Οι γάμοι της Μαργαρίτας

Παρασκευή, 6 Μαΐου 1960

Ο ΚΟΣΜΟΣ

Η ΠΡΩΗΝ ΜΗΤΡΥΙΑ

Από τας προκαταρκτικάς περιγραφάς της τελετής των γάμων της Μαργαρίτας: «Είναι ήδη γνωστά τα φορέματα που θα φορέσουν αι δύο εκ των τριών αλληλοδιαδόχων συζύγων του πατέρα του Τόνυ, αι οποίαι θα παρίστανται όλαι εις το Αββαείον». Η πρώτη, ως γνωστόν, είναι η μητέρα του Τόνυ• η Τρίτη είναι η σημερινή σύζυγος του πατρός του• την δευτέραν, όμως, που δεν είναι ούτε μητέρα, ούτε πλέον μητρυιά του γαμβρού, διατί την εκάλεσαν; Δεν έμενε παρά να καλέσουν και την σύζυγον του… Τάουνσεντ, αφού και αυτή είναι ολίγον συγγενής της Μαργαρίτας!

ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ

ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΗ Η ΠΑΡΟΧΗ ΦΩΤΑΕΡΙΟΥ

Κατά την τελευταίανσυνεδρίασιν του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Φωταερίου Αθηνών, απεφασίσθη η επέκτασις της παροχής φωταερίου προς την περιοχήν του Γ΄ Νεκροταφείου Αθηνών και εις έκτασιν 6 χιλιομέτρων. Η δαπάνη, ως υπολογίζεται, θα ανέλθη εις 4 εκατομμύρια δραχμών.

Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΙΣ

Τον Υπουργόν Προνοίας κ. Στράτονεπεσκέφθη ο Γερμανός εμπειρογνώμων κ. Γκρόουν και συνειργάσθη μετ’ αυτού επί θεμάτων αγροτικής ασφαλίσεως.

Απόψεις

Στόν Ἕβρο, ἀγαποῦν ἀκόμη τήν Ἑλλάδα

Δημήτρης Καπράνος
Εἶδα μιά ἀνάρτηση τοῦ Δημήτρη Χατζόγλου, κατοίκου τῆς Ὀρεστιάδος, καί δάκρυσα

Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 1966

Πρό 60 ἐτῶν
Πρό 60 ετων: «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΙΚΟΚΥΡΟΣΗΜΟΝ» - «ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΟΚ ΔΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΕΛΑΙΟΝ»

Ἡ Ἱστορία, ἐμπόδιο στά deals

Μανώλης Κοττάκης
Νά γιατί δέν πρέπει νά σβήσει τό κερί

«Βάλανε τόν λύκο νά φυλάει τό… καλώδιο»

Εφημερίς Εστία
Γαλλία καί Τουρκία ὑπέγραψαν στρατιωτική καί ἀμυντική συμφωνία

Ράπισμα κατά τῆς μετριοκρατίας

Εφημερίς Εστία
Ὁ Μητροπολίτης κ.κ. Γαβριήλ, ὁ καθηγητής κ. Ἰωαννίδης καί ὁ διδάκτωρ κ. Μελετόπουλος μίλησαν γιά τήν ἀριστεία, τόν πατριωτισμό, ἀλλά καί τίς παθογένειες τῆς σύγχρονης Ἑλλάδος