Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 1961

Ο ΚΟΣΜΟΣ

Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΚΑΡΔΙΑ

«Εκ του πανεπιστημίου του Τόκιο ανεκοινώθη χθες ότι, διά πρώτην φοράν εις τον κόσμονκατεσκευάσθη τεχνητή καρδιά, δυναμένη να λειτουργήση και εντός του ανθρωπίνου σώματος». Όμως, οι άνθρωποι με την ψεύτικηνκαρδιάν, θα ευρίσκωνται εις πολύ δύσκολονθέσιν, προκειμένου να πείσουν εκείνον ή εκείνην, που αγαπούν διά την… ειλικρίνειαν των αισθημάτων τους! Ο δε στίχος του ρωμαντικούποιητού: «Και είχεν εις τα στήθη της / Η νέα μία καρδίαν» θα ημπορή, τώρα, ν’ αλλάξη: «Και είχεν εις τα στήθη της -φευ! -τεχνητήνκαρδίαν!».

ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ

ΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΝ ΚΟΜΜΑ ΕΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΝ

ΒΟΝΝΗ. -Μεταδίδεται εκ Ντουσιμπουργκ ότι η αστυνομία απηγόρευσε χθες συγκέντρωσιν οπαδών του νεοναζιστικού κόμματος «Λουντεντορφ», το οποίον αυτοτιτλοφορείται «ομοσπονδία διά την αναγνώρισιν του Θεού», με τον ισχυρισμόν ότι τούτο προβαίνει εις ενεργείας αναρμόστους με το ελεύθερονδημοκρατικόν καθεστώς της χώρας.

Απόψεις

Ἡ σταδιακή κατάρρευσις τῆς γερμανικῆς Χριστιανοδημοκρατίας

Εφημερίς Εστία
Οἱ αἰτίες ἀνάγονται στήν οὐσιαστική ἀπεμπόληση τῶν παραδοσιακῶν ἀξιῶν της

Στή χώρα τῶν Λωτοφάγων

Εφημερίς Εστία
O Yπουργός Οἰκονομικῶν καί πρόεδρος τοῦ παράτυπου Eurogroup νομίζει ὅτι συγκίνησε τό Πανελλήνιο μέ τήν ἐξαγγελία ὅτι ἐλαφρύνει τίς μέλλουσες γενεές τῶν Νεοελλήνων ἐπιβαρύνοντας τήν παροῦσα

Ὅταν τό Αἰγαῖο παύει νά χωρίζει

Εφημερίς Εστία
Ἡ ἰδιαίτερη σχέση τῶν μικρασιατικῶν παραλίων μέ τήν Ἑλλάδα

Ο «Στρατηγός» και ο «Κανονιέρης»: Μια φιλία σχεδόν 60 χρόνων «ζωντανεύει» στην Ξάνθη

Εφημερίς Εστία
Η ιστορία του Μίμη Δομάζου και του Αντώνη Αντωνιάδη «ζωντανεύει» μέσα από το βιβλίο του Κώστα Μπλιάτκα

Ξέφυγαν εντελώς οι Τούρκοι. Μας απειλούν ευθέως με πόλεμο!!!

Εφημερίς Εστία
O Τούρκος υπουργός Άμυνας… ρίχνει βόμβα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο