Ούτε απομόνωση ούτε μετάλλαξη

  • Ξέρεις φίλε εγώ είμαι… κεντροδεξιών καταβολών…

…Αλλά το καλύτερο για εμάς είναι νομίζω το εξής: Να πάμε με άλλο αρχηγό στις εκλογές, να διεκδικήσουμε ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος είναι σε κρίση, να αυξήσουμε το ποσοστό μας, να επανεκλεγούμε βουλευτές με το ΚΙΝΑΛ και έπειτα να συνεργαστούμε με τον Κυριάκο!

Ο κύριος-α που μου μιλούσε στο τηλέφωνο είναι παλαιός γνωστός-ή. Βουλευτής. Σε γενικές γραμμές τον/την εκτιμώ. Έτυχε να τον/την γνωρίσω όταν περιόδευε στα χωριά της περιφέρειας του τον καιρό που το ΠΑΣΟΚ βρισκόταν σε κρίση το 2006 και εκείνος-η ήταν νεαρός-ή πολιτευτής. Δεν ξέρω γιατί αλλά πάντοτε εκτιμώ έναν πολιτικό όταν τον γνωρίζω να μάχεται στα “πέτρινα” χρόνια του κόμματός του. Ίσως γιατί έζησα από πολύ κοντά ως ρεπόρτερ τα “πέτρινα” χρόνια της ΝΔ . Αντιθέτως αντιπαθώ όσους βλέπω να ”σκάνε” μύτη μόλις φανεί η εξουσία στον ορίζοντα! Ο συγκεκριμένος-η βουλευτής μου τηλεφώνησε, λοιπόν, να μιλήσουμε μετά την αποκάλυψή μας ότι ο Κυριάκος ετοιμάζει διεύρυνση της κοινοβουλευτικής του πλειοψηφίας με μετεγγραφές από το ΠΑΣΟΚ. Πληροφορία απολύτως διασταυρωμένη από δύο πηγές, δεν παίζω ποτέ με τέτοια ζητήματα. Στην ουσία μου επιβεβαίωσε όσα φέραμε στο φώς της δημοσιότητος με την διαφοροποίηση ότι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ θα επιχειρήσουν να ανατρέψουν την Γεννηματά για να τεθεί εκ μέρους τους ζήτημα συνεργασίας ΝΔ-ΚΙΝΑΛ υπό άλλη ηγεσία σε ισότιμη βάση. Αλλά αν αυτό δεν επιτευχθεί, αν η κ. Γεννηματά δεν ανατραπεί και αποφασίσει να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ; Σε αυτό το ερώτημα δεν μου απάντησε τι θα κάνει ο-η κ. βουλευτής. Ίσως γιατί η εξέλιξη σε αυτή την περίπτωση είναι αυτονόητη: Όσοι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ διαφωνούν με την συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ θα αποχωρήσουν και θα ζητήσουν να ενταχθούν στην- έχουσα αποδεδειγμένα ανοικτές αγκάλες- ΝΔ. Στην πραγματικότητα επομένως, προς τι ο κουρνιαχτός που σηκώθηκε; Την αλήθεια γράψαμε. Ίσως νωρίς αλλά την αλήθεια. Δεν αποκαλύψαμε κάτι συγκλονιστικό. Η απλή αναλογική και οι δημοσκοπήσεις παράγουν ήδη διεργασίες και πολιτικά αποτελέσματα, όχι τα ΜΜΕ. Εμείς απλώς τα ”φωτίζουμε”. Δουλειά των πολιτικών είναι να κρύβουν τις ειδήσεις και δουλειά των δημοσιογράφων είναι να τις μαθαίνουν .

Τι συμβαίνει εδώ; Απλό, το επαναλαμβάνω. Η μακρά πρωτοπορία που δίνουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη αυτή την εποχή οι μετρήσεις ξύπνησαν τα ένστικτα επιβίωσης του λεγόμενου ”δημοκρατικού χώρου” (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ) ο οποίος βλέπει ότι πρώτον έρχονται εκλογές (οι χθεσινές διαρροές για την καταβολή των αναδρομικών των συνταξιούχων το Σεπτέμβριο ενισχύουν το σενάριο) και δεύτερον ότι ως ”χώρος” κινδυνεύει με πολιτική συντριβή. Από όσα μάλιστα διαβάζω φαίνεται ότι ο Τσίπρας το έχει εμπεδώσει. Εμπρός στην ανάγκη να συσπειρωθούν σε ένα σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ για να έχουν αξιοπρεπή ήττα ο τέως Πρωθυπουργός έχει εγκαταλείψει τους παλαιούς ηγεμονισμούς και τώρα όταν αναφέρεται στην Γεννηματά τονίζει με σεμνότητα ”πως εμείς καταγράφουμε θετικά την ρητορεία της αλλά δεν θέλουμε να προκαταλάβουμε τις εξελίξεις”. Δύο φορές χρησιμοποίησε την φράση ”δεν θα προκαταλάβουμε ” στην συνέντευξη του στην ”Αυγή”. Η δράση, ως γνωστόν, φέρνει αντίδραση. Το ”φλέρτ” Τσίπρα-Γεννηματά  ενεργοποιεί τον άξονα Μητσοτάκη-Βενιζελικών.

