Σάββατον 4 Μαρτίου 1961

Ο ΚΟΣΜΟΣ

ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΑ

«Ο Αμερικανός βοηθός υφυπουργός διά τας οικονομικάς υποθέσεις εις την Εγγύς Ανατολήν κ. Κότταμ, ο οποίος ευρίσκεται ανεπισήμως εις τας Αθήνας, επεσκέφθη μετά του πρεσβευτού των Ην. Πολιτειών, τον υπουργόν Εξωτερικών κ. Ε. Αβέρωφ».

Διατί, όμως, ο κ. Κότταμεπεσκέφθη μόνον τον κ. Τοσίτσαν, και όχι και τον κ. Τσάτσον;

Ο τελευταίος θα ημπορούσε, τουλάχιστον, να φέρη εις την συνομιλίαν, ως σύμβουλον, και την… κότταν του, ενώ ο πρώτος έχει, απλώς, ενός κοκκόρου γνώσιν!…

ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ

ΑΠΕΘΑΝΕΝ Ο ΜΟΝΟΧΕΙΡ ΠΙΑΝΙΣΤΑΣ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Ο Αυστριακής καταγωγής μονόχειρ πιανίστας Πωλ Βιτγκένστιν, χάριν του οποίου ο Ραβέλκαι άλλοι μουσικοσυνθέταιείχον γράψει ειδικήνμουσικήν, απέθανε χθες εις ενταύθα νοσοκομείον εις ηλικίαν 75 ετών. Ο Βιτγκένστινείχεν υπηρετήσει ως αξιωματικός του Αυστριακού στρατού κατά τον πρώτον ΠαγκόσμιονΠόλεμον και είχενυποστήακρωτηριασμόν του δεξιού βραχίονος συνεπεία τραυματισμού του εις το Ρωσσικόνμέτωπον. Παρά την αναπηρίαν του όμως είχε κατορθώσει να μάθη και να παίζη πιάνο με το αριστερόν χέρι ερμηνεύων με επιτυχίανωριισμένας συνθέσεις, αι οποίαιείχον γραφή ειδικώς δι’ αυτόν.

Απόψεις

Τo Σάββατο 20.12 με την Εστία: Κλασσικά παραμύθια

Εφημερίς Εστία
Μη χάσετε το Σάββατο 20.12 και κάθε Σάββατο με την Εστία: ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

Την Κυριακή 21.12 με την Εστία της Κυριακής: Συλλεκτικό ημερολόγιο 2026

Εφημερίς Εστία
Την Κυριακή 21.12 η Εστία γιορτάζει 150 χρόνια κυκλοφορίας και σας προσφέρει το επετειακό επιτοίχιο ημερολόγιο της Εστίας 2026

Νίκος Βισκαδουράκης: «Ο καθρέφτης του κ. Χάιντ» τελευταία μέρα της έκθεσης στη Roma Gallery

Εφημερίς Εστία
Η Roma Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Νίκου Βισκαδουράκη με τίτλο «Ο καθρέφτης του κ. Χάιντ», σε επιμέλεια του ιστορικού τέχνης καθηγητή Μάνου Στεφανίδη.

ΠΟΙΗΣΗ και ΧΡΩΜΑ από τον Κωνσταντίνο Σιδηρόπουλο στο χώρο τέχνης Αγκάθι -Καρτάλος

Εφημερίς Εστία
Μια συνεργασία –έκπληξη επιφύλαξαν για το φιλότεχνο κοινό ο διδάκτορας Βιολογίας, εικαστικός και λογοτέχνης -στιχουργός Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος και ο γκαλερίστας Γιώργος Καρτάλος. Την Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2025 στις 19:00, παρουσίασαν μια βραδιά ζωγραφικής και ποίησης στην αίθουσα τέχνης Αγκάθι -Καρτάλος, Μηθύμνης 12 και Επτανήσου με έργα ζωγραφικής του καλλιτέχνη. Παράλληλα με το ποιητικό έργο του Κωνσταντίνου Σιδηρόπουλου, ασχολήθηκαν ο Χάρης Ρώμας, ο Γιώργος Χρανιώτης, ο Χρήστος Φερεντίνος, προσφέροντας στους παρευρισκόμενους ένα πολυδιάστατο πολιτιστικό γεγονός. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: Οι σκηνοθέτες Δημήτρης Αρβανίτης και Γιώργος Παπαθεοδώρου, ο Κωνσταντίνος -Κάρολος Αρμένης ,διευθυντής του Νέου Ελληνικού Θεάτρου, οι ηθοποιοί Δημήτρης Μαυρόπουλος, Χάρης Σώζος, Βερόνικα Ηλιοπούλου, Πέτρος Ιωάννου, η ηθοποιός και τραγουδίστρια Αγγέλα Σιδηροπούλου, η τραγουδίστρια Νάντια Καραγιάννη, η πρωταθλήτρια Ελλάδος στο βάδην Ελευθερία Ζαπαντιώτη, ο ηθοποιός και εικαστικός Γιάννης Γούνας, οι εικαστικοί Ολυμπία Μπουχλαριώτου, Αφροδίτη Δρακοπούλου Σάρδη και Κατερίνα Μωυσή. Φυσικα δεν έλειπε η πρώην Βουλευτής και Υπουργός Κατερίνα Παπακώστα, μητέρα του Κωνσταντίνου Σιδηρόπουλου.

Ν. Φιλαδέλφεια: Τα παιδιά πρωταγωνιστές στο άναμμα του δέντρου

Εφημερίς Εστία
Με βασικούς πρωταγωνιστές τα παιδιά θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου (στις 19.00) το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας στο πάρκο Μνημείου Μικρασιατών και Αλησμόνητων Πατρίδων!