Να λάβουν μέρος και χελώνες!

Σάββατον, 7 Μαΐου 1960

Ο ΚΟΣΜΟΣ

ΣΥΜΒΟΛΙΚΟΝ ΑΓΩΝΙΣΜΑ

«Την προσεχή Κυριακήν θα διεξαχθή ο αγών βάδην των ταχυδρομικών με την διαδρομήν από το Κεντρικόν Ταχυδρομείον μέχρι Πατησίων μετ᾽επιστροφής διά των οδών Αθηνάς, Ερμού, Αιόλου, Σταδίου, Ομονοίας κτλ.». Ο αγών αυτός γίνεται βάδην, συμβολίζων ίσως την… ταχύτητα με την οποίαν διανέμονται αι επιστολαί. Αλλ᾽ εν τοιαύτη περιπτώσει έπρεπε να λάβουν μέρος, συμβολικώς επίσης, και μερικαί… χελώναι, διότι η χελώνη, κατά το γνωστόν σόφισμα των Ελεατών, επέρασεν εις το τρέξιμον και αυτόν τον ωκύποδα Αχιλλέα.

ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ

ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Την μεσημβρίαν σήμερον εγένοντο τα εγκαίνια του νέου Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών εις την πλησίον του σανατορίου «Σωτηρία» περιοχήν. Εις τα εγκαίνια παρέστησαν ο πρωθυπουργός κ. Καραμανλής, οι υπουργός και υφυπουργός Προνοίας κ.κ. Στράτος και Ψαρρέας και άλλοι επίσημοι. Το νέον ΓενικόνΚρατικόνΝοσοκομείον είναι δυνάμεως 400 κλινών και έχει πλήρη και σύγχρονοντεχνικόνεξοπλισμόν.

Απόψεις

Στα ίχνη των ανθρώπων

Εφημερίς Εστία
Με αδημοσίευτες εικόνες από τα ταξίδια του Γιάννη Ψιλάκη σε φυλές και πολιτισμούς του κόσμου κυκλοφορεί από το Μουσείο Μπενάκη το λεύκωμα «Ίχνη Ανθρώπων»

Σάββατον, 13 Αὐγούστου 1966

Βαρβάρα Φανίδη
Πρό 60 ετων

Ὁ «Ἱππέας τοῦ Ἀρτεμισίου»: Τό χάλκινο ἀριστούργημα τῆς ἑλληνιστικῆς τέχνης

Εφημερίς Εστία
Ὁ «Ἱππέας τοῦ Ἀρτεμισίου» ἀποτελεῖ ἕνα ἀπό τά πιό ἐντυπωσιακά ἔργα πού μᾶς κληροδότησε ἡ Ἑλληνική Ἀρχαιότητα καί τό μεγαλοπρεπέστερο χυτό ἄγαλμα ἀλόγου ἀγώνων μέ ἀναβάτη

Ἡ ἰσλαμική συμμαχία διευρύνεται καί ἀποσπᾶται ἀπό τήν Δύση

Εφημερίς Εστία
Ἤδη σχεδιάζεται ἐπέκτασις τῆς Συμφωνίας τῆς Μέκκας

Ἀσκήσεις ματαιοδοξίας

Μανώλης Κοττάκης
ΑΦΟΡΜΗ γιά τό σημερινό κείμενο είναι ὁ ἀπωτιωτικός τρόπος πού φέρθηκε ἡ Κυβέρνηση στό ἱστορικό στέλεχος τοῦ ΠΑΣΟΚ Σταῦρο Μπέ