ΕΤΟΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ 1876
Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

Ακούτε και σημειώνετε

ΑΡΧΕΣ περασμένου Δεκεμβρίου , λίγο πριν τα Χριστούγεννα, επισκέφθηκα το Μέγαρο Μαξίμου

Αυτοί που συνήθως με παρακολουθούν έμαθαν το πρώτο μου ραντεβού στις 12/12 και το έγραψαν στα έντυπα τους -έκτακτο παράρτημα εξέδωσαν – λες και είναι είδηση να συναντά κανείς δημοσιογράφος πολιτικούς. Δεν έμαθαν όμως ποτέ το δεύτερο ραντεβού της 13/12. Kαι στις δύο συναντήσεις έγινε, μεταξύ άλλων, επισκόπηση της υποθέσεως Novartis. Στην πρώτη άκουσα την άποψη ότι ”εμείς δεν κυνηγάμε μάγισσες” -ήταν ο καιρός που η έρευνα της Προανακριτικής είχε ”βαλτώσει”. Δεν είχε αρχίσει ακόμη η απόπειρα ”παραδικαστικό”. Στην δεύτερη συνάντηση άκουσα μια εξίσου ενδιαφέρουσα άποψη: ” Ξέρεις έχουμε διενεργήσει μυστική μέτρηση η οποία δείχνει ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος θεωρείται το πλέον μισητό και το πλέον σάπιο πρόσωπο στην ελληνική κοινωνία. Ό,τι και να πει στην Προανακριτική , δεν ανησυχούμε. Δεν ακούγεται! ”. Βεβαίως στην θέση αυτή έγινε και μια προσθήκη: ”Αλλωστε τα στοιχεία είναι αντικειμενικά εναντίον του”.

Συγκράτησα στην μνήμη μου όσα άκουσα εκείνη την ημέρα. Πράγματι. Ο Παπαγγελόπουλος δεν ακούγεται. Την ομιλία του από το κανάλι της Βουλής πόσοι να την παρακολούθησαν; Τα κανάλια ελάχιστα μετέδωσαν. Τα σάιτ ανήκουν στην κατηγορία… ”Μένουμε ασφαλείς” και αυτά. Το γεγονός ότι δεν ακούγεται δεν σημαίνει όμως και πως δεν τον ακούμε! Μπορεί να θεωρείται μέγας σκευωρός και ιντριγκαδόρος, Ρασπούτιν σύμφωνα με το παρατσούκλι που του κόλλησε κορυφαίος πολιτικός με έφεση στην ρωσσική ιστορία (σιγά μην το σκέφθηκε η Ράικου), μπορεί να ανακηρύσσεται μέγας αριστερός σατανάς, παλιοσυριζαίος, ρεμάλι αταίριαστο με την αισθητική μας αλλά αυτά που λέει τα ακούμε. Ανεξαρτήτως της ποινικής τύχης του. Τι συγκρατήσαμε λοιπόν από την ομιλία του στην Βουλή; Πρώτον ότι αυτός ο παλιοσυριζαίος θεωρείτο ακόμη και ως υπουργός του Τσίπρα στέλεχος της κεντροδεξιάς παράταξης και αξιόπιστος συνομιλητής κορυφαίων στελεχών της. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης τον έβλεπε μέχρι τα τελευταία του στο διαμέρισμα της οδού Ρηγίλλης. Του απεκάλυπτε πράγματα. Ακόμη και για την συμμετοχή του Κυριάκου στην κούρσα για την αρχηγία το 2016 του εμπιστεύτηκε λεπτομέρειες. Ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος ήταν στα μαχαίρια με τον ΣΥΡΙΖΑ και αρνήθηκε να παραδώσει το Μαξίμου στον Τσίπρα επίσης έβλεπε μυστικά τον Παπαγγελόπουλο στην οικία του στην οδό Μπενάκη στην Κηφισιά. Ποιος ζητούσε τα ραντεβού, ο ίδιος ή ο ”κύριος Μίμης” μικράν αξία είχε. Το βέβαιον είναι ότι του άνοιγε την πόρτα της ιστορικής οικίας Δέλτα και αυτό δεν οφείλετο απλώς στην κοινή Μεσσηνιακή τους καταγωγή. Με τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο επίσης Μεσσήνιο ο οποίος τον τοποθέτησε το 2009 διοικητή της ΕΥΠ είχε πάντοτε καλή σχέση. Το ίδιο και με τον Κώστα Καραμανλή αν και έχουν να ιδωθούν χρόνια.