Κατόπιν όλων αυτών ειλικρινώς δεν κατανοώ την ταραχή κάποιων στο ΚΙΝΑΛ για τις αποκαλύψεις μας. Ομοίως δεν κατανοώ και την έκπληξη κάποιων στην ”περιφέρεια” του Μαξίμου για την αποκάλυψη του πολιτικού ”φλέρτ” της ΝΔ με τους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ. Έφθασαν στα αυτιά μου μάλιστα πληροφορίες ότι κατά κάποιους καχύποπτους η αποκάλυψή μας αποσκοπούσε δήθεν στο να χαλάσει το προξενιό, ότι έχει ως στόχο την δημιουργία …πόλου στο εσωτερικό της ΝΔ και άλλα τέτοια γραφικά. Μα και όταν αποκαλύψαμε την υποψηφιότητα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας τον περασμένο Νοέμβριο τα ίδια μας έλεγαν κάποιοι από τα ραδιόφωνα. Ότι θέλουμε να… ” κάψουμε ” το σενάριο. Ερώτηση: Κάηκε; Γιατί να καεί και τώρα αν αυτός που θα το αποφασίσει είναι πανίσχυρος, νιώθει ότι έχει την νομιμοποίηση και θεωρεί ότι σε εκλογές απλής αναλογικής… θα αυξήσει την συσπείρωσή του με μετεγγραφές από το ΠΑΣΟΚ; Εμείς είμαστε το …εμπόδιο; Σας παρακαλώ! Ας είμαστε σοβαροί! Όποιος έχει την ελευθερία έχει και την ευθύνη αγαπητοί.

Όσον αφορά τα σενάρια περί….πόλου -χαμογελάω- επισημαίνω τα εξής: Τους πόλους δεν τους φτιάχνουν οι δημοσιογράφοι αλλά τα γεγονότα. Όταν καθημερινά ο κορμός της βάσης σου αναστατώνεται την μία από δηλώσεις της Προέδρου της Δημοκρατίας, την άλλη από χειρισμούς της Προεδρίας 2021(Καποδίστριας), την τρίτη από χειρισμούς της υπουργού Παιδείας (διώξεις σε χριστιανούς), την τετάρτη από δηλώσεις του υφυπουργού Συντονισμού (Τοπαλούδη), την πέμπτη από χειρισμούς της υπουργού Πολιτισμού (Ξαρχάκος) και εσύ θέλεις να βάλεις και άλλο ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση, τότε δεν χρειάζονται οι δημοσιογράφοι για να δημιουργηθεί ο πόλος. Τον φτιάχνουν μια χαρά τον πόλο με τα ίδια τους τα χέρια οι κεντροαριστεροί-ές υπουργοί που προκαλούν την κοινωνία και οι ηγεσίες που τους ανέχονται. Ο ίδιος προσωπικά παρακολουθώ από τα 14 μου ως μαθητής από τις τάξεις της ΜΑΚΙ τις διεργασίες σε αυτή την μεγάλη παράταξη και από τα 22 μου ως επαγγελματίας δημοσιογράφος. Γνωρίζω άριστα ότι εμείς που έχουμε δημόσιο λόγο και διεκδικούμε να επηρεάσουμε τα πράγματα πέφτουμε καμμιά φορά στην παγίδα να θεωρούμε ότι είμαστε …συναρχηγοί με τον εκάστοτε αρχηγό της παράταξης. Το λάθος αυτό το έκαναν στο παρελθόν διάφοροι εμβληματικοί δημοσιογράφοι του χώρου μας, τέως αριστεροί, νυν μεταλλαγμένοι δεξιοί. Με γνωστά αποτελέσματα. Δεν έχω τον σκοπό, ούτε την διάθεση να το επαναλάβω. Γνωρίζω τα όρια. Λέω μαζί με άλλους- δεν ανακαλύπτω την Αμερική- ταπεινά την γνώμη μου και όποιος θέλει την ακούει όποιος θέλει την πετάει. Κανένα άγχος για την τύχη της.

