To Τέξας της Ελλάδος!

Τετάρτη, 4 Μαΐου 1960

Ο ΚΟΣΜΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΙ ΟΡΑΜΑΤΙΣΜΟΙ

«Θα γίνουν το Τέξας της Ελλάδος τα Γρεβενά! Αυτήν την αισιόδοξον πρόβλεψιν κάμνει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γρεβενών. Κατά την γνώμην του το υπέδαφος της επαρχίας μας περιέχει πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου, άνθρακος, πισσάνθρακος, χαλκού, χρωμίου και άλλων ευγενών μετάλλων». Αλλ’ αυτό δεν είναι απλώς μία αισιόδοξος πρόβλεψις. Είναι μεγαλειώδης οραματισμός, από τον οποίον είναι απορίας άξιον, διατί λείπουν ο χρυσός, ο άργυρος και οι… αδάμαντες. Αλλά, ας ευρεθή μία και μόνη πετρελαιοπηγίτσα και του χαρίζομεν το Τέξας!

ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Δι’ ανακοινώσεως του ο Σύλλογος Φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, διαμαρτύρεται διά την περιληφθείσαν εις το κατατεθέν εις την Βουλήννομοσχέδιον περί αντιφυματικού αγώνος διάταξιν, διά της οποίας προβλέπεται η αποστολή των εφεξής αποφοιτώντων της Ιατρικής Σχολής επί τριετίαν εις την επαρχίαν. Οι φοιτηταί χαρακτηρίζουν πρόχειρον και αμελέτητον το μέτρον, διότι, εάν εφαρμοσθή, θα έχη ως αποτέλεσμα να χρησιμοποιούνται άπειροι και ανειδίκευτοι ιατροί εις την ύπαιθρον.

Απόψεις

Γιάννης Καλπούζος: «Ἡ μεγάλη μου ἔγνοια εἶναι οἱ λέξεις»

Εφημερίς Εστία
Στήν συνέντευξή του στήν «ΕτΚ» ὁ πολυβραβευμένος συγγραφέας μιλᾶ γιά τόν συμβολισμό τοῦ νέου του βιβλίου

Πλήρης αἰφνιδιασμός τῆς Ἑλλάδος γιά τήν ἰσλαμική συμμαχία Τουρκίας – Σαουδικῆς Ἀραβίας

Μύρνα Νικολαΐδου
Διεργασίες γιά μεγάλο ἰσλαμικό ΝΑΤΟ, πού διευρύνεται καί ἀποσπᾶται ἀπό τήν Δύση κάτω ἀπό τήν μύτη μας

Ἑλιγμός Μητσοτάκη με συνταγή πατρός

Μανώλης Κοττάκης
Τριπλές εκλογές από την άνοιξη τού 2027 με πρόσχημα την Ευρωπαϊκή Προεδρία, κατά τα πρότυπα τού 1989

Η μαγεία της θάλασσας στον κινηματογράφο

Εφημερίς Εστία
Aλλοτε απέραντη και γαλήνια, άλλοτε τρομακτική και αδυσώπητη, η θάλασσα υπήρξε ένας από τους πιο δυνατούς «πρωταγωνιστές» στην ιστορία του σινεμά

Αποστολάκος: «Η τέχνη μπορεί -και εννοείται το έχει κάνει- να αλλάξει ολόκληρες κοινωνίες και πολιτισμούς»

Εφημερίς Εστία
Για τον Νίκο Αποστολάκο η τέχνη δεν υπάρχει για να εξηγεί τα πάντα, αλλά για να γεννά εικόνες, συναισθήματα και ερωτήματα.