Τετάρτη 5 Απριλίου 2021

Ο ΚΟΣΜΟΣ

ΠΑΥΣΑΤΕ ΠΥΡ! …

Μέγα το παράπονον της πρωϊνήςΚαραμανλίδος διά τας υπό των Τούρκων «φίλων» της δολοφονίας των Ελλήνων αλιέων: «Θα πρέπει -γράφει- η Άγκυρα να δώσηδιαταγάς εις τα όργανά της, όπως μη πυροβολούν τους αλιείς». Και αυτό, όντως, πρέπει να γίνη. Οι πυροβολισμοί ακούονται, οι φονευόμενοι μεταφέρονται εις την Χίον όπου επακολουθούν θρήνοι και κατάραι. Ενώ το καλλίτερον διά την Ελληνοτουρκικήν «φιλίαν» είναι να συλλαμβάνωνται οι άνθρωποι αθορύβως και να σαπίζουν εις τας φυλακάς, βασανιζόμενοι από τους δεσμοφύλακάς των, χωρίς να παίρνουν… χαμπάρι οι κουτοέλληνες.

ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ

Η ΧΟΡΗΓΗΣΙΣ ΔΑΝΕΙΩΝ ΔΙΑ «ΜΕΓΑΛΕΙΤΕΡΑ ΕΡΓΑ»

Δι’ αποφάσεως των υπουργών Συντονισμού και Οικονομικών ορίζεται, ότι τα εκ του προγράμματος «μεγαλειτέρων έργων» των νομαρχιακών ταμείων χορηγούμενα δάνεια από κεφάλαια δημοσίων επενδύσεων, θα παρέχωνται με επιτόκιον 3%. Η εξόφλησις των δανείων τούτων θα γίνεται δι’ εξαμηνιαίων δόσεων εντός προθεσμίας ουχί μεγαλειτέρας των 15 ετών. Η πρώτη δόσις θα είναι απαιτητή μετά πάροδον έτους από της αποπερατώσεως του έργου.

Απόψεις

Ἡ σταδιακή κατάρρευσις τῆς γερμανικῆς Χριστιανοδημοκρατίας

Εφημερίς Εστία
Οἱ αἰτίες ἀνάγονται στήν οὐσιαστική ἀπεμπόληση τῶν παραδοσιακῶν ἀξιῶν της

Στή χώρα τῶν Λωτοφάγων

Εφημερίς Εστία
O Yπουργός Οἰκονομικῶν καί πρόεδρος τοῦ παράτυπου Eurogroup νομίζει ὅτι συγκίνησε τό Πανελλήνιο μέ τήν ἐξαγγελία ὅτι ἐλαφρύνει τίς μέλλουσες γενεές τῶν Νεοελλήνων ἐπιβαρύνοντας τήν παροῦσα

Ὅταν τό Αἰγαῖο παύει νά χωρίζει

Εφημερίς Εστία
Ἡ ἰδιαίτερη σχέση τῶν μικρασιατικῶν παραλίων μέ τήν Ἑλλάδα

Ο «Στρατηγός» και ο «Κανονιέρης»: Μια φιλία σχεδόν 60 χρόνων «ζωντανεύει» στην Ξάνθη

Εφημερίς Εστία
Η ιστορία του Μίμη Δομάζου και του Αντώνη Αντωνιάδη «ζωντανεύει» μέσα από το βιβλίο του Κώστα Μπλιάτκα

Ξέφυγαν εντελώς οι Τούρκοι. Μας απειλούν ευθέως με πόλεμο!!!

Εφημερίς Εστία
O Τούρκος υπουργός Άμυνας… ρίχνει βόμβα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο