ΕΤΟΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ 1876
Παρασκευή 28 Αυγούστου 2026

Τετάρτη 5 Απριλίου 2021

Ο ΚΟΣΜΟΣ

ΠΑΥΣΑΤΕ ΠΥΡ! …

Μέγα το παράπονον της πρωϊνήςΚαραμανλίδος διά τας υπό των Τούρκων «φίλων» της δολοφονίας των Ελλήνων αλιέων: «Θα πρέπει -γράφει- η Άγκυρα να δώσηδιαταγάς εις τα όργανά της, όπως μη πυροβολούν τους αλιείς». Και αυτό, όντως, πρέπει να γίνη. Οι πυροβολισμοί ακούονται, οι φονευόμενοι μεταφέρονται εις την Χίον όπου επακολουθούν θρήνοι και κατάραι. Ενώ το καλλίτερον διά την Ελληνοτουρκικήν «φιλίαν» είναι να συλλαμβάνωνται οι άνθρωποι αθορύβως και να σαπίζουν εις τας φυλακάς, βασανιζόμενοι από τους δεσμοφύλακάς των, χωρίς να παίρνουν… χαμπάρι οι κουτοέλληνες.

ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ

Η ΧΟΡΗΓΗΣΙΣ ΔΑΝΕΙΩΝ ΔΙΑ «ΜΕΓΑΛΕΙΤΕΡΑ ΕΡΓΑ»

Δι’ αποφάσεως των υπουργών Συντονισμού και Οικονομικών ορίζεται, ότι τα εκ του προγράμματος «μεγαλειτέρων έργων» των νομαρχιακών ταμείων χορηγούμενα δάνεια από κεφάλαια δημοσίων επενδύσεων, θα παρέχωνται με επιτόκιον 3%. Η εξόφλησις των δανείων τούτων θα γίνεται δι’ εξαμηνιαίων δόσεων εντός προθεσμίας ουχί μεγαλειτέρας των 15 ετών. Η πρώτη δόσις θα είναι απαιτητή μετά πάροδον έτους από της αποπερατώσεως του έργου.

Απόψεις

Σάββατον, 27 Αὐγούστου 1966

Πρό 60 ἐτῶν
Πρό 60 ετων

Τό τέλος τοῦ φθηνοῦ χρήματος: Γιατί αὐξάνονται οἱ ἀποδόσεις τῶν ὁμολόγων

Εφημερίς Εστία
Πόσο ἀκριβή γίνεται ἡ χρηματοδότησις κρατῶν καί ἐπιχειρήσεων

Τό ἀκατοίκητο Κίεβο, μέσον πιέσεως γιά τήν λήξη τοῦ πολέμου

Εφημερίς Εστία
Ο πόλεμος τῆς Οὐκρανίας ἔχει ξεπεράσει σέ διάρκεια τόν Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ἀλλά προοπτικές συντόμου τερματισμοῦ δέν διαφαίνονται

Τοῦ ἑξῆντα οἱ ἐκδρομεῖς καί ἡ κατάσταση…

Δημήτρης Καπράνος
Βγαίνω, νωρίς τό πρωί, γιά περπάτημα

Ἡ νέα μάχη ΗΠΑ – Κίνας γιά τήν AI: Ποιός θά ἐλέγξει τά δεδομένα καί τί θά «γνωρίζουν» τά μοντέλα

Εφημερίς Εστία
Ἡ ἀντιπαράθεσις τῶν δύο χωρῶν γιά τήν Τεχνητή Νοημοσύνη μεταφέρεται ἀπό τά chips στά δεδομένα, στά μοντέλα καί ἐν τέλει στόν ἔλεγχο τῆς πληροφορίας πού θά παράγουν τά AI συστήματα