Σάββατον 18 Φεβρουαρίου 1961

Ο ΚΟΣΜΟΣ

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΙΣ ΣΤΟΑΣ ΑΝΘΡΑΚΩΡΥΧΕΙΟΥ

ΛΟΝΔΙΝΟΝ – Κατά τηλεγράφημα εκ Γιοχάννεσμπουργκ, συμφώνως προς τας νεωτέρας πληροφορίας, ο αριθμός των θυμάτων, συνεπεία της καταρρεύσεως στοάς ανθρακωρυχείου εις το ΝότιονΡούντεπορτ, ανέρχεται εις τέσσαρας Ευρωπαίους και 22 τουλάχιστον Αφρικανούς φονευθέντας, ενώ οκτώ Ευρωπαίοι και πολλοί Αφρικανοί έχουν υποστήδηλητηρίασιν εκ των αερίων, τα οποία εισέπνευσαν.

ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΕΡΙΗΓΗΤΑΙ

Την προσεχή Τετάρτην καταπλέει εις τον λιμένα του Πειραιώς το Αγγλικόνυπερωκεάνειον «Καρόνια» με 500 Αμερικανούς μεγαλοεπιχειρηματίας. Το υπερωκεάνειον εκτελεί τον γύρον του κόσμου. Εις τον Πειραιά θα παραμείνη επί διήμερον διά να δοθή η ευκαιρία εις τους Αμερικανούς περιηγητάς να επισκεφθούν τας αρχαιότητας.

*Επειδή η 19η Φεβρουαρίου 1961 ήταν Κυριακή και η «Εστία» δεν είχε κυκλοφορήσει, σταχυολογούμε κείμενα από το φύλλο της προηγουμένης ημέρας, 18ης Φεβρουαρίου 1961.

Απόψεις

Λαμπρός ἑορτασμός γιά τά 103 χρόνια τῆς «Ἐλευθερίας»

Εφημερίς Εστία
ΜΕ μιά λαμπρή ἑορτή, ἀντάξια τῆς μακρᾶς ἱστορίας καί τῆς διαχρονικῆς της παρουσίας, ἡ ἐφημερίς «Ἐλευθερία» ἑόρτασε τά 103 χρόνια ἀδιάλειπτης μάχιμης παρουσίας της στήν Λάρισα, τήν Θεσσαλία καί γενικώτερα τήν χώρα.

Τo Σάββατο 20.12 με την Εστία: Κλασσικά παραμύθια

Εφημερίς Εστία
Μη χάσετε το Σάββατο 20.12 και κάθε Σάββατο με την Εστία: ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

Την Κυριακή 21.12 με την Εστία της Κυριακής: Συλλεκτικό ημερολόγιο 2026

Εφημερίς Εστία
Την Κυριακή 21.12 η Εστία γιορτάζει 150 χρόνια κυκλοφορίας και σας προσφέρει το επετειακό επιτοίχιο ημερολόγιο της Εστίας 2026

Νίκος Βισκαδουράκης: «Ο καθρέφτης του κ. Χάιντ» τελευταία μέρα της έκθεσης στη Roma Gallery

Εφημερίς Εστία
Η Roma Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Νίκου Βισκαδουράκη με τίτλο «Ο καθρέφτης του κ. Χάιντ», σε επιμέλεια του ιστορικού τέχνης καθηγητή Μάνου Στεφανίδη.

ΠΟΙΗΣΗ και ΧΡΩΜΑ από τον Κωνσταντίνο Σιδηρόπουλο στο χώρο τέχνης Αγκάθι -Καρτάλος

Εφημερίς Εστία
Μια συνεργασία –έκπληξη επιφύλαξαν για το φιλότεχνο κοινό ο διδάκτορας Βιολογίας, εικαστικός και λογοτέχνης -στιχουργός Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος και ο γκαλερίστας Γιώργος Καρτάλος.