1500 σύνεδροι εξ Ευρώπης

Σάββατον, 9 Απριλίου 1960

Ο ΚΟΣΜΟΣ

ΤΟ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓ. ΣΥΝΕΔΡΙΟΝ

Η επίσημος εναρκτήριος συνεδρία του Α’ Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Οφθαλμολογικής Εταιρείας, εις το οποίον συμμετέχουν 1.500 σύνεδροι εξ όλων των χωρών της Ευρώπης, και των άλλων ηπείρων, ωρίσθη διά την 10ην π.μ. της προσεχούς Δευτέρας εις την αίθουσαν του κινηματοθεάτρου «Παλλάς». Την έναρξιν των εργασιών του Συνεδρίου θα κηρύξη δι’ ειδικής ομιλίας η Α.Μ. ο Βασιλεύς.

ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ

ΑΙ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΑΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑΙ

Αι Ελληνογερμανικαίσυνομιλίαι επί των θεμάτων της αυξήσεως της εξαγωγής των καπνών εις την ΔυτικήνΓερμανίαν και της επενδύσεως εν Ελλαδι Γερμανικών κεφαλαίων, θα συνεχισθούν την Δευτέραν. Τα μέλη των δύο αντιπροσωπειών ανεχώρησαν την πρωΐαν εις Μετέωρα, οπόθεν θα επανέλθουν αύριον την εσπέραν.

*Επειδή η 10η Απριλίου 1960 ήταν Κυριακή και η «Εστία» δεν είχε κυκλοφορήσει, σταχυολογούμε κείμενα από το φύλλο της προηγουμένης ημέρας, 9ηςΑπριλίου 1960.

Απόψεις

Μια βραδιά κατανυκτικής μυσταγωγίας

Εφημερίς Εστία
Χθες στο ΔΩΛ με τη Σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου και τον Λάκη Λαζόπουλο στο Ορατόριο «Ύμνοι Αγγέλων σε ρυθμούς ανθρώπων»

Ἑπτά ὑπουργοί «θύματα» τῆς Εὐρωπαίας Εἰσαγγελέως

Εφημερίς Εστία
Τσιάρας, Κεφαλογιάννης, Βαρτζόπουλος, Κέλλας χθές, Βορίδης, Μπουκῶρος, Χατζηβασιλείου στό πρῶτο κῦμα καί ἕπεται συνέχεια – Ρυθμιστής ἡ Λάουρα Κοβέσι, πού ἐξέθεσε τήν ἑλληνική Δικαιοσύνη

Σέ πορεία διαλύσεως τοῦ ΝΑΤΟ

Εφημερίς Εστία
ΕΙναι πολλά χρόνια τώρα πού τό διεθνές σύστημα παραπαίει.

Σχέδιο γιά δελτίο στά καύσιμα ἐξετάζει ἡ ΕΕ

Εφημερίς Εστία
Ακόμη καί τήν ἐπιβολή δελτίων στά καύσιμα ἐξετάζει ἡ ΕΕ προκειμένου νά ἀντιμετωπίσει τό ἐνεργειακό σόκ μέ τό ὁποῖο εἶναι ἀντιμέτωπη λόγῳ τοῦ πολέμου στήν Μέση Ἀνατολή.

Στό τέλος θά νικήσουν καί οἱ τρεῖς τους

Δημήτρης Καπράνος
Ἔμεινα ἄυπνος μέχρι τίς τέσσερεις τά ξημερώματα, γιά νά παρακολουθήσω τό «διάγγελμα» τοῦ Προέδρου Τράμπ.