Το πρώτο που προκύπτει λοιπόν από την ομιλία του και τα γεγονότα που φώτισε είναι ότι ο Παπαγγελόπουλος δεν ήταν ένας κλασικός συριζαίος. Και μετά την αυτομόληση του στον Τσίπρα (ο οποίος τον πήρε επειδή είχε μαύρα μεσάνυχτα για τις ισορροπίες στο συντηρητικό κάστρο της Δικαιοσύνης ) ο Παπαγγελόπουλος ήταν σε ανοικτή γραμμή με όλες τις πτέρυγες στη ΝΔ. Ήταν αποδεκτός συνομιλητής και ως υπουργός του Τσίπρα. Ακούγεται δεν ακούγεται σήμερα, αυτή είναι η αλήθεια. Το δεύτερο που συγκρατήσαμε από όσα αποκάλυψε ο Παπαγγελόπουλος στην Βουλή είναι ότι δικαστικοί λειτουργοί όπως η εισαγγελεύς Τσατάνη συζητούσαν ή πιέζονταν από πολιτικά πρόσωπα για ανοικτές ποινικές υποθέσεις. Ειδικώς τον καιρό που χειριζόταν την υπόθεση του Βατοπεδίου. Η δε ερώτηση που υπέβαλλε η εισαγγελεύς στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη αν έπρεπε να υποκύψει σε έξωθεν πιέσεις και να προφυλακίσει τον Ιωάννη Αγγέλου είναι ένα γεγονός που αφορά την νεότερη ιστορία της χώρας. Αλλά και την ιστορία της παράταξης.

Θυμίζω δύο γεγονότα της εποχής για να καταλάβουμε την σημασία της: Την στιγμή που κάποιοι πίεζαν την Τσατάνη να βάλει φυλακή τον Αγγέλου η αρμόδια επιτροπή ”πόθεν έσχες” της Βουλής κλήρωνε τυχαία τα ονόματα των Καραμανλή-Ρουσόπουλου προκειμένου να γίνει δειγματοληπτικός έλεγχος στις περιουσίες τους. Την στιγμή που η Τσατάνη πιεζόταν να προφυλακίσει τον Γιάννη Αγγέλου το ΠΑΣΟΚ σχεδίαζε να βάλει φυλακή τον Κώστα Καραμανλή. Το ομολόγησε σε ραδιοφωνική εκπομπή τον Αύγουστο του 2018 ο Ανδρέας Λοβέρδος κατονομάζοντας και ποιος του είπε ότι ετοιμάζεται κελί για τον Καραμανλή: Ο πανίσχυρος Τσάρος του Παπανδρέου Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Επειδή λοιπόν ο Παπαγγελόπουλος θεωρείται αναξιόπιστο πρόσωπο από τις δημοσκοπήσεις θα βάλουμε βαμβάκι στα αυτιά να μην ακούμε αυτά τα φοβερά και τρομερά; Ειδικώς τώρα που κτυπούν την πόρτα της ΝΔ υβριστές και διώκτες της παράταξης; Και άντε! Ας πούμε πως για ένα τμήμα της ”σοβαρής” αστικής τάξεως υπάρχει αδιαφορία για τον ”Βούδα” Καραμανλή. Για όσα αποκάλυψε ο Παπαγγελόπουλος ότι η έρευνα της Siemens έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης για να χτυπηθεί η πορεία της Ντόρας Μπακογιάννη προς την αρχηγία της ΝΔ και για να ”καούν” ολοσχερώς οι μετοχές του νυν Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αδιαφορία; Ούτε και αυτά θεωρούνται ενδιαφέρον ακρόαμα; Πάμε τώρα στα θέματα της Δικαιοσύνης. Εμείς που αγαπάμε το κράτος δικαίου και χαλάμε τον κόσμο εναντίον των παρεμβάσεων του ΣΥΡΙΖΑ στην Δικαιοσύνη δεν θεωρούμε ενδιαφέροντα και δεν πρέπει να αξιώσουμε απαντήσεις για όσα ακούστηκαν για τρεις εισαγγελείς επειδή τα κατήγγειλε ο ”σατανάς” Παπαγγελόπουλος; Σοβαρά; Απευθύνομαι στους έντιμους δικαστές που μας διαβάζουν και τους ρωτώ: Αν ήσασταν εισαγγελέας Διαφθοράς και ερευνούσατε υπόθεση συγκεκριμένης εταιρείας και γνωρίζατε ότι η εταιρεία αυτή είχε εμβάσει τρεις φορές ποσά σε λογαριασμούς σας θα μένατε στην υπόθεση; Θα ζητούσατε εξαίρεση; θα κάνατε εν πάση περιπτώσει μια ερώτηση στο αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο; Διότι αυτά κατήγγειλε ο ”σατανάς” Παπαγγελόπουλος για την τέως εισαγγελέα Διαφθοράς. Ότι παρέμεινε στην υπόθεση και θυμήθηκε να παραιτηθεί όταν συνελήφθη με την ”γίδα στην πλάτη”. Αν πάλι ήσασταν εισαγγελεύς οικονομικού εγκλήματος και ερευνούσατε τα φορολογικά συγκεκριμένου καναλάρχη και ποδοσφαιρικού παράγοντα θα τολμούσατε να εμφανιστείτε μαζί του στο γήπεδο, να καθίσετε δίπλα-δίπλα και να φωτογραφηθείτε; Διότι αυτό κατήγγειλε ο Παπαγγελόπουλος για έναν τέως εισαγγελέα, νυν Ιαβέρη του. Εάν πάλι ερευνούσατε ένα μεγάλο τραπεζικό σκάνδαλο που κατέστρεψε την οικονομία ενός αδελφού κράτους της Κύπρου, θα δίνατε την δυνατότητα στον τραπεζίτη που ψάχνατε να ανακοινώσει πριν από εσάς την απαλλαγή του στα κανάλια; Διότι αυτό κατήγγειλε για τέως εισαγγελέα ο Παπαγγελόπουλος. Και στα σοβαρά δεν θα ασχοληθούμε διότι ο ”κύριος Μίμης” είναι κατηγορούμενος και διότι δεν… ακούγεται; Ωραία αντίληψη περί Δικαιοσύνης!

