Ας φωτογράφιζαν την Ομόνοια…

Σάββατον, 9 Απριλίου 1960

Ο ΚΟΣΜΟΣ

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΤΩΝ

Πρέπει να είναι πολύ αφελείς οι δύο υπάλληλοι της Σοβιετικής πρεσβείας, που είχαν την φαεινήν ιδέαν, υπό το πρόσχημα τουριστικών περιπάτων, να φωτογραφήσουν -εις την εποχήν αυτήν των ατομικών πυραύλων- ένα στρατώνα και δύο αποθήκας εις τα… Φάρσαλα! Ακόμη και αν εσκέφθησαν, δι’ αυτού του τρόπου, να δώσουν εις το Κρεμλίνον μίαν ιδέαν της καταστάσεώς μας, είναι μεγάλη η κουταμάρα των. Είχαν όλην την ευχέρειαν να φωτογραφήσουν τους πίδακας και τας τσουλιομένας κλίμακας της Πλ. Ομονοίας. Και αι φωτογραφίαι αυταί θα επέτρεπαν εις τον εχθρόν τα ασφαλέστερα συμπεράσματα διά τα χάλια μας.

ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣ ΒΕΛΤΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΘΕΣΕΩΣ ΤΩΝ ΧΑΝΣΕΝΙΚΩΝ

Υπό του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Αντιλεπρικού Σταθμού του Νοσοκομείου Λοιμωδών Νόσων απεφασίσθη η λήψις σειράς μέτρων προς βελτίωσιν των όρων διαβιώσεως και νοσηλείας των χανσενικών. Ούτω, μεταξύ άλλων, εβελτιώθη το συσσίτιον των νοσηλευομένων, ηυξήθη το ημερομίσθιων των εξ αυτών εργαζομένων, εγένετο προμήθεια νέου ακτινολογικού μηχανήματος και εγκατάστασις εργαστηρίου εργασιοθεραπείας.

Απόψεις

«Ἐλεύθερη Θράκη»: 81 χρόνια ἐκδοτικῆς ζωῆς μέ καθοριστικό ρόλο στήν ἱστορία τοῦ τόπου

Εφημερίς Εστία
Γενέθλια εἶχε χθές ἡ ἡμερησία ἐφημερίς «Ἐλεύθερη Θράκη», ἡ ὁποία εἰσῆλθε στό 82ο ἔτος τῆς ἐκδοτικῆς της ζωῆς.

Tην Παρασκευή 08.05 με την «Εστία»: Η Ιστορία της Δραχμής

Εφημερίς Εστία
Την Παρασκευή  08.05 και κάθε Παρασκευή  με την  «Εστία»: Η ιστορία της Νεότερης Ελλαδας μέσα από τα χαρτονομισματα της δραχμής.

Το Σάββατο 09.05 με την Εστία: Οι βασιλείς της Ελλάδος – Εικόνες & στιγμιότυπα

Εφημερίς Εστία
Το Σάββατο 09.05  με την Εστία: Οι βασιλείς της Ελλάδος – Εικόνες & στιγμιότυπα

Την Κυριακή 10.05 με την Εστία της Κυριακής: «Ο Γρίβας και η “Χ”»

Εφημερίς Εστία
Tην Κυριακή 10.05 με την «Εστία» αποκαλύπτεται ένα κρυφό κεφάλαιο της Ιστορίας.

Νόμους ἔχουμε, τάξη δέν ἔχουμε

Εφημερίς Εστία
Ἀποσπασματικά καί ἄκαμπτα μέτρα πού ἀφήνουν κενά – Ὑπερβολές καί ἔλλειψις ἐνημερώσεως πού ταλαιπωροῦν τούς πολῖτες – Ἐλλείπει ἡ «κουλτούρα ἀσφαλείας»