Η Ακαδημία Αθηνών συγχαίρει τους Έλληνες

ΕΚΚΛΗΣΗ προς τον ελληνικό λαό να επιδείξουν ατομική και συλλογική ευθύνη…

… καρτερία και αλληλεγγύη απευθύνουν 19 επιστήμονες και μέλη της Ακαδημίας Αθηνών. Αναγνωρίζουν ότι η ανταπόκρισις του κράτους ήταν έγκαιρη και θετική για να αντιμετωπισθούν εκτός των άλλων και οι επιπτώσεις στην κοινωνία, οικονομία, παιδεία και ασφάλεια. Θεωρούν μονόδρομο τα περιοριστικά μέτρα που ενδεχομένως παραταθούν καθώς αποτελεσματική θεραπεία προς το παρόν δεν υπάρχει. «Είναι αναγκαίο και οφείλουμε όλοι μας να εφαρμόσουμε τα μέτρα αυτά για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας ‘’μένοντας σπίτι’’. Είναι μικρό το τίμημα αυτό αλλαγής στον τρόπο ζωής και στην καθημερινότητά μας, προκειμένου να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, τις οικογένειές μας, και τους συνανθρώπους μας, εμπρός στον κίνδυνο αύξησης των ανθρωπίνων απωλειών», σημειώνουν οι ακαδημαϊκοί.

Εκφράζουν ευγνωμοσύνη για τον «τιτάνιο αγώνα» που δίδουν – με κίνδυνο ακόμα και της ζωής τους – οι γιατροί, το νοσηλευτικό και λοιπό βοηθητικό προσωπικό. «Είμαστε βέβαιοι ότι ο Λαός μας, με τη θαυμαστή πειθαρχία, ωριμότητα και το πνεύμα ενότητας και ομοψυχίας που επιδεικνύει, θα ξεπεράσει σύντομα την σημερινή σκληρή δοκιμασία, όπως άλλωστε έπραξε και σε άλλες κρίσιμες περιόδους κατά την ιστορική του διαδρομή», καταλήγει η επιστολή των ακαδημαϊκών.

Ειδήσεις / Άρθρα

Κοσσυφοπέδιο: Ἡ Κύπρος κατεψήφισε, ἡ Ἑλλάς …ὑπερεψήφισε!

Εφημερίς Εστία
Ὑπέρ τῆς ἐντάξεώς του στό Συμβούλιο τῆς Εὐρώπης ἐτάχθησαν οἱ βουλευτές τῆς ΝΔ στήν Κοινοβουλευτική Συνέλευση – Ἀποχή ἐπέλεξε ὁ Ἀλέξης Τσίπρας – Ὀργή Βελιγραδίου κατά Ἀθηνῶν – Ὁ γερμανικός δάκτυλος, ἡ Μεγάλη Ἀλβανία καί τό παρασκήνιο τῆς ψηφοφορίας – Στό Συμβούλιο Ὑπουργῶν ὁ τελικός λόγος

Ἐθνικιστής ὁ Καζαντζάκης; Σωβινιστής ὁ Βελουχιώτης;

Μανώλης Κοττάκης
Ὅταν ἡ Δημοκρατία ἀπαγορεύει, ἐξελίσσεται σέ ἄκρο

Ειρων o Δένδιας κατά τῆς Αγκύρας: «Θά σᾶς ἐρωτοῦμε καί γιά νά …ψαρεύουμε;»

Εφημερίς Εστία
Ἐπίθεσις τοῦ τουρκικοῦ Τύπου στόν κ. Μητσοτάκη γιά τά θαλάσσια πάρκα

Πῶς λειτουργεῖ ληστρικά τό βαθύ κράτος

Δημήτρης Καπράνος
Σήμερα θά σᾶς διηγηθῶ μία ἀρκετά περίεργη, ἀλλά 100% ἑλληνική ἱστορία.

Σάββατον, 18 Ἀπριλίου 1964

Πρό 60 ἐτῶν
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΑ ΚΑΛΛΙΣΤΕΙΑ