Και τέλος, μια απορία: Θα τολμήσει κυβέρνηση να βάλει άνθρωπο του Τύπου στην φυλακή επειδή κάποιος επιχειρηματίας βάφτισε ”μίζα” τα έξοδα αποζημίωσης εκδίκασης ιδιωτικής διαφοράς σε ένα βρεταννικό δικαστήριο; Επικαλούμενος μάλιστα ως μέσον τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ λες και είμαστε μπανανία; Και πιστεύετε ότι όλα αυτά την στιγμή που η χώρα βουλιάζει στην ύφεση θα περάσουν έτσι; Απαρατήρητα; Επειδή δεν τα παίζουν τα κανάλια; Δεν είμαστε με τα καλά μας. Μια παλιά εκπομπή της Ελληνικής Ραδιοφωνία είχε τον τίτλο…”Ακούτε και σημειώνετε”. Ε λοιπόν εδώ βρισκόμαστε αγαπητοί, απευθύνομαι στην Πολιτεία τώρα. Στο ”ακούτε”. Προσεχώς και θα ακούτε και θα σημειώνετε.

Απόψεις

Ἀντίθετο τό ΣτΕ μέ τό τεκμήριο τῶν 10.920 εὐρώ γιά ἐλεύθερους ἐπαγγελματίες

Εφημερίς Εστία
Βόμβα ἀπό τό Ἐπιστημονικό Συμβούλιο τῆς Βουλῆς – «Προβληματική ἡ ἐπίκλησις τῆς κοινῆς πείρας γιά τήν συναγωγή τεκμηρίου ἐλάχιστου καθαροῦ εἰσοδήματος» – «Τό εἰσόδημα μή μισθωτῶν ἐνδεχομένως νά εἶναι καί ἀρνητικό στήν βιοτεχνία καί τό ἐμπόριο» – Δέν συμβαδίζει μέ τήν νομολογία!

Παναγιώτης Λιάκος: Πρόσκληση στην εκδήλωση – παρουσίαση του βιβλίου του «Η αλήθεια για τον Ελευθέριο Βενιζέλο»

Εφημερίς Εστία
Ο δημοσιογράφος – συγγραφέας Παναγιώτης Λιάκος και η «ΑΜΜΩΝ» εκδοτική σας προσκαλούν στην παρουσίαση του αποκαλυπτικού βιβλίου «Η αλήθεια για τον Ελευθέριο Βενιζέλο».

Γιατί τόν καλέσαμε;

Μανώλης Κοττάκης
Ἐπαναφέρει Μαδρίτη – Ἑλσίνκι, ζωτικά συμφέροντα καί μεθοριακές διαφορές μέ συναφῆ θέματα ὁ Τοῦρκος Πρόεδρος

Στά 657 δισ. εὐρώ τό χρέος τῆς Ἑλλάδος

Εφημερίς Εστία
Τί ὀφείλει τό κράτος καί ὁ ἰδιωτικός τομεύς

Δικό μας εἶναι τό Μουσεῖο, τό κλείνουμε τήν Τρίτη!

Δημήτρης Καπράνος
Εἴμαστε μιά οἰκογένεια πού διαβάζει πολύ. Ὁ πατέρας μας μοῦ εἶχε ἀποκαλύψει τό –κατά τήν ἄποψή του– τρίπτυχο προκειμένου νά φθάσεις ἐκεῖ πού ἐπιδιώκεις. «Διάβαζε, διάβαζε, διάβαζε!»