Να λάβουν μέρος και χελώνες!

Σάββατον, 7 Μαΐου 1960

Ο ΚΟΣΜΟΣ

ΣΥΜΒΟΛΙΚΟΝ ΑΓΩΝΙΣΜΑ

«Την προσεχή Κυριακήν θα διεξαχθή ο αγών βάδην των ταχυδρομικών με την διαδρομήν από το Κεντρικόν Ταχυδρομείον μέχρι Πατησίων μετ᾽επιστροφής διά των οδών Αθηνάς, Ερμού, Αιόλου, Σταδίου, Ομονοίας κτλ.». Ο αγών αυτός γίνεται βάδην, συμβολίζων ίσως την… ταχύτητα με την οποίαν διανέμονται αι επιστολαί. Αλλ᾽ εν τοιαύτη περιπτώσει έπρεπε να λάβουν μέρος, συμβολικώς επίσης, και μερικαί… χελώναι, διότι η χελώνη, κατά το γνωστόν σόφισμα των Ελεατών, επέρασεν εις το τρέξιμον και αυτόν τον ωκύποδα Αχιλλέα.

ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ

ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Την μεσημβρίαν σήμερον εγένοντο τα εγκαίνια του νέου Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών εις την πλησίον του σανατορίου «Σωτηρία» περιοχήν. Εις τα εγκαίνια παρέστησαν ο πρωθυπουργός κ. Καραμανλής, οι υπουργός και υφυπουργός Προνοίας κ.κ. Στράτος και Ψαρρέας και άλλοι επίσημοι. Το νέον ΓενικόνΚρατικόνΝοσοκομείον είναι δυνάμεως 400 κλινών και έχει πλήρη και σύγχρονοντεχνικόνεξοπλισμόν.

Απόψεις

Οἱ κεραυνοί πίπτουν ἐπί τῶν κορυφῶν

Μανώλης Κοττάκης
Ἡ ἀπαγορευμένη συζήτηση γιά τήν ναυτιλία, τίς κυρώσεις, τό Ἰράν, τά διαβήματα βαλκανικῶν χωρῶν στόν Λευκό Οἶκο καί τήν ἐπίμαχη σύμβαση τῆς ΔΕΠΑ Ἐμπορίας μέ τήν Ἀλβανία τοῦ Ράμα

Ἡ Εὐρώπη σέ περιδίνηση

Μύρνα Νικολαΐδου
Τό τοξικό παρασκήνιο τῶν Βρυξελλῶν καί ἡ κοινωνική ἔκρηξις

Φόρμουλα συνεκμετάλλευσης χωρίς Δίκαιο τῆς Θάλασσας!

Μανώλης Κοττάκης
Πρόταση-σόκ ἀπό τόν ὑποψήφιο γιά τήν Ἀκαδημία Ἀθηνῶν Χρῆστο Ροζάκη στό νέο του βιβλίο γιά τήν «Ἐλευθερία τῶν Θαλασσῶν»

Την Τρίτη 27.10 με την «Εστία»: Σημαίες

Εφημερίς Εστία
Την Τρίτη 27.10 με την «Εστία»: Σημαίες

Την Παρασκευή 30.10 με την Εστία: Νομίσματα της Αρχαίας Ελλάδας

Εφημερίς Εστία
Την Παρασκευή 30.10 με την Εστία: Νομίσματα της Αρχαίας Ελλάδας