ΕΤΟΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ 1876
Παρασκευή 24 Απριλίου 2026

Η Κοζάνη αδειάζει…

Σάββατον, 30 Απριλίου 1960

Ο ΚΟΣΜΟΣ

ΟΜΑΔΙΚΗ ΦΥΓΗ

«Πραγματικόν κύμα μεταναστεύσεως των νέων, ιδίως προς την Δυτικήν Γερμανίαν, σημειούται εις Κοζάνην. Εξ άλλου 1500 νέοι εκ Κοζάνης υπέβαλον εις την Καναδικήν Πρεσβείαν Αθηνών, αιτήσεις προς μετανάστευσιν εις Καναδάν». Αλλά οι 1500 νέοι της Κοζάνης πρέπει να είναι όλη η νεολαία της πόλεως την οποίαν καταβροχθίζει ο Μινώταυρος της μεταναστεύσεως! Τι να γίνη, όμως; Αφού οι κυβερνητικοί κύκλοι ειρωνεύονται τας Ελληνικάς αγροτοπόλεις, που επρότεινεν ο κ. Μαρκεζίνης, θα δημιουρηθούν αυτά εις… τον Καναδάν!

ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ

ΤΑ ΠΛΑΣΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΕΙΣ ΤΑ ΜΑΤΣ

Κατ’ ενεργηθείσαν υπό της Γενικής Ασφαλείας Αθηνών προανάκρισιν, διεπιστώθη ότι, κατά τον ποδοσφαιρικόν αγώνα Παναθηναϊκού – ΠΑΟΚ, του παρελθόντος Φεβρουαρίου, εκυκλοφόρησαν υπ’ αγνώστων πολυάριθμα πλαστά εισιτήρια.

Η «ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ»

Εκ του Υπουργείου Προνοίας ανεκοινώθη, ότι η «Ημέρα της Μητέρας» θα εορτασθή καθ’ άπασαν την χώραν την Κυριακήν 8ην Μαΐου.

Απόψεις

Ὅταν τά ἔντυπα ξυπνοῦν ἀναμνήσεις

Δημήτρης Καπράνος
Ἔλαβα μήνυμα ἀπο ἕναν φίλο, ὁ ὁποῖος μέ ρωτοῦσε ἐαν ἔχω παλαιά περιοδικά.

Σάββατον 23 Ἀπριλίου 1966

Πρό 60 ἐτῶν
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΚΚΟΡΑ!

IV Ευρωπαϊκό Forum Ανάπτυξης Θεσσαλίας: Σχεδιάζοντας το μέλλον της Θεσσαλίας – Οικοδομώντας την Ελλάδα της Ευρώπης

Εφημερίς Εστία
Σε μια κρίσιμη εποχή κατά την οποία η Ευρώπη επαναπροσδιορίζει τις στρατηγικές της προτεραιότητες και οι περιφέρειες καλούνται να διαμορφώσουν τη δική τους βιώσιμη και ανταγωνιστική αναπτυξιακή πορεία, το 4ο Ευρωπαϊκό Forum Ανάπτυξης Θεσσαλίας επιστρέφει στη Λάρισα στις 28 και 29 Απριλίου 2026, καθιστώντας τη Θεσσαλία τόπο σύνθεσης ιδεών και παραγωγής πολιτικής σκέψης.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η “Χρηστίδειος τελετή 2026”

Εφημερίς Εστία
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, στην κατάμεστη αίθουσα θεάτρου του συλλόγου, ήταν ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος.

Πέτρος Γαϊτάνος – Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης: Ο βίος – Οι λόγοι & οι ύμνοι του Αγίου

Εφημερίς Εστία
Συμμετέχουν η Κατερίνα Διδασκάλου και ο Λεωνίδας Κακούρης Αφηγηματική Μουσική Παράσταση