ΕΤΟΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ 1876
Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2026

Για πληθυσμό 100.000!

Σάββατον, 28 Μαΐου 1960

Ο ΚΟΣΜΟΣ

ΔΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΥ ΟΔΟΥ

Τον κ. Υπ. Δημ. Έργων επεσκέφθη πολυμελής Επιτροπή του Προοδευτικού Αγροτικού Συλλόγου Πηνειωτών Ηλείας και εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων Αμαλιάδος, ήτις ανέπτυξε το θέμα της κατασκευής της οδού Αμαλιάδος -Σιμοπούλου και της επεκτάσεως αυτής μέχρι της υπ’ αριθ. 111 Εθνικής οδού. Η οδός αύτη πρόκειται να εξυπηρετήση πληθυσμόν υπερβαίνοντα τους 100.000 κατοίκους.

ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ

ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΑΘΗΤΟΥ

Εις την επί της οδού Πυθίας 24 ανεγειρομένην οικοδομήν ετραυματίσθη, συνεπεία πτώσεώς του εκ του γ΄ ορόφου εις το «φρεάτιον» του ανελκυστήρος, ο 15ετής μαθητής Στ. Ψαράκης. Ο τραυματισθείς ανήλθεν εις την οικοδομήν, επωφεληθείς ολιγολέπτου απουσίας του φύλακος, διά να παρακολουθήση την προβαλλομένην ταινίαν εις τον παραπλεύρως ευρισκόμενον κινηματογράφον «Ανίτα».

*Επειδή η 29ηΜαΐου 1960 ήταν Κυριακή και η «Εστία» δεν είχε κυκλοφορήσει, σταχυολογούμε κείμενα από το φύλλο της προηγουμένης ημέρας, 28ης Μαΐου 1960.

Απόψεις

ΦΡΑΝΣΙΣ ΦΟΡΝΤ ΚΟΠΠΟΛΑ: Ἡ… Τέχνη χρόνια δέν κοιτᾶ!

Εφημερίς Εστία
Ὁ 87ετής κορυφαῖος σκηνοθέτης ἐδήλωσε ὅτι «τώρα, τό Χόλλυγουντ δέν μέ θέλει πιά

Τό λιοντάρι στήν χρυσοχοΐα: Ἡ συμβολική γλῶσσα τῶν ἀρχαιοελληνικῶν κοσμημάτων

Εφημερίς Εστία
Τό λιοντάρι ἦταν ἀπό τήν Ἀρχαιότητα ἕνα ἀγαπημένο θέμα σέ πολλούς πολιτισμούς

«Χέρι» στίς θυρίδες ἀπό τόν Τσίπρα

Εφημερίς Εστία
Τί ὁμολόγησε γιά τό περιουσιολόγιο ὁ ἀναπληρωτής τομεάρχης Οἰκονομικῶν τῆς ΕΛΑΣ

Οἱ κρυφές δημοσκοπήσεις καί τά ἀλαλάζοντα κύμβαλα

Μανώλης Κοττάκης
Τίς δημοσκοπήσεις ἑταιρειῶν πού δέν εἶναι μέλη τῆς ESOMAR καί δέν ὑπόκεινται στόν ἔλεγχό της μήν τίς παίρνετε τοῖς μετρητοῖς.

Ἀμερικανική παρέμβασις ὑπέρ τῆς Μονῆς τοῦ Σινᾶ

Εφημερίς Εστία
Η Υπόθεσις τῆς Μονῆς Ἁγίας Αἰκατερίνης στό Σινᾶ εἰσέρχεται στήν πλέον κρίσιμη φάση της.