Μνημείο στο Όρος των Ελαιών

Πέμπτη, 19 Μαΐου 1960

Ο ΚΟΣΜΟΣ

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

Από το Αμμάν τηλεγραφούν: «Η Κυβέρνησις της Ιορδανίας ενέκρινε πρότασιν του Αμερικανού γλύπτου Φαίρμπανκς όπως στηθή μνημείον του Χριστού επί του Όρους των Ελαιών». Φαντάζεται κανείς, τι θα είναι το Αμερικανικόν αυτό μνημείον: Δεν θα μείνη… εληά για εληά εις το Όρος των Ελαιών!… Που να το εφαντάζετο ο Ιησούς, όταν εθυσιάζετο διά την ανθρωπότητα, ότι το μαρτύριόν του θα εγίνετο κάποτε «μπίζνες»!

ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ

ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΙΣ ΘΕΣ)ΝΙΚΗΝ

Ανεκοινώθη εκ του Ο.Τ.Ε., ότι απεφασίσθη η ίδρυσις Τηλεπικοινωνιακής Σχολής εις Θεσσαλονίκην προς εκπαίδευσιν τεχνικού προσωπικού, το οποίον θα χρησιμοποιηθή διά την κατασκευήν και συντήρησιν του τηλεπικοινωνιακού δικτύου Βορείου Ελλάδος. Ομοία σχολή λειτουργεί και εν Αθήναις, εις την οποίαν εκπαιδεύονται οι τηλεγραφηταί. Ο αριθμός των εισακτέων υποψηφίων τηλεγραφητών εις την Σχολήν Θεσσαλονίκης δεν ωρίσθη εισέτι.

Απόψεις

Πόλεμος στόν ὁρίζοντα: Οἱ ἄξονες ἀναβιώνουν

Μανώλης Κοττάκης
Oλα Oσα συμβαίνουν στό τέλος τοῦ 2025 δέν προοιωνίζονται ἕνα ἀνέφελο 2026.

Μέ ἀπειλές προστίμων προσπαθεῖ ἡ Κυβέρνησις νά κάμψει τούς ἀγρότες

Εφημερίς Εστία
Θά Aλλάξει στάση ἡ Κυβέρνησις γιά τά μπλόκα μετά τίς ἑορτές καί ἤδη ἐξετάζουν τήν ἐπιβολή προστίμου γιά τά τρακτέρ στίς ἐθνικές ὁδούς.

Ἐμεῖς θά σχεδιάζουμε καί θά ἐλπίζουμε

Δημήτρης Καπράνος
«Ἀρχιμηνιά κι ἀρχιχρονιά».

Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου 1965

Πρό 60 ἐτῶν
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΚΑΛΑΝΔΑ

Τί συμβαίνει μέ τήν χρυσῆ λίρα

Εφημερίς Εστία
Γιατί οἱ Ἕλληνες τήν ἐπιλέγουν ὡς ἐπένδυση – Ἡ τιμή της ἔχει ἀπογειωθεῖ καί συνεχίζει νά ἀνατιμᾶται – Τί δείχνουν τά στοιχεῖα τῶν ἀγοραπωλησιῶν ἀπό τήν Τράπεζα τῆς Ἑλλάδος