Το “Καραβάνι της Τουλίπας”!

Παρασκευή, 8 Απριλίου 1960

Ο ΚΟΣΜΟΣ

ΟΥΔΕΙΣ ΦΘΟΝΟΣ

«Ο εκπρόσωπος του «Καραβανιού της Τουλίπας», το οποίον διήλθεν εκ της πόλεως μας, Ολλανδός δημοσιογράφος κ. Βαν Ταμ, ομιλών ενταύθα, απεκάλυψεν, ότι η τουλίπα είναι αυτοφυές άνθος της Πελοποννήσου, εις την περιοχήν Άστρους Κυνουρίας, εις Κωνσταντινούπολιν δε μετεφέρθη υπό των Παλαιολόγων του Μυστρά». Ώστε εις την Πελοπόννησον έπρεπε μάλλον να κατευθυνθή το «Καραβάνι της Τουλίπας» και όχι εις την Τουρκίαν… Αλλά θα ήτο αστείον να φθονήσωμεν τους Τουρκαλάδες, αφού αποδεικνύεται, ότι και αυτό ακόμη το μοναδικό ωραίο λουλούδι τους είναι Ελληνικόν.

ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ

Η ΕΛΛΑΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΝ ΕΠΙΔΕΙΞΙΝ

Εκ του Γενικού Επιτελείου Στρατού ανεκοινώθη, ότι εις την διεθνή στρατιωτικήνεπίδειξιν, η οποία θα γίνει τον προσεχή Αύγουστον εις το Εδιμβούργον, θα μετάσχη και η Ελλάς διά τμήματος στρατού. Οι Έλληνες στρατιωτικοί, οι οποίοι θα μετάσχουν των διεθνούς ενδιαφέροντος επιδείξεων τούτων, θα είναι φιλοξενούμενοι των Βρεταννών

Απόψεις

IV Ευρωπαϊκό Forum Ανάπτυξης Θεσσαλίας: Σχεδιάζοντας το μέλλον της Θεσσαλίας – Οικοδομώντας την Ελλάδα της Ευρώπης

Εφημερίς Εστία
Σε μια κρίσιμη εποχή κατά την οποία η Ευρώπη επαναπροσδιορίζει τις στρατηγικές της προτεραιότητες και οι περιφέρειες καλούνται να διαμορφώσουν τη δική τους βιώσιμη και ανταγωνιστική αναπτυξιακή πορεία, το 4ο Ευρωπαϊκό Forum Ανάπτυξης Θεσσαλίας επιστρέφει στη Λάρισα στις 28 και 29 Απριλίου 2026, καθιστώντας τη Θεσσαλία τόπο σύνθεσης ιδεών και παραγωγής πολιτικής σκέψης.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η “Χρηστίδειος τελετή 2026”

Εφημερίς Εστία
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, στην κατάμεστη αίθουσα θεάτρου του συλλόγου, ήταν ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος.

Πέτρος Γαϊτάνος – Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης: Ο βίος – Οι λόγοι & οι ύμνοι του Αγίου

Εφημερίς Εστία
Συμμετέχουν η Κατερίνα Διδασκάλου και ο Λεωνίδας Κακούρης Αφηγηματική Μουσική Παράσταση

Πῶς θά ἐπιστρέψουμε στίς πλειοψηφίες

Εφημερίς Εστία
Καί πῶς θά ἀπαλλαγοῦμε ἀπό τούς κεκράκτες τοῦ φανατισμοῦ – Ἄν δέν κάνουμε κάτι γιά τήν Δημοκρατία, θά μᾶς ξεψυχήσει στά χέρια

Κρίσιμο τέστ συνοχῆς ἡ ψηφοφορία γιά τήν ἄρση ἀσυλίας τῶν βουλευτῶν

Εφημερίς Εστία
Γιά αὔριο εἶναι προγραμματισμένη ἡ συνεδρίασις τῆς Ὁλομελείας τῆς Βουλῆς, ἡ ὁποία θά κληθεῖ νά λάβει τήν ἀπόφαση γιά τίς ἄρσεις ἀσυλίας τῶν 13 ἐν συνόλῳ βουλευτῶν.