Επί της αρχής, όμως, όπως χιλιάδες Έλληνες που ανήκουν ιδεολογικά από την εδώ πλευρά, επιθυμούμε μια Κεντροδεξιά που βασίζεται στην ανανέωση, στην μεταρρύθμιση, στην παράδοση και στην συνέχεια. Δεν την θέλουμε να ”κλείνεται ” στον εαυτό της σε σημείο που να απομονώνεται από την κοινωνία αλλά ούτε και να ”ανοίγεται ” σε τρίτους σε σημείο που να μεταλλάσσεται σε κάτι ξένο από τις αρχές της. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να παρακολουθούμε υπουργούς μειράκια, τύπου Χάρη Θεοχάρη, να ερωτώνται από γερμανικά περιοδικά (CICERO) για την προσφορά του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην ευρωπαϊκή ιδέα και να απαντούν κάνοντας πως δεν άκουσαν το όνομα του ιδρυτή της παράταξης με την οποία πολιτεύονται. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ακούμε ανθρώπους που δεν κόλλησαν ποτέ αφίσσα γι αυτό το χώρο στα ”πέτρινα” χρόνια -ενώ κάποιοι άλλοι το έκαναν- να μας παραδίδουν μαθήματα ιδεολογικής προσήλωσης. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ακούμε μαθήματα νομιμοφροσύνης από ανθρώπους που αποστάτησαν δύο και τρεις φορές από τον χώρο της Κεντροδεξιάς με στόχο γίνουν συνιστώσες της διαπλοκής για να γυρίσουν και να μηρυκάζουν ανόητες θεωρίες συνωμοσίας. Θα είμαστε λοιπόν εδώ, πάντα εδώ, πάντα εντός, και θα λέμε την γνώμη μας και τις πληροφορίες μας. Έχουμε κάθε δικαίωμα. Σαφές υποθέτω. Λήξις.

Απόψεις

Ὁ Χάρης Δούκας «ἔκοψε» τήν κ. Καρυστιανοῦ καί ἀκύρωσε ἐκδήλωση γιά τά Τέμπη!

Μανώλης Κοττάκης
Νέα ἔκθεσις σόκ ἀπό τήν ἐπιτροπή LIBE τοῦ Εὐρωκοινοβουλίου – Καταγγέλλει τό Ὑπουργεῖο Δικαιοσύνης ὅτι μέ τροπολογία στό νομοσχέδιο γιά τόν δικαστικό χάρτη ἀφαιρεῖ ἀπό τήν εὐρωπαϊκή εἰσαγγελία τήν δικογραφία γιά τούς 23 κατηγορουμένους γιά κοινοτική ἀπάτη! – Ἔτσι θά γίνετε Πρόεδρος τῆς Κομμισσιόν, κύριε Μητσοτάκη;

Τά μυστήρια τῆς διαρρήξεως καί ὁ πραγματικός ἔνοχος τῆς διαρροῆς 20.000 ἠλεκτρονικῶν διευθύνσεων

Εφημερίς Εστία
Η ΠΡΩΤΗ μας ἐντύπωσις, μόλις πληροφορηθήκαμε ὅτι ἔγινε διάρρηξις στό Ὑπουργεῖο Ἐσωτερικῶν, ἦταν ὅτι ὁ νόμος καί ἡ τάξις ἔχουν τελείως καταλυθεῖ.

Ὕποπτη παραβίασις στήν Διεύθυνση Ἐκλογῶν τοῦ Ὑπουργείου Ἐσωτερικῶν

Εφημερίς Εστία
MIA ΑΚΡΩΣ ὕποπτη διάρρηξις, μέ ἐκλογικό ἄρωμα, ἔγινε στό γραφεῖο τοῦ ἐπί κεφαλῆς τῆς Διευθύνσεως Ἐκλογῶν τοῦ Ὑπουργείου Ἐσωτερικῶν.

Τετάρτη, 29 Ἀπριλίου 1964

Πρό 60 ἐτῶν
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΛΛΕΙΨΙΣ ΚΑΦΕ

Tην Μεγάλη Τρίτη με την Εστία: ΑΠΟΔΕΙΠΝΟΝ ΤΟ ΜΕΓΑ

Εφημερίς Εστία
Την Μεγάλη Τρίτη με την Εστία: Το Μέγα Απόδειπνο • H κατανυκτική Ακολουθία της Μεγάλης Τεσσαρακοστής σε σκληρόδετη πολυτελή έκδοση!