Κυβερνητικό δώρο Πάσχα…

Σάββατον, 16 Απριλίου 1960

Ο ΚΟΣΜΟΣ

ΝΕΑΙ ΕΦΟΡΙΑΙ

«Διά Διατάγματος, δημοσιευθέντος εις την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, συνεστήθησαν τέσσαρες νέαι οικονομικαί εφορίαι εις την περιοχήν της τέως Διοικήσεως Πρωτευούσης διά την ευρυθμοτέραν είσπραξιν των δημοσίων εσόδων. Αι συνιστώμεναι νέαι οικονομικαί εφορίαι είναι εις Νέον Φάληρον, Περιστέρι, Αιγάλεω και Αγίους Αναργύρους Αθηνών». Εννοείται, ότι αυτή η «ευρυθμοτέρα είσπραξις των δημοσίων εσόδων», σημαίνει ασφαλώς νέα βάσανα διά τους φορολογουμένους! Φαίνεται, όμως, ότι δεν ημπορούσεν η Κυβέρνησις ν’ αφήση τους Αθηναίους χωρίς… δώρον του Πάσχα!

ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ

ΟΙ ΕΙΣΑΧΘΕΝΤΕΣ ΑΜΝΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΓΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Ο Υφ. Εμπορίου κ. Χρυσανθόπουλοςανεκοίνωσεν ότι εις την περιφέρειαν της τέως Διοικήσεως Πρωτευούσης εισήχθησαν διά το Πάσχα εν συνόλω 214 χιλιάδες αμνοί και ερίφια, εκ των οποίων 11 χιλιάδες προήρχοντο εκ του εξωτερικού.

Όσον αφορά τα αυγά διετέθησαν εις την κατανάλωσιν 15 εκατομμύρια, εκ των οποίων 6.450.000 εισήχθησαν από το Ισραήλ, την Βουλγαρίαν και την Πολωνίαν.

Απόψεις

«Τοκάτα για την Κόρη με το Καμένο Πρόσωπο»: Ενα σύγχρονο ορατόριο για την Ιστορία, τη μνήμη και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια

Εφημερίς Εστία
Η «Τοκάτα για την Κόρη με το Καμένο Πρόσωπο» μετατρέπει τη σκηνή του Auditorium σε έναν χώρο όπου η μουσική και ο λόγος συναντιούνται, φωτίζοντας τη φθορά της μνήμης και την εύθραυστη φύση της αλήθειας.

Την Παρασκευή 03.04 με την «Εστία»: Η Ιστορία της Δραχμής

Εφημερίς Εστία
Την Παρασκευή 03.04 και κάθε Παρασκευή με την  «Εστία»: Η ιστορία της Νεότερης Ελλαδας μέσα από τα χαρτονομισματα της δραχμής.

Το Σάββατο 04.04 με την Εστία: Μία διπλή προσφορά

Εφημερίς Εστία
Το Σάββατο 04.04  με την Εστία μία διπλή προσφορά

Την Κυριακή 05.04 με την «Εστία» της Κυριακής: Ο πόλεμος του πετρελαίου

Εφημερίς Εστία
Την Κυριακή 05.04 με την  «Εστία»: Ο πόλεμος του πετρελαίου – Ολη η αλήθεια για τις συγκρούσεις για το μαύρο χρυσό

Μέλος τῆς Φιλικῆς Ἑταιρείας ὁ Μπετόβεν

Εφημερίς Εστία
Ὁμοφροσύνη φιλίην ποιεῖ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