Ο κόσμος έχει ξυπνήσει…

Παρασκευή, 1 Απριλίου 1960

Ο ΚΟΣΜΟΣ

ΜΠΑΜ ΚΑΙ ΜΠΟΥΜ!

Κανονιοβολισμοί εκ του Λυκαβηττού εξύπνησαν σήεμρον την πρωΐαν τους Αθηναίους, διερωτωμένους ποίον ιστορικόν γεγονός εχαιρετίζετο, τόσον αιφνιδίως. Και πολλοί μεν, εύρον την εξήγησιν: Η Κυβέρνησις του ψεύδους – είπαν- θα απεφάσισε, ως φαίνεται, να εορτάζη και επισήμως την Πρωταπριλιάν! Αλλά το πράγμα εκρίθη μάλλον απίθανον από ένα παλαιόν Αθηναίον, ο οποίος απεφάνθη: «Αμ’ τότε ήτο περιττόν να μας ξυπνήσουν με κανονιές! Ο κόσμος έχει ξυπνήσει προ πολλού»!

ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ

Ο ΚΟΥΑΣΙΜΟΝΤΟ ΕΙΣ ΤΑΣ ΑΘΗΝΑΣ

Την προσεχή Δευτέραν αφικνείται εις Αθήνας ο Ιταλός ποιητής Σαλβατόρε Κουαζίμοντο, ο οποίος ετιμήθη το 1959 με το βραβείον Νόμπελ. Ο Κουαζίμοντο, του οποίου η μάμμη ήτο Ελληνίς εκ Πατρών, θα ομιλήση την Τρίτην εις την αίθουσαν του «Παρνασσού» με θέμα: «Ο ποιητής και ο πολιτικός». Θα παραμείνη εις Αθήνας μίαν εβδομάδα και θα του γίνουν διάφοροι τιμητικαί εκδηλώσεις εκ μέρους της Ακαδημίας, των πνευματικών ιδρυμάτων, των λογοτεχνικών οργανώσεων, του τουρισμού κ.λπ.

Απόψεις

Ὅταν λέμε ἰσόβια ἐννοοῦμε ἰσόβια

Εφημερίς Εστία
Ἐπεχείρησαν τήν κατάλυση τοῦ δημοκρατικοῦ πολιτεύματος μέ τά ὅπλα, δολοφόνησαν βουλευτές, διπλωμάτες, δικαστές, ἀστυνομικούς, ἐκδότες, βιομηχάνους καί ἀποροῦν γιατί παραμένουν στήν φυλακή – Μέ ἀφορμή τό αἴτημα Γιωτόπουλου

Μέρτς: Ἡ Οὐκρανία στήν ΕΕ χωρίς δικαίωμα ψήφου

Μανώλης Κοττάκης
Μέ Ἐπίτροπο καί εὐρωβουλευτές – Ἀντιστάθμισμα γιά τήν ἐπαναπροσέγγιση Βρυξελλῶν καί Μόσχας – Εἴσοδος τῆς Τουρκίας στήν ΕΕ δι’ ἀντιπροσώπου

Κυβερνοασφάλεια: Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η επεξεργασία των αλλαγών

Εφημερίς Εστία
Οι αλλαγές στην κυβερνοασφάλεια βρίσκονται στη φάση θεσμικής διαπραγμάτευσης, με κράτη, Κοινοβούλιο και φορείς να πιέζουν για τροποποιήσεις.

Κυβερνοασφάλεια: Γιατί η CSA2 δεν αφορά μόνο τις τηλεπικοινωνίες

Εφημερίς Εστία
Πώς η νέα αναθεώρηση του Cybersecurity Act επεκτείνει την κυβερνοασφάλεια πέρα από την τεχνική πιστοποίηση, αγγίζοντας κράτη και προμηθευτές.

Έρευνα: Η Κομισιόν ανοίγει θέμα κυριαρχίας μέσω της κυβερνοασφάλειας;

Εφημερίς Εστία
Η συζήτηση στις Βρυξέλλες για το Cybersecurity Act και τον πιθανό περιορισμό του ρόλου των κρατών της Ε.Ε. – Η ιδιαίτερη περίπτωση της Ελλάδας