Σάββατο 11 Μαρτίου 1961

Ο ΚΟΣΜΟΣ

Ο ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΞΥΛΟΥ

«Διά ψήφων 94 εναντίον 30 η Βουλή των Αντιπροσώπων της Μιννεσότα εψήφισε πρότασινφέρουσαν τον τίτλον «Το νομοσχέδιον περί ξυλίσματος» ή «Το νομοσχέδιον διά του οποίου παρέχεται το δικαίωμα του δέρειν». Το εν λόγω νομοσχέδιον αποσκοπεί εις την προστασίαν των διδασκάλων, οι οποίοι xρησιμοποιούνβίαν «εις τα πλαίσια τα λογικής», προς πειθάρχησιν της συγχρόνου νεολαίας». Διερωτώμεθα, όμως, ποία σοφά περί ξυλοδαρμού πράγματα ημπορεί να περιέχη ένα πολυσέλιδοννομοσχέδιον! Το απλούστερον και πρακτικώτερον θα ήτο ν’ αποτελήται ο νόμος από 3 γραμμάς: «Άρθρο μόνον / Το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισον. / Εις τον επί της Παιδείας υπουργόν ανατίθεται κ.λπ.».

ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ

Η ΝΕΟΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ

Σήμερον (7:30 μ.μ.) θα ομιλήση εις την αίθουσαν του «Παρνασσού» ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Α. Τσουκαλάς με θέμα: «Η προστασία της νέότητος ως δημοτική εκδήλωσις». Εις την διάλεξιν του κ. Δημάρχου θα παραστή και ο Διάδοχος.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΣ

Υπό της επιτροπής κοινοτικής αναπτύξεως του Εθνικού Ιδρύματος απεφασίσθη όπως τον 8ονπεριφερειακόνσυνέδριον κοινοτικής αναπτύξεως συγκληθή εν Πειραιεί, από 31ης Μαρτίου μέχρι 2ας Απριλίου. Εις το συνέδριο θα μετάσχουν εκπρόσωποι των αρμοδίων υπηρεσιών και παράγοντες κοινοτικής αναπτύξεως των Νομών Αττικής, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου, Χίου, Λέσβου και Σάμου.

Απόψεις

Οἱ τρεῖς μεγάλες προκλήσεις καί τό σχέδιο τῆς ἑπομένης δεκαετίας γιά τήν Ἑλλάδα

Εφημερίς Εστία
Ἡ ἐποχή τῆς σχετικῆς προβλεψιμότητος πού ἀκολούθησε τόν Ψυχρό Πόλεμο ἔχει παρέλθει καί ἡ χώρα χρειάζεται πλέον ἕνα ὀργανωμένο σχέδιο

Διεθνὴς πειρατεία ἢ εἰσβολὴ τῆς Τουρκίας στὴν ἐλληνικὴ ὑφαλοκρηπίδα

Εφημερίς Εστία
Μέ Δούρειο Ίππο τά θαλάσσια πάρκα, ή οριοθέτησις τῶν ὁποίων παραβιάζει τήν κυριαρχία μας καί τά κυριαρχικά μας δικαιώματα

Ἀπό τόν Μάρτιο τοῦ 1987 στόν Αὔγουστο τοῦ 2026

Εφημερίς Εστία
τοῦ Εὐθ. Π. Πέτρου

Ἀποχαιρετῶντας ἕναν ἐμμονικό εἰκονοκλάστη

Δημήτρης Καπράνος
Ὁ Στέφανος Μάνος ἦταν Ἀρκάς, μέ καταγωγή ἀπό τήν Βλαχοκερασιά

Σκιαδάς: Η ΠΑΝΑΓΙΑ (ΑΓΙΑ ΤΡΙΑ∆Α) ΣΤΟΥ ΓΟΥ∆Η ΚΑΙ Η ΤΑΡΑΧΩ∆ΗΣ ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ

Ελευθέριος Σκιαδάς
Η Μονή Πετράκη διεκδικούσε τα νερά του Ηριδανού που εκµεταλλευόταν ο ∆ήµος Αθηναίων επί Οθωνα