ΕΤΟΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΕΩΣ 1876
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Ανεύθυνη αντιπολίτευσις

Με διασπορά ψευδών ειδήσεων δηλητηριάζουν την κοινωνία- Ανεκάλυψαν ήρωες του ’21 για να απειλήσουν

Τουλάχιστον ο Αλέξης Τσίπρας σιωπά. Αφήνει να κάνουν την «βρώμικη δουλειά» οι άλλοι. Όπως άφησε κάποτε να σηκώσουν την σημαία της «αριστερής ορθότητος» ο Λαφαζάνης και η Κωνσταντοπούλου, τους οποίους εν συνεχεία ξεφορτώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Ας το έχουν αυτό υπ’ όψιν τους στελέχη όπως ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, ο πρώην υπουργός Παύλος Πολάκης, ο πρώην σύμβουλος Νίκος Καρανίκας, ο πρώην βουλευτής Γιώργος Κυρίτσης και άλλοι οι οποίοι βυσσοδομούν διασπείροντας ψευδολογίες (fake news τις λένε σήμερα) για τις τράπεζες, τις επιτάξεις, τα διαγνωστικά τέστς,τις ικανότητες του καθηγητού Τσιόδρα. Τινές εξ αυτών έφθασαν να ανακαλύψουν τον ήρωα του ’21 Γεώργιο Καραϊσκάκη για να απειλήσουν τους πολιτικούς αντιπάλους τους!! Ανέκδοτο κι αυτό. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει τους ήρωες του ’21.

Τον χορό της ψευδολογίας έσυρε πρώτος -ποιος άλλος;- ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος υποστηρίζει ότι η Κυβέρνησις απεφάσισε να δίδει «διπλάσια αποζημίωση» στον ιδιωτικό τομέα για κάθε κρεβάτι Μονάδος Εντατικής Θεραπείας που θα διαθέτει για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Και δεν έχασε την ευκαιρία να εκβάλλει την χολή του κατά των παραγωγικών δυνάμεων της κοινωνίας (διότι αυτό είναι ο ιδιωτικός τομεύς) υποστηρίζοντας: «Η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει στην ”επίταξη” μέσω υποχρεωτικής επέκτασης της Σύμβασης του ΕΟΠΥΥ με τις ιδιωτικές ΜΕΘ σε όλα τα κρεβάτια που υπάρχουν στον ιδιωτικό τομέα, με την ισχύουσα τιμή για όλους και όχι να δίνει επιλεκτικά ”δωράκια” σε κάποιους». Ωραίο είναι να καταγγέλλει κανείς τα κακώς κείμενα. Αρκεί να είναι πράγματι κακώς κείμενα. Εδώ όμως έχουμε τον ορισμό της ψευδούς ειδήσεως. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ξεκαθαρίζει τα πράγματα: «Όχι. Η Αξιωματική Αντιπολίτευση, εξακολουθεί να μπλέκει μήλα με πορτοκάλια. Η αποζημίωση των 800 ευρώ αφορούσε μόνο στα έξοδα της ΜΕΘ και όχι στην αποζημίωση του προσωπικού που απασχολείται σε αυτές τις ΜΕΘ. Πρέπει όλοι να γνωρίζουν, ότι για κάθε κλίνη ΜΕΘ πέραν του απαραίτητου εξοπλισμού απαιτούνται ένας γιατρός και πέντε εξειδικευμένοι νοσηλευτές, όπως έχει γνωμοδοτήσει και η Ολομέλεια του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ). Οι άνθρωποι αυτοί δεν πρέπει να αποζημιωθούν;

»Τι ακριβώς θέλουν αυτοί που ασκούν επιφανειακή, μικροπολιτική και άδικη κριτική; Μπορεί να δουλέψει ΜΕΘ χωρίς τους ανθρώπους της; Προφανώς όχι. Για αυτό, από την πρώτη στιγμή, από την Πρώτη Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου της 11.03.2020 και από το πρώτο διάγγελμα του Πρωθυπουργού την ίδια μέρα, έχει τονιστεί ότι το ιδιωτικό σύστημα υγείας εντάσσεται στο σχεδιασμό του Εθνικού. Και αυτός ο ενιαίος σχεδιασμός μπορεί να καταλήξει και μέχρι την επίταξη. Όλοι συμφωνούμε ότι όταν γίνεται κάποια επίταξη ο ιδιώτης αποζημιώνεται από το Κράτος για τη γη, τον εξοπλισμό ή τις εν γένει υπηρεσίες που προσφέρει για τους λόγους του δημοσίου συμφέροντος που επιβάλλουν την επίταξη αυτή.

»Επομένως, για τις κλίνες αυτές, η τιμή αποζημίωσης των ΜΕΘ εξισώθηκε με την τιμή που κοστολογεί ο ΕΟΠΥΥ τους Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς όταν παρέχονται ανάλογες υπηρεσίες σε πολίτες κρατών-μελών της Ε.Ε. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίσαμε ότι οι συμπολίτες μας θα έχουν πρόσβαση στην αναγκαία περίθαλψη χωρίς καμία χρηματική επιβάρυνση για τους ίδιους. Σημειώνεται, ότι το πραγματικό κόστος μιας ΜΕΘ, με βάση τη διεθνή εμπειρία και βιβλιογραφία, ξεπερνά τα 2.000 ευρώ ημερησίως σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Σημειωτέον ότι Πρόεδρος του ΚΕΣΥ είναι εν ενεργεία βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ!

