ἐξοικονομήθηκαν ἀπό τήν ἀναδιοργάνωση τοῦ στρατεύματος

Ἡ ἱστορία δοξάζει τά ἀουτσάιντερ

Μανώλης Κοττάκης
1909, 1936, 1955: Ἡ ἐναλλακτική δέν ἦταν στήν ἀντιπολίτευση

Ὁ Νῖκος Χριστοδουλίδης προειδοποιεῖ τήν Ἀθήνα γιά τό καλώδιο

Εφημερίς Εστία
ΜΑΙΝΕΤΑΙ ἡ σκληρή ἀντιπαράθεσις μεταξύ Ἑλλάδος καί Κύπρου γιά τήν ἠλεκτρική διασύνδεση τῶν δύο χωρῶν μέσῳ τοῦ καλωδίου GSI.

Ἀπό τήν δίψα, στήν ἐποχή τῶν θριάμβων

Δημήτρης Καπράνος
Οἱ ὀλίγον παλαιότεροι ἀπολαμβάνουμε μέ ἀγαλλίαση τίς ἐπιτυχίες μας σέ ὅλους τούς τομεῖς τῶν σπόρ.

Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 1965

Πρό 60 ἐτῶν
O ΚΟΣΜΟΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΙΣ