Ποιός θα τον συγχωρήση;

Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 1960

Ο ΚΟΣΜΟΣ

ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΙ ΠΕΙΝΩΝΤΕΣ

«Άγνωστος εισήλθεν εις τον ιερόν ναόν του Τιμίου Σταυρού της Κυψέλης, διέρρηξε δύο κιβώτια εισφορών και αφήρεσε 200 και 250 δραχ. εξ εκάστου. Κατόπιν εισήλθεν εις το ιερόν και έκλεψε δύο πρόσφορα από την Αγίαν Πρόθεσιν, τα οποία κατεβρόχθισε». Αφού εχαρτζηλικώθη από τα κιβώτια των εισφορών, εισήλθεν εις την Αγίαν Πρόθεσιν με τας αγριωτέρας των… προθέσεων και κατεβρόχθισε τα πρόσφορα. Ο Ύψιστος ίσως τον συγχωρήση• αλλ’ ασφαλώς δεν θα τον συγχωρήσουν εκείνοι, διά τους οποίους προωρίζοντο.

ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ

ΑΙ ΚΑΤΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑΙ ΔΩΡΕΑΙ

Το Υπ. Δικαιοσύνης δι’ εγγράφου του προς το Υπ. Οικονομικών, σχετικού με το καταρτισθέννομοσχέδιον «περί των καταλειπομένων κληρονομιών και δωρεών εις το Κράτος υπέρ κοινοφελών σκοπών», προτείνει όπως ληφθήνομοθετικόν μέτρον, ώστε η ερμηνεία των διαθηκών δίδεται διά δικαστικών αποφάσεων, ώστε να αποφευχθούν αι αντιφάσκουσαιερμηνείαι και εξευρίσκεται η αληθής θέλησις του διαθέτου ή δωρητού, η αφορώσα τους υπέρ του Κράτους σκοπούς του.

Απόψεις

​ Ποιά Ἑλλάδα θέλουμε;

Μύρνα Νικολαΐδου
Ἡ Βόρειος Ἑλλάδα ἔχει «βουλιάξει» καί αὐτό τό καλοκαίρι ἀπό Βαλκανίους ἐπισκέπτες.

Ἡ ἠχηρά σιωπή τοῦ ΠΑΣΟΚ «καίει» τήν Ἄννα Διαμαντοπούλου

Μανώλης Κοττάκης
Οἱ πολιτικοί ἔχουν ὡς ἀποστολή νά ἀποκρύπτουν τίς εἰδήσεις καί οἱ δημοσιογράφοι νά τίς ἀποκαλύπτουν

Τό παρελθόν νά ἐπιστρέψει ὡς μέλλον καί ἡ παράδοσις νά γίνει προοπτική γιά τούς νέους ἀνθρώπους!

Εφημερίς Εστία
Ὁ ξενών συναντήσεως τῶν Γάλλων Ἱπποτῶν τοῦ Τάγματος τοῦ Ἁγίου Ἰωάννου στήν Ρόδο, νῦν Κατάλυμα τῆς Γαλλίας, συνεπλήρωσε 20 ἔτη ὡς χῶρος πολιτισμοῦ, διαλόγου καί παγκοσμίου ἀκτινοβολίας

Γιά τρίτη φορά στό ἀρχεῖο

Εφημερίς Εστία
Ἀπέρριψε τό αἴτημα ἀνασύρσεως ὁ Εἰσαγγελεύς τοῦ Ἀρείου Πάγου

Ἡ ἐπερχόμενη ὄξυνσις

Μανώλης Κοττάκης
Οἱ καρέκλες, τά deals, οἱ ἐξουσίες καί ὁ πανικός μπροστά στά διαγραφόμενα