Σάββατον 29 Απριλίου 1961

Ο ΚΟΣΜΟΣ

Η «ΠΟΛΙΤΕΙΑ»ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΟΣ

ΚΩΝ)ΠΟΛΙΣ – Εκυκλοφόρησε κατ’ αυτάς η δευτέρα έκδοσις της «Πολιτείας» του Πλάτωνος εις την Τουρκικήν γλώσσαν. Η πρώτη έκδοσιςεξηντλήθη εντός ολίγων ημερών. Την μετάφρασιν είχε κάμει ο κ. ΤουρκάνΤσογκά.

50 ΦΟΡΑΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ

Μεταδίδεται εκ Τζακάρτα ότι 50ετής μουσουλμάνος κρεοπώλης εκ Βαντέγκ, έχει συζευχθή 50κις μέχρι σήμερον. Ο κρεοπώλης έχει ορκισθή να μη παραμένη άνευ συζύγου και φροντίζει να λαμβάνει αμέσως νέαν μόλις διαζευχθή την προηγουμένην.

ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΕΡΙΟΦΩΤΟΣ

Ως εγνώσθη, κατά την χθεσινήν υπό την προεδρίαν του υπουργού της Βιομηχανίας σύσκεψιν επί του θέματος του Φωταερίου Αθηνών, διεπιστώθη ότι η επιχείρησις είναι βιώσιμος, ανασυγκροτουμένη δε και χρηματοδοτουμένη, θα αποτελέσηχρήσιμον μονάδα διά την εθνικήνοικονομίαν. Αι λεπτομέρειαι του θέματος θα εξετασθούν εις νεωτέρανσύσκεψιν, τα πορίσματα δε της εξετάσεως θα τεθούν υπ’ όψιν του δημοτικού συμβουλίου Αθηνών.

*Επειδή η 30η  Απριλίου 1961 ήταν Κυριακή και η «Εστία» δεν είχε κυκλοφορήσει, σταχυολογούμε κείμενα από το φύλλο της προηγουμένης ημέρας, 29ης  Απριλίου 1961.

Απόψεις

«Ἐλεύθερη Θράκη»: 81 χρόνια ἐκδοτικῆς ζωῆς μέ καθοριστικό ρόλο στήν ἱστορία τοῦ τόπου

Εφημερίς Εστία
Γενέθλια εἶχε χθές ἡ ἡμερησία ἐφημερίς «Ἐλεύθερη Θράκη», ἡ ὁποία εἰσῆλθε στό 82ο ἔτος τῆς ἐκδοτικῆς της ζωῆς.

Tην Παρασκευή 08.05 με την «Εστία»: Η Ιστορία της Δραχμής

Εφημερίς Εστία
Την Παρασκευή  08.05 και κάθε Παρασκευή  με την  «Εστία»: Η ιστορία της Νεότερης Ελλαδας μέσα από τα χαρτονομισματα της δραχμής.

Το Σάββατο 09.05 με την Εστία: Οι βασιλείς της Ελλάδος – Εικόνες & στιγμιότυπα

Εφημερίς Εστία
Το Σάββατο 09.05  με την Εστία: Οι βασιλείς της Ελλάδος – Εικόνες & στιγμιότυπα

Την Κυριακή 10.05 με την Εστία της Κυριακής: «Ο Γρίβας και η “Χ”»

Εφημερίς Εστία
Tην Κυριακή 10.05 με την «Εστία» αποκαλύπτεται ένα κρυφό κεφάλαιο της Ιστορίας.

Νόμους ἔχουμε, τάξη δέν ἔχουμε

Εφημερίς Εστία
Ἀποσπασματικά καί ἄκαμπτα μέτρα πού ἀφήνουν κενά – Ὑπερβολές καί ἔλλειψις ἐνημερώσεως πού ταλαιπωροῦν τούς πολῖτες – Ἐλλείπει ἡ «κουλτούρα ἀσφαλείας»