Και επειδή το επόμενο ψευδολόγημα αφορά σε μια δήθεν υπερτιμολόγηση των διαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊό και εδώ η διάψευσις του κυβερνητικού εκπροσώπου είναι άμεση και καταλυτική: «Όχι. Σε ό,τι αφορά τα τεστ, με ρύθμιση που έχει δρομολογηθεί, θα προβλέπεται ότι η αρχική τιμή αποζημίωσης των 85 ευρώ στα ιδιωτικά εργαστήρια θα μειώνεται σταδιακά στα 65 ευρώ ανάλογα με την ποσότητα των τεστ που διενεργούνται, δηλαδή χαμηλότερα ακόμη και από το ποσό των 70 ευρώ που χρεώνει το Ινστιτούτο Παστέρ στο Δημόσιο. Ας σταματήσει λοιπόν η υποκρισία. Δεν είναι ώρα για μικροπολιτική. Είναι ώρα ευθύνη».

Από κοντά, όμως -για να μην χάσει- και ο Νίκος Καρανίκας που υπεστήριξε ανοήτως ότι έχει τεθεί ανώτατο όριο τις αναλήψεις από τραπεζικούς λογαριασμούς. Ιδού οι αναρτήσεις του:

«Αναλήψεις μετρητών έως 400 ευρώ θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά με τη χρήση της χρεωστικής κάρτας, στα ΑΤΜ.

»Μέχρι 400€… Τώρα θα δούμε πως θα ονομαστεί. Οι δεξιοί δεν θέλουν να το πούμε capital control. Και πολύ σωστά. Πως θέλετε όμως να πούμε τον περιορισμό;»

Διερωτώμεθα αν ο Νίκος Καρανίκας γνωρίζει πώς ονομάζονται οι πράξεις και οι αναρτήσεις του. Διότι η Ελληνική Ένωσις Τραπεζών διευκρινίζει: «Δεν υπάρχει οποιοσδήποτε περιορισμός ως προς τις ελεύθερες αναλήψεις μετρητών και οι συναλλασσόμενοι δύνανται να αναλαμβάνουν όποια ποσά επιθυμούν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους».

Δεν έχουμε όμως να κάνουμε μόνο με ψεύδη -συνήθη πρακτική της Αριστεράς- υπάρχει και η χυδαιολογία. Εδώ τους ξεπερνά όλους ο υποτιθέμενος σοβαρός Στέλιος Κούλογλου. Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανήρτησε σκίτσο το οποίο αναπαριστά έναν φανταστικό διάλογο του Καραϊσκάκη με τον κάποιον άλλον φουστανελλά: «Γιώργο Καραϊσκάκη, κόβουν το 50% στους μισθούς!», με τον ήρωα να απαντά: ”Μένω σπίτι αλλά όταν γυρίσω θα τους γ….ω!».

Φυσικά ουδείς μισθός έχει κοπεί κατά 50%, αλλά ο γνωστός αριστερός ευρωβουλευτής δεν θέλει να αφήσει την αλήθεια να του χαλάσει το… αφήγημα. Ακόμη χειρότερα όμως πιάνει στο στόμα του έναν ήρωα του Έθνους ο οποίος έμεινε στην ιστορία ως μαχητής, την βωμολοχία την απηύθυνε προς τους εχθρούς της πατρίδος, τα κεφάλια των οποίων τα έστηνε πυραμίδες στο πεδίο της νίκης.

Το αποκορύφωμα της ανευθυνότητός τους όμως είναι άλλο. Επιτίθενται στον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος έχει κερδίσει την εκτίμηση του πανελληνίου για την σοβαρότητα της παρουσίας του και την επιστημονική υποδομή του. Ίσως αυτό είναι που δεν αντέχουν οι αριστεροί. Ο Τσιόδρας είναι ένα πρότυπο για την κοινωνία μας. Επιτυχημένος επιστήμων, οικογενειάρχης, θρησκευόμενος άνθρωπος. Όλα όσα μισεί η Αριστερά. Τον κατηγόρησαν ότι «έσπασε» όταν με συγκίνηση εξηγούσε τι πρέπει να προσέχουμε και πώς θα πρέπει να προσέχουμε τους πατεράδες μας που μπορεί να προσβληθούν. Την ανθρώπινη στιγμή, εκείνη την στιγμή συμμερίζοντο όλοι οι Έλληνες την χαρακτήρισαν «σπάσιμο». Στον Πολάκη δεν θα συνέβαινε. Δεν διαθέτει ούτε τις αρετές ούτε τον συναισθηματικό πλούτο που εκείνη την στιγμή απεκάλυπτε ο Σωτήρης Τσιόδρας. Μετά τον κατηγόρησαν ότι έψαλλε στην εκκλησία στις 25 Μαρτίου. Πέρα από το γεγονός ότι έψαλλε σε κενή εκκλησία και κατόπιν ειδικής αδείας δεν μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει για έναν άνθρωπο, για έναν επιστήμονα η συμμετοχή στην θρησκευτική διαδικασία. Είναι ανακούφισις και λύτρωσις ιδίως όταν η πίεσις των εγκοσμίων είναι αυτή την οποία καθημερινώς υφίσταται ο Σωτήρης Τσιόδρας. Αλλά ούτε αυτό είναι εις θέσιν να κατανοήσουν οι «προφήτες» της αριστερής κενότητος.

Ο Αλέξης Τσίπρας σιωπά. Καιρός είναι όμως να μιλήσει. Καιρός είναι να τους μαζέψει. Διότι όσο περνά ο χρόνος τα αρνητικά σχόλια της κοινωνίας αφορούν ολόκληρο το κόμμα και ολόκληρη την παράταξή του. Που ήδη συρρικνώνεται. Οι ανόητοι ας το καταλάβουν: η πανδημία δεν είναι αφορμή για ρεβάνς!

Κεντρικό θέμα