Τετάρτη 5 Απριλίου 2021

Ο ΚΟΣΜΟΣ

ΠΑΥΣΑΤΕ ΠΥΡ! …

Μέγα το παράπονον της πρωϊνήςΚαραμανλίδος διά τας υπό των Τούρκων «φίλων» της δολοφονίας των Ελλήνων αλιέων: «Θα πρέπει -γράφει- η Άγκυρα να δώσηδιαταγάς εις τα όργανά της, όπως μη πυροβολούν τους αλιείς». Και αυτό, όντως, πρέπει να γίνη. Οι πυροβολισμοί ακούονται, οι φονευόμενοι μεταφέρονται εις την Χίον όπου επακολουθούν θρήνοι και κατάραι. Ενώ το καλλίτερον διά την Ελληνοτουρκικήν «φιλίαν» είναι να συλλαμβάνωνται οι άνθρωποι αθορύβως και να σαπίζουν εις τας φυλακάς, βασανιζόμενοι από τους δεσμοφύλακάς των, χωρίς να παίρνουν… χαμπάρι οι κουτοέλληνες.

ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ

Η ΧΟΡΗΓΗΣΙΣ ΔΑΝΕΙΩΝ ΔΙΑ «ΜΕΓΑΛΕΙΤΕΡΑ ΕΡΓΑ»

Δι’ αποφάσεως των υπουργών Συντονισμού και Οικονομικών ορίζεται, ότι τα εκ του προγράμματος «μεγαλειτέρων έργων» των νομαρχιακών ταμείων χορηγούμενα δάνεια από κεφάλαια δημοσίων επενδύσεων, θα παρέχωνται με επιτόκιον 3%. Η εξόφλησις των δανείων τούτων θα γίνεται δι’ εξαμηνιαίων δόσεων εντός προθεσμίας ουχί μεγαλειτέρας των 15 ετών. Η πρώτη δόσις θα είναι απαιτητή μετά πάροδον έτους από της αποπερατώσεως του έργου.

Απόψεις

Ἡ «Ἀσπίδα τοῦ Ἀχιλλέα» καί ἡ Κύπρος

Εφημερίς Εστία
ΟΙ δηλώσεις γιά τήν ὑπογραφεῖσα συμφωνία Ἀθήνας καί Τέλ Ἀβίβ γιά τήν ἐγκατάσταση στήν Ἑλλάδα, τά ἑπόμενα χρόνια, τοῦ ἀντιαεροπορικοῦ συστήματος, γνωστοῦ ὡς «Ἀσπίδα τοῦ Ἀχιλλέα», ὡς μέσου ἀντιμετώπισης ἀεροπορικῶν, πυραυλικῶν καί ἄλλων σύγχρονων ἀπειλῶν, συνιστοῦν πολιτικά καί στρατιωτικά θετική ἐξέλιξη

Ὁδηγίες πρός ναυτιλλομένους

Μανώλης Κοττάκης
Μερικά πράγματα πού μάθαμε στήν Διεθνῆ Ἔκθεση Θεσσαλονίκης καί μερικά πού μάθαμε ἀπό τόν Τύπο. Αὐτές τίς μέρες.

Ἑστία, Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 1966

Εφημερίς Εστία
Πρό 60 ετων: «Ο ΚΟΣΜΟΣ Η ΡΑΒΔΟΣ» - «ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟΝ ΙΑΤΡΩΝ-ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑΝ»

Θυσιάσθηκαν γιά νά σώσουν τόν κόσμο στήν ἀεροπορική ἐπίδειξη

Εφημερίς Εστία
Σέ μιάν ἡμέρα πένθους γιά τήν Πολεμική Ἀεροπορία, θά ἔπρεπε καί οἱ ἀνεύθυνοι κονδυλοφόροι τοῦ διαδικτύου νά ἐπιδείξουν σεβασμό.

Μέ τάραξε ἡ τραγωδία

Δημήτρης Καπράνος
Ποτέ μου δέν συμπάθησα αὐτές τίς «ἐπιδείξεις» μέ τά ἀεροσκάφη