“Μεγαλόσταυροι του… τενεκέ”!

Σάββατον, 4 Ιουνίου 1960

Ο ΚΟΣΜΟΣ

ΕΜΠΟΡΙΟΝ ΠΑΡΑΣΗΜΩΝ

«Απεκαλύφθη, ότι εις εκ των νεοδιορισθέντων Μητροπολίτων του αλεξανδρινού Θρόνου εις την Αφρικήν, ίδρυσεν αυτοβούλως παράσημον, τον «Σταυρόν του Ιουστινιανού του Α΄ σταυροφόρου του Χριστιανισμού εις την Μαύρην Ήπειρον». Ο Μητροπολίτης απένειμε το παράσημον εις διαφόρους ομογενείς, κατόπιν της καταβολής ωρισμένου ποσού». Αλλά μήπως και εδώ υπό του Ελληνικού κράτους απονεμομένα παράσημα έχουν πολύ μεγαλειτέραν αξίαν από αυτόν τον «Σταυρόν του Ιουστινιανού»; Η μόνη διαφορά είναι, ότι τα ιδικά μας θα έπρεπε να ονομασθούν Μεγαλόσταυροι του… Τενεκέ Ξεγάνωτου!…

ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΜΕΤΡΑ ΔΙΑ ΤΑΣ ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ

Ο υφυπουργός Προνοίας κ. Ψαρρέας δι’ εγγράφου του, προς το υπουργείον Δημοσίων Έργων επανέρχεται επί του θέματος της ανάγκης λήψεως μέτρων προστασίας της δημοσίας υγείας εκ της εξατμίσεως καυσαερίων των αυτοκινήτων. Ως γνωστόν, και προ καιρού το Αν. ΥγειονομικόνΣυμβούλιον είχε συζητήσει το θέμα δι’ ανακοινώσεώς του ετόνισε τους κινδύνους εκ των εξατμίσεων των καυσαερίων, είχε δε και τότε ζητηθή η επέμβασις του υπουργείου Δημ. Έργων, το οποίον, όμως, ουδέν μέχρι σήμερον έπραξεν.

Απόψεις

Ἡγετικό στέλεχος τοῦ ΕΛΙΑΜΕΠ ὁ νέος Συνήγορος τοῦ Πολίτη

Εφημερίς Εστία
Ἰσχυρές πιέσεις κοινοβουλευτικῶν παραγόντων σέ ἀρχηγούς κομμάτων, προκειμένου νά ψηφισθεῖ ὁ κ. Δημήτρης Σωτηρόπουλος στήν σημερινή διάσκεψη τῶν προέδρων καί νά ἐξασφαλίσει πλειοψηφία τριῶν πέμπτων

Ζήτημα ἁρμοδιοτήτων τοῦ Προέδρου τῆς Δημοκρατίας ἄνοιξε ἡ κ. Σακελλαροπούλου

Μανώλης Κοττάκης
ΧΑΡΗΚΑ ΠΟΛΥ πού εἶδα προχθές τό βράδυ, στήν ἐκπομπή «Ἐπίλογος» τῆς ΕΡΤ, τήν Πρόεδρο τῆς Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαρόπουλου νά παραχωρεῖ συνέντευξη στόν ἀξιόλογο συνάδελφο Ἀπόστολο Μαγγηριάδη.

Περί τηλε-μαγειρικῆς καί πραγματικότητος…

Δημήτρης Καπράνος
Προχθές ἔγινε πρῶτο θέμα σέ κάποιες ἐφημερίδες ἡ αἰφνίδια ἀπώλεια μιᾶς νέας γυναίκας.

Σάββατον, 25 Ἰουλίου 1964

Πρό 60 ἐτῶν
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΛΩΖΑΝ ΚΑΧΡΑΜΑΝΙ

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Ίωνα Δραγούμη στην Αθήνα

Εφημερίς Εστία
Με τη συμπλήρωση εκατόν τεσσάρων (104) ετών από την άνανδρη και φρικώδη δολοφονία του Ίωνος Δραγούμη από τα βενιζελικά παρακρατικά τάγματα του Γύπαρη, η «Επιτροπή Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων» και ο ακομμάτιστος πατριωτικός Σύλλογος «Ελληνική Ορθόδοξη Νεολαία-Ε.Ο.Ν.» αποτίουν από κοινού μετά σέβας φόρο τιμής στον εμβληματικό Έλληνα θεωρητικό του Εθνικισμού του οποίου οι μνημειώδεις μάχες για την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας, τις παραδοσιακές κοινότητες και την ενύλωση της Μεγάλης Ιδέας χάραξαν τις σύγχρονες αγωνιστικές διαδρομές για την ελευθερία της Φυλής μας και την θυσιαστική υπηρέτηση του συμφέροντός της.