Καταιγίδα απολύσεων

Εκκλησις Βρούτση να σταματήσουν

ΦΟΒΟΥΣ για δραματική αύξηση της ανεργίας τους επόμενους μήνες εκφράζει το οικονομικό επιτελείο, αναλόγως προς την διάρκεια της εντάσεως και της διαρκείας της πανδημίας και του κινδύνου πτωχεύσεων σε νευραλγικούς κλάδους της οικονομίας. Ήδη πριν από το πλήρες κλείσιμο των καταστημάτων την περασμένη Τετάρτη είχαν χαθεί περίπου 41000 θέσεις εργασίας, δηλαδή απολύονταν περίπου 2.300 εργαζόμενοι την ημέρα. Μεγάλη ανησυχία εκφράζεται για κύμα ανέργων από τον τουριστικό κλάδο, που πλήττεται, καθώς για κάθε 1 δισ. ευρώ απώλεια από τον τουρισμό χάνονται 26.000 θέσεις εργασίας.

Συμφώνως προς τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση από τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ προκύπτει ότι από τις αρχές του Μαρτίου μέχρι και το απόγευμα της Τετάρτης 18 Μαρτίου, έχουν χαθεί περίπου 41.000 θέσεις εργασίας. O υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι είναι η πρώτη φορά που δημοσιοποιεί στοιχεία πριν το κλείσιμο του μηνός, τονίζοντας πως «οι επιχειρήσεις δεν έχουν βάλει λουκέτο, υπάρχει μία αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων για ένα διάστημα, έτσι πρέπει να το βλέπουμε». Ο ίδιος επεσήμανε ότι απαγορεύονται οι απολύσεις στους κλάδους που βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας- το μέτρο δεν έχει αναδρομική ισχύ- ενώ υπεγράμμισε ότι όλα τα ευνοϊκά μέτρα συνδέονται με τη ρήτρα διατηρήσεως των θέσεων εργασίας.

Από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Εργασίας απηύθυνε έκκληση να σταματήσουν οι απολύσεις: «Δείχνει ότι υπάρχει ένας πανικός, ότι οι εργοδότες, οι επιχειρήσεις προχωρούν σε απολύσεις, τις οποίες εγώ θεωρώ άδικες, αδικαιολόγητες. Δεν έπρεπε να υπάρξει πανικός, διότι αυτή η κρίσις είναι προσωρινού χαρακτήρος ούτε λουκέτο μπαίνει στις επιχειρήσεις. Ένα διοικητικό μέτρο αναστολής της λειτουργίας τους είναι. Και κάνω έκκληση στον επιχειρηματικό κόσμο, κάνω έκκληση δια βήματος Βουλής να σταματήσουν αυτές τις ενέργειες. Για αυτό πήραμε το έκτακτο μέτρο αναστολής απολύσεων.

Ειδήσεις / Άρθρα

Κοσσυφοπέδιο: Ἡ Κύπρος κατεψήφισε, ἡ Ἑλλάς …ὑπερεψήφισε!

Εφημερίς Εστία
Ὑπέρ τῆς ἐντάξεώς του στό Συμβούλιο τῆς Εὐρώπης ἐτάχθησαν οἱ βουλευτές τῆς ΝΔ στήν Κοινοβουλευτική Συνέλευση – Ἀποχή ἐπέλεξε ὁ Ἀλέξης Τσίπρας – Ὀργή Βελιγραδίου κατά Ἀθηνῶν – Ὁ γερμανικός δάκτυλος, ἡ Μεγάλη Ἀλβανία καί τό παρασκήνιο τῆς ψηφοφορίας – Στό Συμβούλιο Ὑπουργῶν ὁ τελικός λόγος

Ἐθνικιστής ὁ Καζαντζάκης; Σωβινιστής ὁ Βελουχιώτης;

Μανώλης Κοττάκης
Ὅταν ἡ Δημοκρατία ἀπαγορεύει, ἐξελίσσεται σέ ἄκρο

Ειρων o Δένδιας κατά τῆς Αγκύρας: «Θά σᾶς ἐρωτοῦμε καί γιά νά …ψαρεύουμε;»

Εφημερίς Εστία
Ἐπίθεσις τοῦ τουρκικοῦ Τύπου στόν κ. Μητσοτάκη γιά τά θαλάσσια πάρκα

Πῶς λειτουργεῖ ληστρικά τό βαθύ κράτος

Δημήτρης Καπράνος
Σήμερα θά σᾶς διηγηθῶ μία ἀρκετά περίεργη, ἀλλά 100% ἑλληνική ἱστορία.

Σάββατον, 18 Ἀπριλίου 1964

Πρό 60 ἐτῶν
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΑ ΚΑΛΛΙΣΤΕΙΑ